Kroongetuige – De finale aflevering 2017 – Victoria Oregrund

Kroongetuige

Oeps, ik was even twee weken uit de lucht met Kroongetuige! Één zaterdag was ik in Marmaris cocktails drinken en vorige week had ik even nog geen behoefte aan de Nederlandse televisie. Voor de finale aflevering van Kroongetuige zat ik echter wel weer op de bank.

Zowel Monica als Frits hebben het recherche team moeten verlaten in mijn afwezigheid en dus wordt het bureau nog maar bemand door 3 rechercheurs: Tooske, Esmée en Fatima. Wordt de Kroongetuige ontmaskert en zoja door wie? En wie was nou eigenlijk die Kroongetuige, de rechercheur die het zwijggeld aannam om zoveel mogelijk onderzoeken te laten mislukken?

De finale aflevering start met 7 letters van de 16 in totaal, en er kunnen er nog twee worden verdiend in de laatste twee onderzoeken van deze aflevering. Ik was heel benieuwd of het de Kroongetuige zou lukken om ook nu nog een onderzoek te laten mislukken, nu iedereen op elkaar let en de groep extreem klein is.

Tooske en Fatima starten super snel maar Esmée is wel diegene die alle woorden als eerste onder elkaar plaatst, de manier om het codewoord te vinden. Mijn ogen gaan toch naar haar toe, want hoezo is ze zo stil? Na het eerste onderzoek, wat slaagt, blijkt dat Frits een briefje heeft verstopt op zijn kamer. Whutttt? En dan blijkt het briefje super suf te zijn haha! Frits was stiekem toch wel heel aandoenlijk, onder dat uitdrukkingsloze hoofd.

Fatima en Tooske vertrouwen blindelings op elkaar, en eerlijk is eerlijk, ze zijn wel erg ver gekomen op deze manier.

Het tweede onderzoek speelt zich af bij de pond, de opdracht is om een foto van de dader te maken. Echter, als zij zelf op de foto worden gezet door de handlanger van de dader, dan is het onderzoek mislukt. De pond vaart binnen het uur vier keer over, en de dames weten niet op welke boot de dader meevaart. De dader zat op boot drie en hij is ongezien van boord weten te komen, zonde! Als klap op de vuurpijl is Esmée ook nog op de foto gezet door de handlanger dus de opdracht was hoe dan ook mislukt..

De kluis gaat voor Fatima niet open, Tooske en Esmée zijn Kroongetuige en winnares. De Kroongetuige is ontmaskert! Esmée bekent, het hoge woord is er eindelijk uit. En, hóe goed heeft Esmée dit gespeeld! En ik vind haar nog steeds leuk!

Tooske moet het codewoord zien te kraken om de 20.000 euro te ontvangen, die nog in handen zijn van Esmée als zwijggeld zijnde. En het lukt haar! Super goed! De boot naam Victoria Oregrund levert haar 20.000 euro op.

Was Kroongetuige geslaagd? Ja. Was het altijd even spannend? Neh… Ik vond de ene aflevering veel leuker dan de andere. Maar ik zou het zelf super gaaf vinden om met een dergelijk spel mee te doen, love it!

Heb jij ook gekeken? Had je Esmée verdacht als Kroongetuige?

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

10 shares