Kroongetuige – Aflevering 1 2017 – Een moord in Öregrund

Kroongetuige

De zomer komt bijna aan zijn einde en ik denk er liever nog even niet over na. Behalve dan, dat daarmee het nieuwe tv seizoen weer van start gaat! Gisterenavond was daar de eerste aflevering van Kroongetuige en ik ben fan!

Kroongetuige is een nieuwe tv serie van de makers van Expeditie Robinson, dat zegt al eigenlijk al genoeg toch? In deze serie gaan negen bekende Nederlanders de uitdaging aan om een (fictieve) moord in Öregrund, Zweden, op te lossen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Wij als kijkers krijgen in iedere aflevering verschillende drama stukjes te zien waarin het verhaal van de moord vertelt wordt. De negen rechercheurs zien dit niet, zij verblijven voor hun onderzoek in een hotel in Öregrund en moeten overal op letten om de zaak op te lossen. Er is echter een kink in de kabel. Één van de rechercheurs heeft zwijggeld van de dader gekregen, à 20.000 euro, en deze kroongetuige zal er alles aan doen om het onderzoek te saboteren. Deze 20.000 euro is tevens de prijs voor de winnnende rechercheur, mits het onderzoek slaagt natuurlijk. Vanaf week twee maakt iedere rechercheur een proces verbaal op met 20 feiten over de zaak. De rechercheur met de slechtste variant gaat naar huis. Einde onderzoek.

Tijdens het spel kunnen de rechercheurs letters verdienen, die het wachtwoord vormen voor de laatste aflevering. In aflevering 1 hebben ze helaas geen enkele letter weten te bemachtigen, er missen er dus al twee van het totaal.

Deelnemers

De volgende BN’ers doen mee aan het onderzoek:

  • Achmed Akkabi – Ik heb een zwak voor deze jongeman en zo op het eerste gezicht is hij fanatiek!
  • Tooske Ragas – Is me iets te aanwezig en zij hield de telefoonlijn bezet voor team drie in deze aflevering….
  • Esmee van Kampen – Leuke meid, fanatiek, yes!
  • Thijs Zeeman – Ken ik niet, lijkt me wel oprecht, is weinig in beeld gekomen in deze aflevering.
  • Fatima Moreira de Melo – Ik vind haar ZO irritant! Maarja.. ik ben dus een beetje partijdig. Ik zou haar zo als kroongetuige aanwijzen. Tijdens het pokeren neemt ze vast ook wel eens geld aan 😉
  • Marcel Musters – Wazig figuur van zichzelf, zou hier dan ook makkelijk wegkomen met de rol van kroongetuige als goede acteur zijnde.
  • Frits Wester – Bram Moszkowicz zei het al en ik sluit me hier bij aan. Deze man is VEEL te stil! Normaal lult ‘ie toch zoveel? En hij reed zo voorbij de straathoek waar de scooter geparkeerd stond..
  • Bram Moszkowicz – Bram lijkt me erg zichzelf, en ik heb tijdens aflevering 1 wel het idee gehad dat hij zijn best deed.
  • Monica Geuze – Monica vind ik leuk en volgens mij is ze bloedfanatiek, maar chill. Zo is Monica gewoon, denk ik, voor zover ik haar kan peilen n.a.v. haar vlogs.

De moord

Wat weten tot zover, uit de drama stukjes en het onderzoek? Er zijn kort na elkaar twee vergelijkbare moorden gepleegd in Öregrund. Zowel bij de eerste moord (slachtoffer Sven Lassgard) als de tweede moord (slachtoffer Thomas Fossberg) zijn een sigaar, een kogelhuls en een kaartje met schilderij print + cryptische code gevonden. De dader van de tweede moord, reed op een witte scooter en liep mank.

Een jonge vriendengroep heeft iets te maken met deze zaken, zij realiseren zich dat ze wellicht het verband weten maar besluiten zich (nog) niet aan te geven. Tijdens een gezellige avond rijden ze in de auto iets of iemand aan, en hiermee start dit verhaal.

De rechercheurs verblijven in hotel Floras. In dit hotel werkt Johanna, ook zij is een handlanger in deze zaak en heeft smeergeld aangenomen van de dader.

De app

Ik heb direct de app gedownload, hier kun je namelijk hints checken, en digitaal rondlopen in Öregrund. I love it. Je kunt iedere week jouw kroongetuige selecteren en punten verdienen. Ik heb ook al de ‘behind the scenes’ filmpjes bekeken om dichter bij mijn kroongetuige te komen.

Ik wil meedoen aan dit spel! Dit is nog beter dan een escape room, if you ask me. Ik vind het helemaal geweldig en ik wacht dan ook ongeduldig op aflevering twee. Zou ik m’n roeping gemist hebben…?

Heb je de aflevering gemist en wil je deze terug zien? Dat kan via de RTL website / app.

Heb jij ook gekeken naar aflevering één van Kroongetuige? Wat vond je ervan?

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 shares