7 x Lentekriebels

Lentekriebels

Jaa geef maar toe, jij zat afgelopen weekend vast ook op een terrasje! En zo niet, dan staat het terrasje deze week vast op de planning. De lentekriebels zijn toegeslagen en dat merk je aan alles. Aan wat allemaal? Let maar eens op, de tekenen zijn overal om je heen! Spring here we come!

 1. Albert Heijn heeft de moestuintjes actie weer gestart

  Daar gaan we weer met z’n allen, fanatiek starten we onze moestuintjes. Vorig jaar deed ook ik enthousiast mee, totdat het zo goed ging dat de plantjes verpot moesten worden. Dat ging me even te ver en dus werden de plantjes in de échte moestuin geplant. Heel leuk. Tot er een wolkbreuk kwam en mijn moestuintjes zo weg stroomden. Dag, moestuintjes project. Tomaten- en paprikaplanten kopen vond ik toen een beter plan. Ik ben benieuwd of ik dit jaar weer bezwijk, net als de rest van Nederland, om toch weer te starten!

 2. Auto’s worden gewassen

  Overal zie ik weer mensen staan met emmertjes sop naast de auto en een spons in de hand. Maar stiekem vind ik het daar nog steeds te koud voor hoor. Mijn auto gaat ook nu gewoon door de carwash. En als het echt warm wordt, dan neem ik plaats op het bankje naast de carwash. Maar toch, een lentekriebel!

 3. Grote schoonmaak

  Een inkoppertje, het huis gaat op z’n kop, ruikt tintelfris en zoveel mogelijk ‘troep’ wordt afgevoerd. En waarom nu, tja, omdat we de lentekriebels in ons hoofd hebben!

 4. De tuin wordt aangepakt

  Nieuwe bestrating, potten vol zaaisel, schuttingen worden rechtgezet of vernieuwd en voor het eerst sinds lange tijd spreken we de buren weer, hai buurman! Als jullie zo druk bezig zijn in die tuin, vergeet dan niet de terrasstoelen buiten te zetten en af en toe even te genieten. Ohja, geen tuin maar een balkon? Ik zoek nog handjes om die van mij aan kant te maken, in ruil voor een koud biertje / Jillz / Liefmans / Ice Tea Green! Ik zet de stoelen klaar 🙂

 5. Dating sites worden opgezocht

  Dit zijn toch wel de leukste bekende lentekriebels, fietfjiew! Singles gaan het Internet weer op en flirten net ietsje meer aan de bar van de favoriete kroeg. Op terrasjes heerlijk om je heen kijken met een gigantische (nieuwe!) zonnebril op je neus. Samen de lente in, is toch net iets leuker dan alleen!

 6. Dierenpret

  Aansluitend op numero 5, ook de dieren hebben de lente in hun bol! Konijntjes dartelen er op los, de ganzen hebben hun eerste eieren gelegd (mjammie!) en de koeien gaan de wei weer in.

 7. Vakanties worden geboekt

  Yep, ook ik ben er voor gegaan. Tijd voor warmte, zon en relaxen. In mei vertrek ik voor 9 dagen (wederom in m’n up!) naar good old Turkije. Alleen reizen had ik al vaker gedaan, vorig jaar ging ik voor het eerst echt op vakantie in m’n eentje en vertrok ik naar Gambia. Dat vond ik best eng! Wat ga je doen en waar ga je dan eten zo in je eentje? Mijn angst was nergens voor nodig en ik heb een heerlijke vakantie gehad.
  Met niemand rekening houden, ik vind het stiekem best fijn! Dit jaar ga ik lekker naar Turkije, all inclusive. Niet zo zeer omdat ik van plan ben me vol te gaan stoppen met van alles en nog wat maar gewoon omdat het een geweldige budget manier van reizen is. Ik weet precies wat het me daar gaat kosten qua eten en drinken. Tuurlijk ga ik nog mijn resort af, maar dat is dan een keuze en een extraatje in plaats van noodzaak.

  Een vaak gestelde vraag in deze tijd is, is dat dan nog wel veilig, Turkije? Nee ik denk niet dat het per sé veilig is maar waar nog wel? Turkije is groot en stiekem is bijvoorbeeld Parijs, waar regelmatig iets gebeurt, ook om de hoek en ga zo maar door. Dus nee, ik laat me niet afschrikken door terrorisme en mocht het ooit wel gebeuren, dan gebeurt het ieder geval terwijl ik fijn op vakantie was en niet opgesloten in huis!

 

Heb jij je vakantie al geboekt? Of blijf je dit voorjaar, deze zomer, lekker thuis?

 

Tags: lente

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

 1. Reply

  Oeh lekker op vakantie naar Turkije! En goed dat je dat inderdaad gewoon boekt. Ik ging ook altijd alleen op vakantie en vond het heerlijk. Vooraf geen gezeur over welke vertrekdatum en op vakantie ook geen gezeur. Altijd fijn om naar een vakantie uit te kunnen kijken.

  1. Reply

   Jaa dat ook inderdaad, iets hebben om naar uit te kijken!

 2. Reply

  Ik heb dit jaar voor het eerst moestuintjes 🙂 ben heel benieuwd of ze het overleven! Een tuin hebben we niet maar het balkon moet ik inderdaad weer aan gaan pakken, het is een rommel!

  1. Reply

   Ooh ik ben benieuwd!!

 3. Reply

  Jaa de moestuintjes! Ik zit niet op datingsites en wist ook niet dat dat een lente-ding was :O vakantie boeken heb ik wel erg zin in!

  1. Reply

   Weet je al waar je heen wil? Enne, alles met een korreltje zout nemen he 😉

 4. Pingback: 5 X Lente voornemens - Schoon schip, wandelen en genieten - Diyaata

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares