Kids – Speelgoed van het Jaar – Menara

Menara Review - Diyaata.com

Menara stond op de lijst van spelletjes waar wij benieuwd naar waren! Gebaseerd op teamwork en samen spelen, is het bij Menara het doel om de tempel terug op te bouwen. Bij het bouwen van de tempelvloeren en pilaren, moet je goed nadenken over de volgende mogelijke zet!

Menara

Menara is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2019 in de leeftijdscategorie 10&11 jaar. Dat mijn ‘bonuskind’ nog maar 7 is, deed niks af aan de pret! Omdat dit spel gebaseerd is op teamspirit en overleggen, kwamen we er met zijn drietjes prima uit en bouwden we een behoorlijke tempel op!

Menara Review - Diyaata.com

Het vooruit denken vergt enige focus, want een verkeerde zet kan ervoor zorgen dat je bij de volgende beurt in de problemen komt. Het stukje techniek en de risico’s die je af en toe moet nemen, maken het spannend of de tempel overeind blijft.

Het spel ziet er ook erg mooi uit, de vrolijke kleurtjes en mooie bouwtekeningen maken het allemaal nog een stukje leuker. De opdrachtkaarten geven aan wat er moet gebeuren. Moet je één of meerdere pilaren plaatsen, of een tempelvloer bouwen? Lukt het niet meer om de pilaren te bouwen, dan zul je een verdieping omhoog moeten.

Teamwork

Door goed overleg en tips, kwamen wij redelijk hoog! Uiteraard was ik er van overtuigd dat het nog ‘best kon’ en had ik dan ook schuld aan het instorten van onze tempel. Nog even oefenen.. 😉

Mijn schuld..

Aanrader?

Ik vind Menara een mooi en gaaf spel voor kids (en volwassenen!) die van techniek, bouwen en spanning houden. Ik snap zeker dat dit spel genomineerd is. Het spel verloopt iedere keer weer anders en kan gespeeld worden met 1 tot 4 personen. Wat mij betreft dus zeker een aanrader voor de Sint of onder de kerstboom!

Menara kost 39,99 en is onder andere te koop bij Bol.com. Momenteel slechts 31,95!

*Mocht je een aankoop doen via mijn Bol.com link, ontvang ik een klein percentage. Kost jou niks, helpt mij om Diyaata.com in de lucht te houden. Het spel ontving ik tijdens de aftrap van de Speelgoed van het Jaar verkiezing 2019.

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

23 shares