Lifestyle – Leer van Fred – Over witte leggings en crocs

Leer van Fred - Diyaata.com

Je kunt mij te allen tijden blij maken met een avondje theater. Ik blijf het iets luxe vinden, een avondje weg uit het ‘normale’ leven en genieten van een show. Dit keer werd ik meegevraagd naar de theatershow van Fred van leer, met de gepaste titel ‘Leer van Fred’. Dat liet ik me geen twee keer zeggen en dus stond dit uitje al lange tijd op de agenda.

Fred van Leer

Hoewel ik er vanuit wil gaan dat iedereen Fred kent, bleek tijdens de show al snel dat er tóch iemand in de zaal zat die Fred niet kende. En dus, een kleine intro. Fred van Leer ken je waarschijnlijk gewoon, omdat je hem kent. Fred heeft onder andere de televisieshow ‘Say yes to the dress’ op TLC, zat in de jury van Holland’s Next Top Model en is bovenal stylist van beroep. Wanneer je op televisie een hoop BN’ers bij elkaar ziet in fancy kleding, is er vast iemand bij die die avond gekleed is door Fred van Leer.

Zelf ben ik weg van deze, ietwat hysterische, man. Ik volg hem dan ook op Instagram en heb ook een jurk in de kast hangen van één van zijn collecties voor kledingwinkel Shoeby, die écht in mijn top drie van favoriete jurkjes staat (en ik heb er best veel).

Leer van Fred

Na een gezellig en lekker etentje togen we naar het theater in Roosendaal en uiteraard had ik m’n Fred jurkje aan! Klaar om te leren van onze Fred. De show ging van start en eigenlijk begon deze doordat Fred zich ging voorstellen aan die ene mevrouw (enigszins op leeftijd) die Fred dus daadwerkelijk niet kende. Ze had geen idee naar welke theatershow ze was gekomen en door middel van anekdotes (of: Anneke dotes, aldus Fred) legde hij uit wat hij doet. Klinkt saai, was het zeker niet. Doordat er een kubus met microfoon het publiek rondging, was er interactie in de zaal en werden mensen veelvuldig voor het blok gezet.

We kregen selfie les, hilarisch. Uiteraard was stap 1; de telefoon hoog houden en heel de zaal deed fanatiek mee.

Selfie les!

Hierna kwam het styling onderwerp aan bod want;

Als de jurk past, wil het nog niet zeggen dat het je maat is.

Hier ben ik het zooo mee eens! Hoe vaak zie je geen dames met een top/jurk die inderdaad wel past, maar die toch 10 x beter had gestaan in een maatje groter? Fred begon bij de basis van het dragen van de goede lingerie, waarbij je door het dragen van een verkeerde maat bh ineens het dubbele of 3 dubbele aantal borsten kunt creëren.. Ook hartstikke waar!

Uiteraard kwamen de musthave basics voorbij (little black dress, jeans, pumps, pak) en we bleven nog nét iets langer staan bij de… no go’s. De witte legging stond met stip op één, gevolgd door crocs. En ja, er waren genoeg dames in de zaal die schuldig waren aan het bezitten en (trots) dragen van deze items! Waarna Fred de terechte reactie gaf:

Neem me eens mee naar die dag, waarop je dacht; en vandaag ga ik die witte legging/crocs echt rocken. Wat gebeurde er?

De Nederlandse vakantievierder kwam aan bod die met een shirt over de nog natte bikini aan het diner durft te verschijnen. De afgeknipte (korte) spijkerbroek (want: super handig) en de oude lingerie die meegaat en op vakantie direct weggegooid kan worden.. Kuch, aan dat laatste heb ik me heel misschien ook weleens schuldig gemaakt maar jullie weten van niks. Absoluut niet hoor Fred, ik beloof dat ik in mei m’n mooiste setjes in de koffer gooi!

Geleerd van Fred?

Eigenlijk waren het voor mij open deuren, die op een erg leuke manier nog eens bevestigd werden. De conclusie van de avond vond ik het allermooiste en meest leerzaam om nog eens te horen. Want we zijn als vrouwen niet allemaal hetzelfde, we komen in allerlei vormen en kleuren en soorten. Maar we mogen er allemaal zijn. Dus doe jezelf niet tekort en oordeel ook niet te snel over anderen. En zo is het maar net, Fred.

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

10 shares