Sorry, Jarig & Lissabon!

Lissabon

Hai allemaal,

Allereerst, sorry voor de stilte op Diyaata! Er is een probleem met het inloggen op WordPress waardoor ik vier dagen niet heb kunnen inloggen. Precies in het weekend, wanneer ik normaal gesproken vooruit schrijf. Ik loop dus een beetje achter en het probleem is ook nog steeds niet helemaal opgelost maar ik ben in contact met mijn host hierover. Komt goed, toch? 🙂

Jarig

Het goede nieuws, morgen word ik 27 jaar, hurray! Wat een raar getal hè, 27. Het doet me niet zoveel, de 30 staat nog even van me af en de 25 klinkt in mijn hoofd nog best dichtbij. Prima dus.

Mijn verjaardag vier ik in Lissabon! Zo leuk! Nog nooit ben ik op vakantie of een citytrip geweest met mijn verjaardag en het lijkt me heerlijk.

Lissabon trip

Één keer eerder ben ik in Lissabon geweest maar mijn gezelschap wou alle routes uit het boekje 100% Lissabon in drie dagen aflopen. Met als resultaat dat ik na dag één al onderdoor ging aan de pijn in mijn lichaam, door de reuma waar ik mee moet dealen. Die ene dag heb ik eigenlijk ook weinig bewust meegemaakt, ik was enkel bezig met ‘overleven’. De overige twee dagen heb ik op bed doorgebracht en ik ben in mijn eentje nog op het gemakje naar de dierentuin geweest. Lissabon verdient dus een tweede kans!

Ik ben me weer even gaan inlezen en ik denk dat Lissabon toch echt een prachtige stad is! Cais do Sodré, de bohémienbuurt, trekt me aan. Met een fel roze geschilderd asfalt, heerlijke tapas restaurants en live muziek, is het een hele andere buurt dan vroeger. Vroeger was dit namelijk the place to be voor onder andere zeelui die na een half jaar varen op zoek waren naar een liefhebbende prostituee.

In de wijk Bairro Alto moet ik eigenlijk een caipirinha drinken en even rondspieken in de kleine boetiekjes met handgemaakte spulletjes. Weten jullie wat fado is? Hier moet ik voor naar de wijk Alfama. Fado is typisch Portugese muziek en is een ‘levenslied’. Wie weet spotten we een live zangeres!

Mijn verjaardags gebakje wordt een Pastel de Pélem, een Portugees puddingbroodje met geheim recept. Deze heb ik wel eerder geproefd en ze zijn heerlijk!

Pastel de Pelem

In het kleinste winkeltje van Lissabon, Luvaria Ulisses op de Rua do Carmo 87, worden handschoenen op maat gemaakt. Je hand wordt opgemeten en dan kun je of kiezen uit de handgemaakte handschoenen in de juiste maat die al voorradig zijn of een nieuw paar laten maken. Helemaal perfect passend natuurlijk! Ik weet niet wat voor prijskaartje hier aan hangt maar feit is wel dat ik nog maar één handschoen heb (de andere is verdwenen) dus wie weet!

Ik denk dat Lissabon ook een prima bestemming is om mijn nieuwe camera verder uit te testen. Ik hoop op veel kleurrijke schilderingen en gebouwen. Of ik het bovenstaande allemaal zal gaan zien en meemaken weet ik niet, maar ik heb er nu wel nog meer zin in gekregen! Portugal, here I come. Ohja, door mijn schrijf achterstand en nu dit tripje weet ik nog niet of ik weer helemaal terug op de rails ben dit weekend maar dat merken jullie vanzelf 😉

Hebben jullie Lissabon tips voor mij? Let me know!

 

 

 

 

 

 

 

Tags: citytrip, lissabon

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  • Lydia
  • January 20, 2016
  Reply

  I ? Lissabon
  Vooral dat oude gedeelte met al die steegjes. Heerlijk om rond te slenteren. Daar kun je veel mooie plaatjes schieten.

  1. Reply

   Jaa het was prachtig!

 1. Reply

  Lissabon is echt een mooie stad! Heb haar al twee keer bezocht (of is het een hem? haha).
  Neem in elk geval goede wandelschoenen mee!
  Het Carmo klooster in de wijk Chiado is ook een aanrader. Deze is door brand verwoest en is nu een ruine.

  Alvast gefeliciteerd en veel pleizer!

  1. Reply

   Thanks voor je tips Linda! Het is er niet van gekomen om het oude klooster te bezoeken helaas. Reden voor een volgende keer? 😉

 2. Reply

  Wat leuk, heel veel plezier!

 3. Reply

  Superleuk! Ik ging vorig jaar naar Porto op mijn verjaardag. Die pastels heb ik toen ook helemaal ontdekt. Het heette daar alleen net anders. Lissabon lijkt me ook een leuke stad. Fijne verjaardag alvast!
  En trouwens: ik heb je vandaag een tag gegeven op mijn blog 🙂

  1. Reply

   Wat leuk! Dankjewel!! Porto staat ook echt nog op m’n lijst!

 4. Reply

  Gefeliciteerd! Ik ben er nog nooit geweest dus ik kan je geen tips geven.. wel wil ik er graag nog eens heen dus ik hoop straks op veel tips van jou ;)!

  1. Reply

   Dankjewel Daniëlle!

 5. Reply

  Ik loop een beetje achter met blogs lezen, dus alsnog gefeliciteerd! Lissabon is ook nog eens een geweldige stad om het te vieren! Ik vond heel de stad leuk, maar vooral het klooster Jerónimos vond ik zó mooi!

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares