Beauty – 6 x Tips om lang, zwaar en dik haar goed te verzorgen

Mijn haar is toch wel echt mijn sieraad. Er gaat geen week voorbij dat er niet iemand iets liefs zegt over mijn haar en ik daar direct een tegenargument ingooi; het is wel onhandelbaar hoor! Vandaag deel ik tóch maar eens mijn ultieme tips om deze haardos goed te verzorgen.

  • Haarmasker

Mijn haar heeft heel veel verzorging, voeding nodig. Ik heb een natuurlijke slag en het is, voornamelijk in de punten, erg droog. Dit tezamen zorgt ervoor dat het snel klit en wanneer dat eenmaal begint, heb ik een probleem. Iedere keer dat ik mijn haar was gebruik ik om die reden ook een haarmasker. Dankzij deze maskers krijgt mijn haar net iets meer voeding binnen. Ik was het dus met shampoo, ik breng een masker aan wat ik even laat zitten en daarna breng ik ook nog een keer conditioner aan. De conditioner zorgt er namelijk voor dat de haarschubben weer netjes sluiten en mijn haar dus bijvoorbeeld mooi glanst.

  • Nog meer verzorging

Na het wassen ben ik zeker weten nog niet klaar. Mijn haar moet uitgeborsteld worden en dat gaat niet lukken zonder een extra product, bedoelt om te ontwarren en te voeden. Ik wissel weleens van product maar mijn favoriete merk is hierbij Indola (verkrijgbaar bij de kapper).

Het Ezelhuis

  • Een goede borstel

Mijn absolute favoriete haarborstel is een Tangle Teezer, waarschijnlijk ken je ze wel. Met deze borstel kom ik overal doorheen en breken er relatief weinig haren af. Kracht zetten moet ik namelijk echt, anders krijg ik nooit alle klitten eruit. Met de Tangle Teezer kan ik dit zonder zorgen doen, op zowel droog als handdoek droog haar. Ik ben trouwens wel echt toe aan een nieuwe want de huidige valt van al het kracht zetten inmiddels uit elkaar.. Wellicht leuk om deze nieuwe dan hier op Diyaata te showen? Mijn huidige is geen kiekje meer waard, geloof mij maar.

[bol_product_links block_id=”bol_5a25b9707bc42_selected-products” products=”9200000015099868,9200000039563311,9200000039563313″ name=”Tangle Teezer” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”750″ cols=”3″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

  • En nóg meer verzorging

. Als mijn haar dan eenmaal gewassen én uitgeborsteld is, dan zijn we er nog niet. Ik föhn het dan een klein beetje en daarna is het tijd voor het echte werk en breng ik (argan) olie aan. Mijn haar slurpt dit echt op en het is voor mij bijna onmogelijk om teveel te gebruiken. Iedere dag gaat er sowieso weer een beetje in de puntjes. Durf ik toch geen olie meer te gebruiken omdat ik bang ben dat het vet raakt, dan kies ik voor een crème / balsem tegen droge punten.

  • Droogshampoo

Zeker weten gebruik ik regelmatig een droogshampoo. Ten eerste is het veel te veel werk om mijn haar meer dan 2 en heel soms 3 keer per week te wassen. Ik ben hier extreem veel tijd aan kwijt en dus rek ik het graag nog een dagje met droogshampoo. Ten tweede is het ook veel beter voor je haar, om het niet te vaak te wassen. Win win dus! Zeker als alleen mijn lok van voren een beetje vet is geworden, is droogshampoo mijn redder.

  • Volume boost

Eerlijk is eerlijk, te weinig volume daar heb ik zelden last van. Maar wil ik tóch net even iets extra’s voor bijvoorbeeld een feestje, dan gebruik ik graag de diffuser van mijn föhn om iets meer krul te creëren. Eventueel in combinatie met wat haarschuim. Ook heb ik zo’n leuk wonderpotje met poeder om op mijn haargrens/kruin te strooien en de boel handmatig een beetje omhoog te schudden. Dan nog een beetje haarlak erop, en klaar ben ik. Een echte mooie krul met de krultang is nog mooier maar hier heb ik eigenlijk nooit zin in, omdat ik dan al zoveel haar rituelen heb gehad dat het me te lang gaat duren. Tja… de waarheid 🙂

 

Wat voor haarsoort heb jij? En wat is jouw ultieme verzorgingstip?

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

8 shares