Personal – Liefde komt wanneer je het niet meer verwacht

Liefde komt wanneer je het niet verwacht - Diyaata.com

Dooddoener hè, die zin? En ik heb deze zin, en allerlei varianten hierop, zó ontzettend vaak moeten aanhoren de afgelopen jaren. Mijn antwoord was standaard:

Jaja dat zal best, maar als ik niks doe dan komt het dus gewoon helemaal niet.

Toch kwam er een moment dat ik zo ontzettend klaar was met de liefde, dat ik het daten opzij zette en me korte tijd focuste op het alleenstaand mama worden. Ik heb al eerder gezegd dat dit een optie voor me was, en dit was het moment. Dacht ik. Waarom zou ik me nog vaker laten kwetsen door mannen, als mijn wens om moeder te worden zo groot was en ik dit (hopelijk) ook alleen kon? Zo gezegd, zo gedaan. Ik schreef me in op nieuwsbrieven, werd lid van Facebook groepen, leende boeken bij de bibliotheek en maakte proefberekeningen. Ik was hier klaar voor en al mijn aandacht ging hiernaartoe.

Even afgeleid

En toch, downloadde ik op een woensdagavond de app Tinder ineens weer op mijn telefoon na zes maanden tijd. Meer uit nieuwsgierigheid, ik was benieuwd wie ik zou tegenkomen. Er zat geen druk achter en het boeide me niks wat er zou gebeuren.

Na nog geen 10 x swipen, kwam ik namelijk de man tegen die mijn hart inmiddels heeft gestolen. De persoon die ervoor zorgt dat ik wel weer móet gaan geloven in de liefde en al het moois wat hierbij komt kijken. Liefde op het eerste gezicht, het bestaat kennelijk nog. Ik heb mezelf terug overtuigd; liefde op het eerste gezicht bestaat wél en wanneer je het weet dan weet je het. Ik slaap slecht van alle vlinders maar stralen doe ik des te meer, vanaf m’n roze wolk. Sinds 2,5 week ben ik geen single vrouw meer en geniet ik zo enorm van de situatie waar ik ineens in ben beland.

Tegelijkertijd ben ik ontzettend bang, bang om te verliezen wat ik nu ervaar. Gelukkig weet deze man me keer op keer te overtuigen dat dit echt is, en dat hij niet van plan is om me los te laten. Ik geloof elk woord wat hij zegt maar het is lastig te bevatten dat dit mij daadwerkelijk overkomt. Dat dit sprookje mijn leven is en ik een hoofdrol speel. Zekerheid heb je uiteraard nooit, maar voor nu moet ik proberen die angst opzij te zetten en te genieten van hetgeen me nu overkomt.

Want jongens, wat is het genieten! Ik ben zo extreem verliefd, het is bizar. Van hand in hand lopen tot samen in de auto, naar samen eten en film kijken. Elk moment is speciaal en steeds weer moet ik mezelf vertellen dat ik niet droom. Ik zit in een bubble maar in een bubble die toch écht werkelijkheid is. Ik geniet oprecht van elk moment samen en zodra mijn telefoon oplicht met zijn naam op het scherm, is de glimlach al aanwezig. Wanneer we samen zijn of Facetimen, is de glimlach niet meer weg te slaan en heb ik uiteindelijk pijn in m’n kaken van het (glim)lachen.

Wanneer je het niet meer verwacht

Komt de liefde dus echt als je het niet meer verwacht? Eigenlijk vind ik dit de meest shitte opmerking die je kunt maken tegenover een persoon die verlangt naar de liefde. En toch, toch zit er misschien een kern van waarheid in verscholen…

Het moeilijke aan dit verhaal is; dit is niet af te dwingen. Je kunt niet tegen iemand zeggen dat hij of zij moet loslaten en dingen op z’n beloop moet laten. Ook dat is immers een proces, waar je op één of andere manier mee moet dealen en waar eigenlijk niemand je bij kan helpen. En dus, laten we beloven dat we die bijdehante opmerking voortaan achterwege laten. Dingen lopen zoals ze lopen, al kost het soms wel erg veel geduld en tranen.

Maar als alle tranen die ik heb gelaten, nodig waren om uiteindelijk te komen waar ik nu ben..

Dan waren ze het stuk voor stuk waard.

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Pingback: Kids - Op autovakantie met kids? Autobingo DIY! - Diyaata

  2. Pingback: Personal - En toen groeide er een mini mensje in mij - Diyaata

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

22 shares