Hometour – Een kijkje in… – De keuken!

Kijkje in de keuken

Zo leuk vind ik het om bij andere mensen binnen te kijken. Interieur inspiratie opdoen, even met toestemming bij iemand anders naar binnen gluren. Vandaag deel 1 van mijn hometour, een kijkje in de keuken!

Toen ik mijn huis kocht, 6 jaar geleden, was de keuken het meest afschuwelijke stukje van het huis. Zonder overdrijven, ik had nog nooit zo’n lelijke keuken gezien! Heel, heel, erg donkerbruin, super ouderwets. De financiële middelen voor een nieuwe keuken had ik niet in mijn eentje en dus besloot ik all the way te gaan. Ik had in m’n eentje een huis gekocht, geen man in de buurt, niemand om rekening mee te houden en dus werd mijn keuken helemaal roze! Mijn moeder ging erop los en ik had een voor mij prachtige keuken die werkelijk niemand had.

Totdat we niet zo lang na het verven ineens een lekkage ontdekten.. De boiler onderin het keukenkastje was gaan lekken, alle  kastjes waren kromgetrokken van het vocht. De deurtjes sloten zelfs niet meer, zo erg was de schade. En dus, geheel tegen het plan in besloot ik nu maar direct door te pakken.

Ik kocht een nieuwe keuken waar ik helemaal happy van werd, in crème kleur en met leuke handvaatjes. De achterwand moest en zou uit mozaïek steentjes gaan bestaan en ook dat is gelukt! Dit was tevens het moment om een vaatwasser te installeren, wat een opluchting toen die er eenmaal was.

Kijkje in de keukenIk heb een los gasstel en dat functioneert prima dus daar hoefde ik niks aan te doen. De koelkast had ik overgenomen van mijn ouders, al behoorlijk wat jaren oud maar dat kon even niet anders. Tot een paar weken geleden. Na trouwe dienst van 25 jaar heb ik de koelkast vervangen voor een nieuw exemplaar.

Kijkje in de keuken

Naast de koelkast heb ik een soort mini bar gecreëerd waar mijn fruitschaal en nu ook mijn nieuwe blender staat. Er staat een leuke barkruk bij, waardoor ik als ik moe ben ook aan het barretje bijvoorbeeld mijn groentes kan snijden. Mijn keuken is niet zo groot en dus ben ik super blij met deze oplossing, ik vind het er ook zo leuk uitzien.

Aan de keuken grenst ook mijn trapkast en daar staat gewoon mijn voorraad in. Ideaal, een prima opbergplek. Iets meer plaats voor glazen en/of servies zou fijn maar op deze manier moet ik me wel inhouden met het kopen van leuke schaaltjes en glazen ;).

Kijkje in de keuken

Klein maar fijn, ik ben helemaal happy met mijn keuken op dit moment. Volgende keer in ‘een kijkje in’ laat ik een andere hoek of kamer in mijn huis aan je zien!

Heb jij een grote keuken of net als ik, een knusse maar gezellige versie?

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

 1. Reply

  Wat een gezellige keuken!!

  1. Reply

   Thanks! Ik ben er heel blij mee 🙂

 2. Ik vind die mozaiekwand heel erg mooi, de kleuren van de keuken ook. Jammer van die lekkage maar je hebt er nu wel een hele mooie keuken voor terug. Wij hebben een enorme keuken (serieus, zonder overdrijven) met een grote bar in ‘t midden waar je omheen kunt dansen. Die zat al in de woning toen we hem kochten maar ik ben er helemaal mee in m’n nopjes. Wij hebben alleen de vaatwasser moeten vervangen i.v.m. een kortsluiting.

  1. Reply

   Dankjewel! Oooh wat heerlijk zo’n grote keuken! Ai, kortsluiting, ook niet prettig. Je comment was in de spam beland maarre ik heb ‘m gevonden 🙂

 3. Pingback: Hometour - Een kijkje in de woonkamer (en het drama van meubels kopen) - Diyaata

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

7 shares