Internationale Vrouwendag – 9 redenen waarom vrouw zijn zo fijn is

9 redenen waarom vrouw zijn zo fijn is

Gefeliciteerd dames, het is Internationale Vrouwendag! Watte? Internationale Vrouwendag, echt waar. En wat we vandaag vieren is het gevoel van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld. Sinds 1912 wordt deze dag al gevierd in Nederland en in 1922 werd 8 maart de jaarlijks terugkerende datum.

Sisterhood

Het thema van dit jaar is ‘Sisterhood’ oftewel zusterschap. Om dit uit te leggen heb ik even moeten Googlen maar zo ingewikkeld is het eigenlijk niet. Sisterhood staat voor een gevoel van liefde en steun voor elkaar, voor ons vrouwen. Wanneer er niemand anders meer voor je lijkt te zijn, heb je de nauwe relatie met je ‘zusters’ nog.

Sisterhood
Bron: Pixabay

Vrouw zijn is fijn!

Ik vond de dag van vandaag een goed moment om eens te benadrukken hoe fijn het eigenlijk is om vrouw te zijn! Ja oké, we hebben iedere maand een bloederig, pijnlijk nare week te doorstaan, de bevalling is toch echt ons ding (al wordt onze hand vastgehouden) en de zogenoemde emancipatie is soms ver te zoeken. Maar toch, is het ook erg fijn zo op z’n tijd! Ik geef je mijn 9 redenen waarom je blij moet zijn om als meisje op de wereld te zijn gezet!

 1. Chocola mag!
  Ja, eens in de maand mogen we van onszelf en onze ‘zusters’ alles eten wat we willen. Want we hebben pijn, we voelen ons vies, we zijn emotioneel, het mag gewoon. Je naaste vrouwelijke zuster collega’s weten dat jij in die week zit, en steunen je met lieve woordjes en chocola. Met een beetje geluk, brengt je liefde verse sapjes op bed en wordt het koken uit handen genomen. Of er wordt eten besteld, ook goed. Anyhow, alles mag. Go for it!
 2. Kijk op kleur en interieur
  Je weet als de beste welke kleuren je kunt combineren in je outfit van vandaag. Of welke kleuren je bij elkaar moet shoppen in die leuke winkel of online webshop. En weet je het niet, dan zijn er vele blog zusters die het al voor ons uitgedacht hebben. Even Googlen of advies vragen op forums of Facebook en hoppa, je hebt een outfit bij elkaar. Geef toe, we zouden toch raar opkijken als onze mannen hun kleding issues in de groeps app zouden gooien! Een nieuwe indeling in huis, geen probleem. Verwacht van ons geen geniale tekeningen maar we gaan gewoon schuiven met meubels en frutsels en tadaaa, het klopt!
 3. Mentale support
  Soms als we er doorheen zitten, willen we gewoon mentale support. Daarmee bedoelen we geen kant en klare oplossing in mannen taal, daarmee bedoelen we: Je hebt helemaal gelijk, ik snap je dat je je rot voelt. Neem een kop thee, een warm bad en koop een duur tijdschrift voor jezelf. En dat kan, bij ons vrouwen! Wij kunnen dat zelf ook heel goed en staan daarmee paraat voor vriendin, buurvrouw en moeder. Sisterhood, you know. Iets om trots op te zijn!
 4. Mix and match
  Als vrouw zijnde, is het heel logisch dat schoenen en tassen moeten matchen. Om maar iets te noemen. En dus mogen wij geoorloofd shoppen. Onze omgeving wil immers ook dat we er fashionable bijlopen. Een nieuw telefoonhoesje bij die tas, hoort daar ook bij. Druk, druk, druk en iedereen begrijpt dat ook. Oké begrijpen misschien niet, maar accepteren wél. Want we zijn vrouw.
 5. ‘Zou jij me kunnen helpen?’
  Klussen, het is niet zo aan ons besteedt. Soms kunnen we het best hoor, die spijker in de muur slaan of dat IKEA meubel opbouwen. Maar het hoeft niet al-tijd. Het is zo fijn om een slimme, sterke, leuke of lieve man te vragen om hulp en dan de koffie met koek te verzorgen. Complimentjes, bedankjes, et voila! Dit kunnen alleen wij vrouwen maken hoor!

  Int Vrouwendag
  Bron: Pixabay
 6. Weg schminken maar!
  Oneffenheden, puistjes, wallen, we poetsen het met gemak weg! Een concealer op je neus, foundation overal en een mooie highlighter met blush om er lekker gezond uit te zien. We kunnen er prima mee over weg en niemand die door heeft hoe we er werkelijk uit zien (als oempa loempa’s). Heerlijk.
 7. Free drinks
  Tja, sorry mannen, het is echt waar. Wij kunnen een stuk goedkoper op stap dan jullie. Ik ken werkelijk niemand die hier nog nooit gebruik van heeft gemaakt. Ik denk wel we onze tactiek een beetje laten verwateren naarmate we ouder worden maarre, het kan.. Nogmaals, sorry.
 8. Hormonen, hormonen
  Chagrijnig, verdrietig, boos, alles kunnen we steken op onze hormonen als onze uitval niet helemaal geoorloofd was. Niemand die het bijhoudt, en tja we zijn nu eenmaal vrouw. Deal with it.
 9. Smile!
  Of we iemand nu wel of niet mogen, we krijgen dingen gedaan. Een mooie glimlach en in het aller uiterste geval een flinke wimper knipper en tadaaa, gelukt. We zijn ook heel goed in glimlachen als we in ons hoofd stiekem denken ‘jij vieze vuile… ****’. Kunnen mannen niet, die zijn dan gelijk bot en krijgen ontzettende ruzie. Beter even glimlachen en de soms noodzakelijke band in stand houden dames!

Zo, zitten we weer goed in ons vel? Op naar een heerlijke Internationale Vrouwendag vol met goede gesprekken, chocola en (online) shoppen!

Kende jij Internationale Vrouwendag al? Wordt er bij jou in de buurt een activiteit georganiseerd?

Tags: vrouwen

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

 1. Reply

  Oeps, ik herken me echt in te weinig van deze punten! Happy womensday!

 2. Reply

  Haha leuke insteek zeg!! Word er helemaal vrolijk van 😀 Zoals we in Colombia zeggen: Feliz Día de la Mujer!!

  1. Reply

   Haha yes, gelukt! 😉

 3. Reply

  Ik ben best blij met deze dingen, maar ik vind dat mannen deze dingen ook best mogen hoor 😛

  1. Reply

   Het was toch vrouwendag? 😀

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares