Lifestyle – Bloemschikken met bloemen uit eigen tuin

Bloemschikken

Het is weer zover, mijn tuin staat in bloei en overal duiken om de beurt her en der mooie bloemen op. Dit jaar breng ik die bloemen ook naar binnen toe en schik ik ze zelf in leuke vaasjes. Selfmade mini wildboeketjes!

De bloggers met een Bloomon abonnement nemen toe en iedere keer weer lees ik die blogs met een tikkeltje gezonde jaloezie. Bloomon bezorgt de meest prachtige wildboeketten bij je thuis, op abonnement basis. En deze boeketten zijn zo mooi! Ik besloot dat ik wederom voor de budget variant ging, want ik heb zelf zoveel prachtige bloemen in de tuin.

De enige uitdaging is dat de bloemen in mijn tuin vaak wat minder lange stelen hebben en dus is een echt boeket samenstellen lastig. Om dit op te lossen heb ik een aantal verschillende kleinere vaasjes aangeschaft en glaasjes opgezocht en zo creëer ik hetzelfde effect in het mini.

Bloemschikken

Ik gebruik zowel bloemen die daadwerkelijk in de tuin staan, als bloemetjes die ik in leuke bakken op het terras heb. In de tuin zelf heb ik net de periode van de pioenrozen en duizendschoon gehad (en een hele hoop kleine bloemetjes waarvan ik geen idee heb hoe ze heten, haha!) en nu staan bijvoorbeeld de ‘normale’ rozen in bloei, samen met de lavendel en straks de hortensia’s.

Bloemschikken

Het lijkt me helemaal ideaal als je een pluktuin in de buurt hebt, zeker weten dat ik daar dan vaak naar toe zou gaan!

Het mooie aan wildboeketten vind ik dat het niet hoeft te ‘kloppen’. Alle kleuren mogen bij elkaar, de hoogtes van de stellen kunnen verschillen en er hoeft geen rondje groen om de bloemen heen om het af te maken. Gewoon lekker uitproberen, bloemen verzamelen, alles bij elkaar, nog een beetje aanpassen, klaar!

Mijn favoriete vaasjes zijn de drie kleine glazen bij elkaar die je op de foto bovenaan zeg. Ook heb ik nog twee leuke glazen vaasjes gekocht in soort tussenmaatje. Op mijn (kleine) salontafel zet ik ook weleens een klein soort van klein shotglaasje met enkel een roosje en wat takjes/blaadjes. Op die manier heb je niet veel nodig, maar krijg je toch op een leuke manier wat groen in huis!

Bloemschikken

Geen tuin? De bloemen uit potten en bloembakken zijn ook super leuk enne je kent vast wel iemand die af en toe een bloemetje aan je wil afstaan ;).

Ik word er helemaal happy van om iedere week wat nieuwe bloemen en groen in huis te hebben staan en op deze manier kan dat dan ook.

Hou jij ook zo van bloemen in huis?

 

 

 

 

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  • Godelieve
  • June 28, 2017
  Reply

  Wat heb je heerlijke bloemen in de tuin! Rooooooze <3

  1. Reply

   Jaa love it!

  • Els
  • June 29, 2017
  Reply

  Wat leuk je eigen boeket maken :-). Ik hou ook zo van bloemen in de tuin. Ik kan echt genieten als ik door de tuin loop. Bij ons staat wel bijna alles in potten. De vorige bewoners hielden van stenen.

  1. Reply

   Oh maar potten staan ook super gezellig op een terras!

 1. Reply

  Erg leuk om zo zelf wat samen te stellen! Als we een pluk tuin in de buurt zouden hebben zou ik daar ook langs gaan. Ik heb regelmatig bossen van Bloomon in huis, vind ze gewoon iedere keer zo mooi 🙂

  1. Reply

   Ah ja jij hebt ook van die prachtige Bloomon bossen! Love it!

 2. Pingback: Lifestyle - 9 x dit hoort er weer bij, want is het lente! - Diyaata

 3. Pingback: Lifestyle - Een bosje bloemen aan de deur! - Diyaata

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 shares