Travel – 7 x Waarom je die (last minute) vakantie naar Turkije moet boeken

Alleen op reis, tips en trucs

Yes yes, in oktober mag ik nog een weekje naar m’n favoriete Turkse bestemming Marmaris! En nog stééds vragen mensen regelmatig aan me of dat ‘niet gevaarlijk’ is en of dat ‘wel veilig’ is. Nou jongens, ik ben niet gestopt met naar Turkije reizen en ik ga jullie bij deze dus overtuigen om die last minute vakantie naar dit prachtige land te boeken.

  1. Turkije is PRACHTIG. Het land is gigantisch en dus zijn er ook veel prachtige (bad)plaatsen met voor ieder wat wils. Natuur, stad, strand en zee maar ook een schat aan cultuur vind je hier terug. Zodra je je voeten op Turkse bodem zet, waan je je in een ver weg sprookje na slechts een aantal uur vliegen.

  2. Door de aanslagen een paar jaar geleden en de soms onrustige politiek is het toerisme in Turkije enorm gekelderd. Ook veel Nederlanders zijn nog steeds bang om (weer) naar Turkije te reizen. En eerlijk, ik snap er niks van. Er zijn namelijk ook aanslagen geweest in Brussel en Parijs, maar we gaan toch ook nog steeds naar België en Frankrijk? Je weet nooit hoe het gaat lopen, waar ter wereld je ook bent. Enge dingen kunnen net zo goed in ons land gebeuren, je hebt geen garantie op veiligheid. Maar Turkije heeft ons, de toerist, wel nodig. Want zeker de bevolking in de mooie badplaatsen kan veelal leven dankzij het toerisme.

  3. De mensen zijn ontzettend lief en gastvrij. Echt, ik hou van de Turkse bevolking. Zodra je ergens langs loopt of binnenstapt is men behulpzaam, vriendelijk en beleefd. Een Turks theetje drinken met de verkoper na je aankoop van omgerekend slechts 5,- euro, ik blijf het een bijzondere ervaring vinden. De dankbaarheid van het personeel in een restaurant wanneer je besluit je diner bij hen te nuttigen, niet snel zul je dit in Nederland tegenkomen.

  4. De prijzen… Je vakantie op zichzelf is goedkoop, het leven in Turkije is goedkoop. Je hebt voor een habbekrats een ticket en naar wens een (all inclusieve) hotel geboekt. Vervolgens ga je voor drie keer niks een avond chique uit eten. De volgende dag ga je shoppen en verbaas je je daarna over de lage bedragen die je afgeboekt ziet staan op je internetbankieren. De lira staat heel gunstig dit jaar en winkelen is dus één groot feest. Ga ook mee in het spel van afdingen. Het is even wennen en ook ik had er moeite mee maar inmiddels heb ik de tactiek te pakken en er ook daadwerkelijk lol in gekregen.

  5. Het eten dus! Echt, de Turkse keuken is samen met de Libanese keuken mijn all time favoriet. Het lange tafelen met de verschillende ‘meze’ (kleine gerechtjes), het heerlijke vlees en de verse vis, mjammm! Het verse fruit en ja ook de cocktails voor lage prijzen maken jouw etentje helemaal af.

  6. Het toerisme is nog niet helemaal back on track en dat betekent dus ook dat het niet extreem druk is met mede toeristen om je heen. En ja dat is een pré! Ik vind het heerlijk om lekker tussen de locals door de winkelstraten te gaan en amper een woord te verstaan (want hee dat is vakantie!) in plaats van Nederlands gebrul om me heen te horen.

  7. Je kunt overal last minute vakanties naar Turkije vinden! Easy peasy! Hop hop, boeken maar!

7 x waarom je die last minute vakantie naar Turkije moet boeken

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

9 shares