Kids – Op autovakantie met kids? Autobingo DIY!

Kids autovakantie DIY - Diyaata.com

Ja deze categorie zagen jullie vast nog niet aankomen hè? Ik ook niet hoor, tot een aantal maanden geleden. Want samen met mijn grote liefde, kwam er ook een erg leuk zoontje mee. Zij hadden een autovakantie op de planning en dat zorgde ervoor dat mijn creativiteit op hol sloeg.

Op autovakantie

Wanneer je als kind mee gaat op autovakantie, is het wel zo leuk als je jezelf een beetje bezig kunt houden. Zowel voor kind als ouder, schatte ik zo in. En dus besloot ik een rondje Pinterest te doen, want hoe hou je kids in de auto bezig? Daar kwam ik een wel érg leuk en simpel idee tegen, waar ik direct aan ben begonnen. En die creativiteit, die werd zó enthousiast en dankbaar beloond dat ik deze tip met jullie wil delen.

Autobingo

Wellicht ken je ze wel, de autobingo’s! Ik vind ze super tof en deze is net nog even iets leuker. Hierbij valt namelijk daadwerkelijk iets te winnen en dat maakt het natuurlijk spannender! Het idee is om de opdrachten op de bakjes te vervullen en daarna mag je het vakje openmaken. Bakblikbingo!

Bijvoorbeeld: Heb je 30 rode auto’s gespot? Dan mag je een vakje openmaken!

Do it yourself

Het ideale aan deze tip is dat je er niet voor hoeft te kunnen knutselen, maar het wel een DIY is! Het enige wat je nodig hebt is namelijk:

  • Een muffin/cupcake vorm (ik koos voor 6 stuks)
  • Kleine cadeautjes en/of snoepjes
  • Aluminiumfolie
  • Plakband
  • Een print out voor de vormen (of deze maak je ook zelf)

Wat stop je erin?

Eerlijk, zo’n muffinvormpje is alles behalve groot en diep. Je moet dus ook hier een beetje creatief te werk gaan om ze leuk te kunnen vullen. Ik koos onder andere voor: lego poppetjes, snoepjes, een springveer, een tolletje, een labyrint spelletje (met zo’n balletje wat in een gaatje moet vallen) en leuke chocolade muntjes.

Kids autovakantie DIY - Diyaata.com

De speeltjes scoorde ik bij de Action en komen uit zakjes voor kinderfeestjes (6 tolletjes, veertjes of spelletjes voor +/- 1, euro). De legopoppetjes hoorden bij een doos vol met legopoppetjes. Leuke chocolademuntjes (want; rond!) vond ik bij de Hema. Voor snoepjes kun je natuurlijk overal terecht.

Kids autovakantie DIY - Diyaata.com

Ik denk wel dat dit een stuk makkelijk is voor meisjes want ik zou helemaal losgaan in de haarspeldjes, kids make up en andere roze tierelantijntjes. Maar hee, het is me toch gelukt!

Dichtmaken

Dan is het tijd voor de aluminiumfolie. Deze moet er strak omheen om te voorkomen dat de vakjes opengaan. Veel plakband vereist hier. Ik had één vakje wat steeds terug opensprong, hier heb ik de cadeautjes tegengehouden met een stukje schilderstape voordat ik de folie eromheen deed.

De print-out had ik gelamineerd voordat ik de rondjes uitknipte en opplakte, dat staat net iets professioneler dan een papiertje wat gekreukeld raakt.

Wil je ook deze print-out gebruiken? Dan verwijs ik je graag door naar Moodkids.nl, waar ik deze Pinterest pin van gebruikte!

Nog een leuke meevaller aan deze DIY, het bakblik kun je natuurlijk zo vaak als je wilt hergebruiken! Ideaal wanneer je vaker op autovakantie gaat, of langere autoritten maakt.

Ready, set, go!

Geven maar! Mijn kandidaat was erg enthousiast en vond het lastig om nog 1,5 dag te moeten wachten. Niet te vroeg geven dus! Al bij vertrek werd er druk geteld en onderweg mochten er steeds meer vakjes opengemaakt worden. Deze route bevatte niet genoeg vliegtuigen en geen luchtballon, dus de twee laatste vakjes heb ik na een té lief voicebericht maar weggegeven ;).

Al met al is dit echt een aanrader om te regelen wanneer je een autovakantie met kids in het verschiet hebt. Of, net als ik, om mee te geven!

Leuk om te maken, voorpret bij het bingo’en, plezier bij het uitpakken en uiteraard bezigheidstherapie onderweg op autovakantie!

Ik heb nog meer ‘on the road’ cadeautjes meegegeven, mocht je benieuwd zijn dan hoor ik het graag!

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 shares