Lifestyle – 9 x Wat ik tot nu toe geleerd heb van daten..

Dating

2017 was een jaar vol bijzondere dates. Leuke dates, gezellige dates, hele (!) vreemde dates en ongemakkelijke dates. En toch hebben al die dates, leuk of minder leuk, me het één en ander geleerd..

 • Onzeker zijn voor een eerste date is echt verspilde energie. De eerste dates die ik had was ik namelijk ZO onzeker over mezelf, dat ik soms vergat dat ik de ander ook best eens niet leuk kon vinden. Met als resultaat dat ik met hartkloppingen mezelf voorbereidde en na afloop dacht, was dit het? Verspilde energie dus, want het kan nu eenmaal wel of niet klikken en matchen met elkaar en daar doe je he-le-maal niks aan. Die andere kleur lippenstift of dat corrigerende ondergoed, dat gaat echt het verschil niet maken. Vertrouw mij maar!
 • Uit eten gaan is gewoon niet zo top voor een eerste date. Ik vind het persoonlijk heel ongemakkelijk om een heel etentje te moeten uitzitten als het allemaal niet zo lekker loopt. En dan kom je ook nog bij het moment van de rekening. Heel eerlijk, ik vind het enorm chique als de man de eerste date de rekening betaalt. Ik bied altijd aan om de rekening te splitten maar hoop dan toch dat dat ongemak ons bespaard blijft. Als ik iemand leuk vind, dan hoop ik zeker weten dat de man die eerste rekening pakt. Maar als het een shitty date is geweest, dan voel ik me iets beter bij de rekening splitten. Kortom, altijd gedoe! Een drankje doen gaat sneller en de rekening is meestal niet zo’n issue, werkt wat mij betreft beter. Om nog maar te zwijgen over eerste dates en sushi natuurlijk.. 🙂
 • Zorg er altijd voor dat je een vriend(in) hebt die je back-upt. Voor het geval dat, je weet het niet.. En ook om gewoon even te kunnen spuien wanneer je in de toiletten staat: ‘Nou waar ik nu weer in beland ben..!’
 • Een excuus om de date voortijdig af te kappen is ook echt geen overbodige luxe. Ik klink nu misschien als een enorme biatch, maar ik doe zoiets echt niet snel. Is het gezellig, dan is het gezellig, vonk of niet. Maar gewoon voor het geval dat het écht een drama blijkt te zijn, is een excuus op voorraad hebben wel handig.
 • Ga niet daten omdat je het als een verplichting ziet.. Mijn meest vreselijke date van vorig jaar was een date die ik niet meer durfde af te zeggen. In eerste instantie hadden we het gezellig over de telefoon maar er bleek toch nog last minute iets te zijn waardoor ik eigenlijk direct wou cancelen. Maar mijn gevoel zei, Dais dat kun je niet maken. Nou geloof me, dat kun je wel maken. Wanneer iets niet goed voelt, of er is iets waar je ineens op afknapt, begin er gewoon niet meer aan. Voor beiden is dat toch echt beter, zo is bij mij gebleken 😉
 • Mannen zijn niet meer zo romantisch.. Ik heb geen bloemen gezien! Is niet erg, is niet erg (don’t shoot me), maar het viel me wel op!
 • Ga niet te lang appen of bellen alvorens je gaat daten. Ik was namelijk ook zo, ik weet het liefste alles van een man voordat ik er een date aan waag. Maar je kunt alles van elkaar weten en nog zo leuk klikken aan de telefoon, als de chemie in real life er niet is, dan is het er niet. En dan ben je teleurgesteld, want ja je hebt wel weken aan een stuk 24/7 contact met elkaar gehad en je werd blij van elkaar. Dus doe jezelf die teleurstelling niet aan, voor het geval de chemie aan één kant of bij beiden ontbreekt.
 • Blijf geloven in jezelf, al heb je 10 shitty dates achter elkaar. Ik durf namelijk te wedden dat er écht wel mannen (of vrouwen) tussenzaten die jou oprecht leuk vonden. Maar dan was er een andere reden waarom het stuk liep, het was niet wederzijds of jullie lagen bijvoorbeeld niet genoeg op één lijn. Door mijn huidige lover weet ik weer dat ook ik er echt mag zijn. En jij ook!

Foto: Pixabay, RachelScottYoga

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

 1. Reply

  Oh die sushi date kan ik me nog herinneren, wat een horror was dat! 😀 Inderdaad niet te lang wachten met daten, je kunt het maar beter snel ontdekken of iemand in RL leuk is en of er een klik is.

  1. Reply

   Haha ja ik en sushi dates gaan sowieso fout 🤣

 2. Reply

  Moet je je voorstellen dat je onze langst durende sushi lunch oooooit had met iemand die je niet leuk vond hahahaha té erruggg!

  1. Reply

   Oh my, dat had ik niet overleefd 😂

   1. Reply

    😂😂😂

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

22 shares