Kids – Fun met gezelschapsspel Froggit

Froggit - Diyaata.com

Nog een tip voor de komende feestdagen want oh boy, wat is Froggit een leuk spel! Froggit is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2020 in de leeftijdscategorie 6 en 7 jaar. Dit kleurrijke, vrolijke kikkerspel is een welkome toevoeging aan onze spelletjescollectie.

Froggit

Zoals de foto’s al laten zien, is Froggit heel vrolijk en mooi om te zien. Een uitnodigend spel van Smart Games. Het doel van het spel is duidelijk: met al je kikkers (een hele familie!) veilig aan de overkant van de vijver komen zonder opgegeten te worden door de grote vis.

Wat ik persoonlijk heerlijk vond aan dit spel; het is heel gemakkelijk te bevatten en uit te leggen aan je medespelers. Geen ellenlange instructies en nog 100 x het boekje erbij, het is recht toe recht aan. Wel biedt Froggit twee speelniveaus, junior voor beginners (of wat jongere spelers) en expert voor de gevorderden en/of oudere spelers. Beide niveaus zijn makkelijk te snappen en heb je zo onder de knie, waar het expert niveau wel iets meer denkwerk vereist.

Het spel Froggit is te spelen met twee tot zes spelers, wij hebben het met twee en drie personen uitgetest wat beide heel leuk was. Ieder heeft 5 kikkers waarvan twee grote en 3 kleine en allemaal moeten ze veilig de overkant bereiken. Wie dit het eerst voor elkaar krijgt, wint!

Een grote kikker kan twee sprongen maken in 1 beurt en een kleine kikker kan drie keer springen. Als je in het expert niveau een kikkerteam maakt (een kleine op een grote kikker), kun je nog maar één keer springen maar ben je veilig voor de grote vis. Wanneer je één kikker naar de overkant hebt weten te krijgen, kun je je medespelers dwarszitten door de vis opzij te verplaatsen en daardoor de andere kikkers op te eten of te dwarsbomen. Het is dus de uitdaging om ook vooruit te denken voor je medespelers, waar gaan ze naar toe?

Voor kids een mooie test, leerproces, hoe reageer je als je kikkers opgegeten worden?

Onze mening

Nou onze mening is volgens mij wel duidelijk, we zijn fan! Een ideaal spel om einde van de middag voor het eten nog even kort te spelen (max. 20 minuutjes) of juist na het eten, voor het slapengaan. Dit spel verdient onze stem en raad ik je zeker aan als cadeautje voor de feestdagen.

Stemmen kan nog tot 1 november, heb jij al gestemd? Je kunt hier ook leuke prijzen mee winnen, zoals voorbeeld Froggit!

*Deze blog bevat een ontvangen artikel.

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

18 shares