Kattenkinders

Trots om te zeggen dat ik mama van 2 kattenkinders ben; James & Jessy. Twee katten met een heel ander gedrag en uiterlijk. Meet my kids!

James

Een imposante grijze kater (wel ‘geholpen’), mijn eerste kind. In een weekend 4 jaar geleden ging ik met mijn moeder kijken bij het nestje waar James bij hoorde. Voor de kennners, James is een kruising tussen een Britse korthaar en een Maine Coon. Hij woonde in een waar tokkie gezin. De kinderen porden en sleepten met de kittens alsof het opwindbare exemplaren waren en ze lagen er dan ook allemaal compleet uitgeteld, in coma bij, bewogen helemaal niet meer. Behalve James, die ging er voor zitten. Nu ik weet hoe zijn katten innerlijk werkt denk ik dat hij op dat moment dacht ‘red me, want ik word gek’. En dat heb ik gedaan. We zijn min of meer weggevlucht met James in het draagmandje.

James is heel snel bang van geluiden of bewegingen, constant op zijn hoede maar chilled ook heel graag. Hij ziet er ontzettend stoer en een beetje gevaarlijk uit, maar dat is hij alleen bij mij. Als ik hem zeg iets niet te doen, krijg ik een klap. James heeft namelijk altijd het laatste woord. Bij vreemden zal hij dit nooit doen, komt niet in zijn verstand op. Omdat echter iedereen een beetje op z’n hoede is, komt hem dit perfect uit.

James ligt het liefst hele dagen bovenop op me, neus aan neus, en dan is hij best zwaar. Het typt ook niet zo lekker, met 5,7 kilo kat op je borst. Als ik op de bank in slaap val, dan blijft hij net zo lang op m’n hoofd tikken totdat ik wakker word, dat is James. Hij apporteert ook, net als Jessy, een hele vreemde gewaarwording de eerste keer maar inmiddels ben ik er aan gewend en gooi ik de muizen met liefde een eindje door de lucht.

Mijn katten komen alleen buiten in de kattenren, ja echt. Ik heb geen zin om mijn katten van de weg af te moeten schrapen plus James heeft een behoorlijke allergie en zou dus gelijk doodgaan van het eten van ander voedsel dan zijn hypo allergene brokken.

James heeft weleens een poging gedaan tot ‘ontsnappen’ maar vind dit stiekem zelf ook zo eng dat hij wegsluipt lag langs de grond en heel hard miauwt om me te waarschuwen. Een keer iets zeggen is genoeg om James van schrik terug naar binnen te laten rennen, ideaal.

Hij is m’n beste vriendje en vind zichzelf het belangrijkste wezen in huis. Ik ben echt zijn personeel, zoals ze dat weleens zeggen. James heeft het met zijn model kunsten ook geschopt tot mijn huidige header van Diyaata, is het geen knapperd?

James
James

Jessy

Toen ik hoorde dat er in het asiel in Goes kittens waren met kruloortjes, moest ik gelijk gaan kijken. Ik zocht een maatje voor James, en dat is een uitdaging. Het moest een kitten zijn die van zich afslaat wanneer nodig, meet Jessy..!

Jessy is een meisje van de straat, helemaal zwart en heeft dus kruloortjes, cute! Nadat ik haar uitgekozen had, ben ik elke week op kraamvisite geweest in het asiel en mede daardoor is onze band heel sterk geworden. Jessy vertrouwd me in alles en ik mag dan ook alles met haar doen, behalve haar oortjes schoonmaken dan. Ik kan niet zeggen dat ze geen vlieg kwaad doet want ze heeft een waar killer instinct (straat kat he..) maar naar mensen zal ze nooit vervelend doen.

Ze heeft echt moeten vechten als een beest om staande te blijven naast James en ik heb heel vaak getwijfeld of dit goed zou gaan komen, maar ze heeft het voor elkaar gekregen!

James is nog steeds de nummer 1, hij kiest wie uit welk voerbakje eet, maar Jessy is erg gewaagd aan hem. Is ze in een pest humeur dan houdt ze gewoon haar poot voor het kattenluikje waarna James heel klagelijk gaat miauwen en ik Jessy weg moet sturen om James naar binnen te kunnen laten.

Jessy hangt met regelmaat ondersteboven in de ren, doet ontsnappingspogingen en komt dus niet terug als je roept. Ze is een echte wilde. Maar met haar eeuwige kitten uiterlijk, grote ogen en leuke oortjes probeert ze vriendjes te worden met iedereen. In tegenstelling tot James zoekt ze de drukte op en als ik jarig ben, zit ze ook in de verjaardagskring, gezellig hoor! Ze kijkt graag tv, CSI is favoriet (James kijkt voetbal….) en heeft leren apporteren van haar grote broer. Omdat ze zwart is, vind ik foto’s van haar maken iets lastiger maar ze is niet minder mooi!

Jessy
Jessy

Als ik aan het einde van de middag thuis kom en mijn auto voor het huis parkeer, springen ze beide in de vensterbank, geven elkaar een kusje en rennen dan naar de deur waar ik door naar binnen kom. Het zijn af en toe net een stel hondjes en ze maken iedere dag voor mij weer een feestje om thuis te komen.

J&J doen het ook best goed op mijn Instagram (zie hieronder), want poseren is hun hobby.

Nog meer katten liefhebbers (met Instagram misschien?) onder ons?

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

 1. Reply

  Ik heb ook een kat, en twee honden! 🙂 Ik hou echt van dieren, haha mijn kat ligt nu toevallig voor me te slapen!

  1. Reply

   Haha fijn is dat!

  • Gerda
  • May 27, 2015
  Reply

  Ja haha, ik ken J&J. Ze kunnen een boek met verhalen vullen hoor ?

  1. Reply

   Of een blog haha

 2. Reply

  Ja! Puck heeft zelf Instagram <3 @puckstergram Hilarisch, maar dat weet je al
  En Dais. Ik mis de trotse mama foto's van je kattenkinders op de kattenbak 😉

  1. Reply

   Hahaha nah doe maar niet. Jaa Puck is een follow waard ?

   1. Reply

    Schijnt hip te zijn tegenwoordig 😉

 3. Wij hebben er ook twee rondlopen thuis 🙂 Ze maken elke dag de kamer weer onveilig, of kotsen precies voor de deur zodat je er meteen in stapt als je thuis komt… ach, het zijn wel schatjes :3

 4. Reply

  Wat een schatjes ! En wat een mooie foto van James is dat <3

  1. Reply

   Ah dankjewel!

 5. Pingback: Tuinieren, 10 tips van een leek | Diyaata

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares