Kids – De 6 leukste boekjes voor dreumes en peuter

Boekentips voor peuter en dreumes diyaata.com

Hier thuis hebben we enorm veel boekjes voor Zinzi. Ze kijkt er zelf graag in en wordt nog liever voorgelezen uit haar favorieten. Tijd om haar eerste favorieten met jullie te delen want dit zijn wat ons betreft toch wel erg leuke boekjes voor kids van 2 en 3 jaar (dreumes en peuter) oud!

Woezel en Pip – Slaap lekker

Zinzi heeft niet altijd het geduld gehad om te blijven zitten en enkel te luisteren bij het voorlezen van een verhaaltje. Interactieve boekjes waren dan ook al snel favoriet bij ons thuis. In dit leuke boekje van Woezel en Pip moeten op de laatste bladzijde de (echte!) lichtjes van de vuurvliegjes worden uitgeblazen. Super tof, iets wat Zinzi leuk blijft vinden. Het verhaaltje zelf leest ook heerlijk voor omdat het in rijmvorm is geschreven.

Ssst! De tijger slaapt

Nog zo’n leuk interactief boekje! In dit verhaal moet je kindje er alles aan doen om te voorkomen dat de tijger wakker wordt. De tijger ligt in de weg en de dieren en ballonnen moeten veilig aan de andere kant komen. Door de tijger op zijn buik te aaien of de ballon omhoog te blazen kun je de dieren helpen. Zinzi helpt altijd fanatiek mee om de tijger niet wakker te laten worden. Tot de ooievaar komt..!

Elke dag Dikkie Dik – 365 verhaaltjes

Dit is geen interactief boek maar wel een érg prettig boek wanneer jouw kind ook een ster is in je de boekjes zo langzaam mogelijk laten voorlezen. Deze verhaaltjes zijn kort maar erg leuk en voor elke dag is er één. Ik geef toe dat wij er vaak toch twee lezen, maar het levert een hoop minder gedoe op. Dikkie Dik blijft natuurlijk een leukerd! Wij hebben het boek inmiddels zelfs al kapot gelezen, zo vaak wordt hij erbij gepakt.

Bobbi in de lente

Hier heb ik een willekeurig Bobbi boekje gekozen voor deze tijd van het jaar, want werkelijk alle Bobbi boekjes zijn leuk! We hebben er al regelmatig één gekocht of gekregen die te maken had met een bepaalde feestdag of gebeurtenis. Zinzi heeft ze bijvoorbeeld voor haar verjaardag, op het potje gaan, Sinterklaas, kamperen, en nog veel meer. De boekjes zijn ook altijd een hit als cadeautje!

Magische lintjes boek met konijntjes

Dit leuke boekje verdwijnt langzaam verder naar achter op de plank, maar was lange tijd een hit bij Zinzi. Deze verdient dus nog wel een plekje in deze top vijf! Dit boekje is super als je kindje net de kleuren leert herkennen en benoemen en leert tellen. Op elke pagina komen lintjes tevoorschijn, steeds eentje meer. No worries mama, de lintjes kunnen niet los en raken niet in de war. Ideaal! Heel lief en mooi boekje.

Klein Konijn – Nog even achter mijn oortjes kriebelen

De hele serie van Klein Konijn is super. Dit zijn weer interactieve boekjes waarbij je veel herkenning zult zien bij het (voor)lezen. In dit boekje moet Klein Konijn naar bed maar hij wil nog achter zijn oortjes gekriebeld worden, het kussen moet nog even opgeschud worden en ga zo maar door. Klein Konijn – Nog even een kusje erop, is ook een aanrader voor wanneer je kindje onder de indruk raakt van kleine (schaaf)wondjes. Zinzi leeft erg mee met de verhalen van Klein Konijn en voert alle handelingen graag uit om Klein Konijn te helpen.

Eerlijk gezegd hebben we nog veel meer leuke boekentips. Binnenkort maar een deel twee met jullie delen dan? Wat zijn jullie favoriete boeken voor peuter en dreumes?

*Deze blog bevat affiliate links waardoor ik een kleine vergoeding krijg indien jullie een aankoop doen. kost jullie niks en helpt mijn blog in de lucht te houden 🙂

Related Posts

by
Previous Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 shares