6 x Klein Gebaar, Groot Plezier!

Klein gebaar

Het liefste zou ik iedere dag aan iedereen cadeautjes uitdelen. Lang leve happiness! Maar tja, helaas, mijn portemonnee laat het niet toe. En toch, is het allemaal niet zo lastig en hoeft het niet duur te zijn. Een klein gebaar kan een ander al zoveel doen! De dag fijn starten of een dag from hell goed afsluiten, wie weet maak jij het verschil wel. En dus, 6 kleine gebaren die een hoop plezier opleveren!

 1. Je parkeerkaartje doorgeven. Serieus, hier kun je me zó gelukkig mee maken. En het gaat dan niet om die 2 euro, maar om het feit dat je niet naar de parkeerautomaat moet en iemand je dus gewoon die 2 euro gunt. Hier, alsjeblieft! Noh, zo lief! En dus doe ik het af en toe ook, als het nog nuttig is dan hè. Met nog 15 minuten op de teller maak je niemand écht blij.
 2. Een complimentje geven. Ga niet zoeken naar een complimentje, want dan komt het natuurlijk niet over. Maar denk je in je hoofd; goh wat heeft zij een leuke sjaal / schoenen / portemonnee.. ZEG HET DAN! Iedere shopsessie krijg ik wel van een caissière een complimentje over m’n portemonnee (cadeautje, uitgezocht door Mr X himself) en iedere keer weer word ik er blij van. Zeg het dus gewoon, ook en misschien juist, als je diegene niet (goed) kent.
 3. Een kaartje sturen. Inkoppertje zeg je? Ohja? Wanneer verstuurde jij je laatste kaartje? Dat bedoel ik! Hoe leuk is het om na een lange werkdag een gezellig kaartje in de brievenbus te vinden. En dat kaartje staat dan nog een poos op de kast, schouw of plank ook. De mooiste, origineelste en liefste kaartjes die ik krijg verdienen een plekje in mijn toilet. Yup… wie weet moet ik hier eens een blogpost aan wijden 😉 Een kleine sneakpeek zie je in de afbeelding bovenaan deze blogpost!
 4. Iets zelfgemaakts. Ben jij een bak koningin? Breng eens iets langs bij die buurvrouw / vriendin / tante! Ben je gewoon super crea bea en is er iemand jarig? Show them! Een zelfgemaakt sieraad, waxinelichtje, fotolijstje of kussenhoesje is toch nét even anders dan kant en klaar van de Action.. Een origineel idee wat ik afgelopen week tegenkwam is de zelfgemaakte kalender van Budgetella. Veel te creatief voor mij, maar volgens mij erg leuk voor de knutselmiepen onder ons. Ook erg leuk om te gebruiken met een mooie quote, zoals wordt genoemd! De favoriete quote van je vriendin wellicht?
 5. Een vriendin die down is? Praten is het codewoord natuurlijk, maar het is ook stiekem wel fijn als je een chocoladereep of fles wijn meeneemt. Net even dat beetje extra, zorgt altijd voor een glimlach 🙂 Dat kan ook gewoon een eigen merk chocoladereep of Hema huiswijn (bestaat dat?) zijn! Of biedt aan om te koken! Ook altijd goed en erg fijn, als je zelf de fut er niet voor hebt.
 6. Diezelfde vriendin vind het vast en zeker ook erg lief als je haar de zondagmiddag op sleeptouw neemt. Het strand op, het bos in en desnoods met je eigen thermosfles in de handtas. Gewoon eventjes ertussenuit en samen er een gezellige middag van maken! It’s that easy.. 🙂 Regent het? Haal haar op en zet thuis een heerlijke Netflix film op. Met popcorn uit de magnetron. Die ik al-tijd laat verbranden tegenwoordig… Doe ik iets verkeerd? Gelukkig zitten er drie zakjes in een doosje!
Jack kijkt tv
Is er even geen vriendin beschikbaar, heb ik Jack nog om mee op de bank te kruipen!

Is je vriendin helemaal niet down en heb je ook geen gezellige buurvrouw die opgefleurd moet worden? Nog steeds zijn bovenstaande ideetjes gewoon leuk en fijn om uit te voeren. En wie weet, speelt er wel iets waar jij geen weet van hebt en maak je toch nog iemand zijn dag goed.

Oh en die kalender? Die mag je ook gewoon voor jezelf maken hoor.. Go girl!

 

Tags: cadeautips

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

 1. Reply

  Leuk! Die complimentjes inderdaad. Ik had het me ooit voorgenomen om te blijven doen bij mensen op straat, maar dat heb ik toch uiteindelijk niet gedaan. Toch maar weer proberen.

  1. Reply

   Ja het schiet er vaak bij in he! Ik probeer er ook op te letten 🙂

  2. Reply

   Zeker doen, leuk!

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares