Interior – Het nieuwe huis – Een vloer kiezen, help!

Diyaata.com - Vloer kiezen

Bij het kopen van een nieuwbouwhuis komen enorm veel keuzes kijken, zoals het kiezen van een keuken, badkamer maar ook de vloer! Dat laatste is nog niet de makkelijkste keuze, want er zijn zoveel opties en een vloer is enorm bepalend voor de uitstraling van het huis.

Wat vinden we mooi?

Hoogstwaarschijnlijk gaat ons huis een beetje een industriële look krijgen. De keuken is al uitgezocht en die past helemaal in het ‘industriële’ plaatje. Tegelijkertijd is het ook een warme keuken, door toevoeging van houtlook panelen. We hebben dus op de begane grond gekozen voor een soort mix van industrieel vs. warm!

Qua inrichting van onze huidige huizen liggen wij behoorlijk ver uit elkaar, Wel hebben we laatst zonder enige twijfel of discussie al een nieuwe kast samen uitgezocht. Met het oog op het nieuwe huis lijken we er dus vooralsnog goed uit te komen samen.

Diyaata.com-Vloer-kiezen2
Okay misschien iets minder industrieel 😉

De badkamer

In de badkamer hebben we de keuze voor tegels al gemaakt! Hier gaan we voor een donkergrijze tegel met effectje erin op de vloer en een mat witte tegel voor aan de wand. Ik heb best even staan twijfelen over mat of glanzende tegels aan de wand. De glanzende tegels waren iets makkelijker in onderhoud, maar de matte tegels gaven een rustige chique uitstraling aan het geheel. Na een aantal keer heen en weer lopen in de showroom was ik eruit, de matte tegels moesten het worden! Ik kan niet wachten om de combinatie van tegels bij elkaar te zien, want dat is en blijft natuurlijk een gokje en afwachten tot het zover is.

De benedenverdieping

Voor de woonkamer en keuken, de gehele benedenverdieping, is het een stuk lastiger! Van laminaat naar tegels naar een gietvloer, de opties zijn oneindig. We zijn er samen in ieder geval over uit dat de vloer op de begane grond tegen een stootje moet kunnen en het liefst vloeistofdicht moet zijn. Zodat wanneer er een ongelukje gebeurt (kind(eren), huisdieren), de vloer in ieder geval heel blijft. Laminaat valt hierdoor af bij ons voor het woongedeelte. In tegels zijn er ook weer diverse opties, zoals keramische tegels (onderhoudsarm!) of toch meer die industriële kant op met betonlook vloertegels. De gietvloer blijft voor ons ook een optie maar is vrij prijzig. De vloer moet praktisch zijn maar het geheel moet wel een warme uitstraling houden. Al is een mooi kleed op betonlook natuurlijk ook weer erg mooi… Keuzes!

De tuin is bij ons nu nog geen prioriteit maar het terras moet natuurlijk tegen die tijd óók nog voorzien worden van tegels. Nog meer te kiezen en af te wegen, help!

Wat voor vloeren hebben jullie op de benedenverdieping, en waarom?

* Dit artikel is een samenwerking.

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  • Inge
  • January 29, 2020
  Reply

  Oh geen gietvloer doen hoor! Als daar iets van beschadigd of kapot gaat kan je het niet of moeilijk herstellen. Daarnaast is het snel glad en lijkt hij altijd vies. Hier ligt een ‘molenvloer’, hout maar het ligt er al 17 jaar en niet te vaak dweilen (eens per 6 weken) is het beste. Heeft intussen al veel kinderen overleefd, ligt ook in de keuken en past bij een klassieke (vorige bewoners) als industriële (wij) inrichting.

  1. Reply

   Ai thanks voor het advies! Meer research nodig nog dus!

    • Inge
    • January 29, 2020
    Reply

    Nouja, wij hadden een gietvloer in de winkel. Maar als het dus gerepareerd moet worden mag je het 2 dagen niet betreden ivm uitharden. Kan best onhandig zijn.

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

27 shares