Kroongetuige – Aflevering 2 2017 – Frits vindt geen peper in de voorraadkast

Kroongetuige

Aflevering twee van Kroongetuige, hoe gaat dit spel zich verder ontwikkelen? Met een beetje vertraging, want hee ik had een erg gezellige zaterdagavond, een korte terugblik op de aflevering van afgelopen zaterdagavond.

De aflevering begint met de aanrijding met een persoon, twee weken voordat de eerste moord plaats vond. En daar begint voor mij ergernis één, hoezo zie ik geen ondertiteling?! Ik begin nu aan mezelf te twijfelen, vorige week was dit er toch wel? Anyhow, ik heb hierdoor natuurlijk het hele verhaal gemist want mijn Zweeds is niet zo goed. Het viertal verstopt het lichaam en vervolgens wordt deze persoon gewoon weer wakker de volgende dag, ik volg het niet. Ook wordt er geld gestolen, heel wazig dit allemaal.

By the way, het is niet normaal hoe fanatiek Fatima op haar kauwgom kauwt. Kan iemand haar dit even vertellen voordat aflevering drie begint?

Dan begint de huiszoeking. Frits jonge, jij hebt echt peper in je reet nodig. Je bent op zoek naar namen en gaat een dekentje op de bank binnenstebuiten keren plus je duikt de voorraadkast in? Niet heel logisch.. Gelukkig lukt het de twee teams om een naam te vinden die in beide huizen voorkomt, de dame Malin blijkt een key speler in dit onderzoek. Bram vindt het leuk om nog even verwarring te zaaien door te roepen dat ze twee namen moesten zoeken, but ain’t nobody believes that. Tooske gooit er wat dreigementen uit om iedereen op tijd terug op het bureau te krijgen maar Frits heeft de peper in de voorraadkast duidelijk niet gevonden

Marcel.. ik krijg het op mijn heupen van jou. Marcel is zo verward, creëert zoveel chaos dat ik er zenuwachtig van word. Esmee is het met me eens, met Marcel bellen is geen goed plan want Marcel is ‘warrig’. You go girl.

Hoe awkward is het onderzoek in de kerk, de acteurs spelen zo goed dat ik niet zou durven om iemand aan te spreken tijdens de dienst. Bram wel, Bram is een held. Bram ondervraagt alle mannen en richt zijn pijlen op de juiste persoon, hero! Dit deel van het onderzoek is ook geslaagd en mijns inziens voor een groot gedeelte dankzij Bram. Op het bureau zijn Ahmed en Esmee een top team, zo fanatiek. Ahmed, love ya.

Tooske, ik blijf je bijzonder vinden. Eerst lees je Fatima de les, want ze mag niemand informatie geven (ook lieve Ahmed niet) en vervolgens ren je naar de kamer van Marcel om informatie te delen. Hoe ging het ook alweer… Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten, toch?

Dan het proces verbaal, waarbij Ahmed de slechtste variant schrijft… NOOOOO! Zo jammer, ik snap de tranen van Monica wel. In de vooruitblik van aflevering drie is direct te merken dat de stemming steeds grimmiger wordt.. ieder voor zich gaat nu steeds meer tellen. Hou ik wel van een beetje haat en nijd in een spel. Als ik zelf niet mee doe dan ;).

Mijn kroongetuige? Ik ga voor Frits of Marcel. En jij?

 

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

68 shares