Kids – Spelen in Hof Poppendamme

Hof Poppendamme Diyaata.com

Samen met Zinzi wil ik alle leuke plekjes van Zeeland gaan ontdekken, waar je als kind écht kind kunt zijn. Ons eerste uitje ging naar Hof Poppendamme in Grijpskerke, een plek waar volgens mij werkelijk alles kan en mag in de ogen van kids!

Eerste indruk

De tuin van Hof Poppendamme is één kinderparadijs. Met geheime gangetjes, geitjes, kippen, skelters en een gigantische trampoline kun je als kind je hart ophalen. Wij gingen naar binnen om eerst even te gaan lunchen. Heel eerlijk, bij binnenkomst was ik even beduusd. Wat een chaos en wat een geluid om ons heen. Echter, een klein stukje doorlopen leerde ons dat Hof Poppendamme meerdere kanten heeft. We vonden een heerlijk hoekje achterin waar we ons installeerden, hier deed het bijna huiselijk aan.

Lunch en konijntjes

Op de menukaart vind je voor ieder wat wils. Stiekem had ik die vantevoren al gecheckt want Zinzi is geen fan van pannenkoeken of poffertjes (hoe is dit een kind van mij?), maar gaat wel heel goed op een normale boterham. En ook die stond op de menukaart! Een bekertje siroop erbij en mevrouw vond het helemaal prima. Voor de volwassenen staat er ook genoeg leuks op de menukaart, zowel qua eten als drinken. Niet onbelangrijk! Vlakbij waar wij zaten bevonden zich ook de konijntjes. Een grote hit wat Zinzi betreft. Er lagen diverse boekjes in een hoek en overal was allerlei speelgoed te vinden. Oh en pas op, het wagenpark van Hof Poppendamme is uitgebreid en er zijn geen verkeersregels!

Spelen voor dreumesen

Na de lunch keken we nog eens verder, want was er ook iets leuks waar Zinzi veilig kon spelen als 1-jarige? Aan de andere kant van het gebouw was het een stuk rumoeriger, maar voor Zinzi was het daar geweldig. We installeerden ons in een gezellig hoekje en toen ik Zinzi zag genieten, kon ik de chaos ook al snel loslaten. Zinzi ging helemaal los tussen de grote bouwstenen, skippydieren en huisjes. Ook vond ze zichzelf groot genoeg om er vandoor te gaan met een mini winkelwagentje en heel de tent door te wandelen (met mama er achteraan). Die gaf er duidelijk niks om dat ze één van de kleinste bezoekers was! Natuurlijk vereist een kleintje van 1 jaar (en 2,3,4 jaar) loslaten, wat discipline als ouder. De ouders van de wat oudere kinderen echter, heb ik echter ook nog eens zien ontspannen met een drankje en bijkletstijd met elkaar. Ideaal!

Aanrader?

Hof Poppendamme was wat ons betreft een succes. Je betaald entree per kind (2,25), wat je afrekent tezamen met je horeca rekening. De medewerkers zijn allemaal heel vriendelijk en lief voor alle spelende kindjes om ze heen ondanks alle obstakels en voertuigen om overheen te stappen en omheen te manoeuvreren tijdens het serveren! Wij komen zeker weten nog eens terug. Het lijkt me ook een heerlijke plek in de zomer, wanneer je buiten kunt zitten in de fijne tuin.

Wat is jouw ideale go to plek met kids? Heb je nog tips voor ons?

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 shares