Lifestyle – De feestdagen blues vermijden, zo doe je dat!

Kerst

Ken je dat? Die feestdagen komen er aan en je krijgt spontaan een beetje onrust in je hoofd. Misschien ben je single, net als ik, en heb je dus het idee dat je wat ‘eenzaam’ dreigt te raken tijdens deze (verplichte) oh zo gezellige periode. Of je voelt je verplicht de hele familie af te lopen tijdens deze dagen vol kerstbomen, vuurpijlen en veel eten terwijl je daar eigenlijk nul behoefte aan hebt. Met deze drie tips kom je zeker weten die feestdagen door!

1. Go with the flow

Ja je kunt je ertegen verzetten dat het Kerst is en de jaarwisseling eraan komt, door je simpelweg onder een dekentje op de bank te verstoppen en alle radiostations en televisiezenders te vermijden en een goeie actiefilm op Netflix aan te zetten. Is een optie. Maar word je daar nu écht gelukkig van? Is het niet veel gemakkelijker om gewoon mee te gaan met die feestdagen flow en dus aan de kerstbrunch of het kerstdiner te verschijnen en alles gewoon op je af te laten komen? Mocht je er vooraf namelijk geen zin in hebben, valt het hoogstwaarschijnlijk reuze mee. Je hoeft niet direct een foute kersttrui aan te trekken of je in een panty te wurmen, maar je er éven overheen zetten helpt echt. Trust me, ik had drie jaar geleden de kutste Kerst ever (hello break up op kerstmorgen) maar toch zat ik ‘s avonds weer aan de gourmet met familie (in m’n eentje dus) en ben ik er zeker van dat dit beter was dan in m’n up op de bank verpieteren. Go with the flow dus, tip één!

2. Plannen maar!

Klinkt wat vreemd hè, plannen terwijl je eigenlijk achter de kerstboom in een hoekje wilt verdwijnen. Maar plannen kan jou juist door deze periode heen helpen. Je hoeft namelijk geen kerst of oud en nieuw gerelateerde dingen in te plannen, je kunt ook de muur gaan verven, een knutselproject oppakken of een uitje inplannen wat je al zo lang wilt doen. Je hebt namelijk vrije dagen en hoezo moet je die invullen zoals ‘men’ vindt dat dat moet? Zorg er gewoon voor dat jij deze dagen invult zoals jij ze wilt besteden. Jouw beslissing, jouw tijd. En als dat betekent dat je die berg klote administratie gaat wegwerken, dan doe je dat.Voordeel? Dit kun je van je to do lijstje schrappen en de dagen daarna met een voldaan gevoel alsnog op de bank kruipen, zonder die vervelende feestdagen druk in je achterhoofd. Afleiding, het werkt en is nog nuttig ook!

3. Je eigen feestje

Wat je natuurlijk ook kunt doen… en ik hou stiekem van deze optie, is je eigen feestje maken. Of dit nu betekent dat je een shit load aan comfort food inslaat en in je eentje of met partner alle kerstfilms op Netflix (zijn er veeeeeeel dit jaar!) achter elkaar afspeelt, of je nodigt vrienden/familie uit, it’s your choice! Een bak popcorn (of twee) of een driegangendiner, jouw keuze (dat rijmt). 

Haal jij voldoening uit bankhangen in je (kerst)pyjama, dan doe je dat lekker. Vind jij het tof om voor vrienden en/of familie een compleet menu klaar te maken en de tafel mooi aan te zetten, dan weet ik zeker dat gewaardeerd wordt. Jouw feestje dus, je moet alleen zelf de slingers ophangen (dit is zo’n dooddoener haha, maar ik moest deze opmerking even maken ;))

Laten jullie me weten hoe jullie feestdagen er uit gaan zien en of je last hebt van een ‘feestdagen blues’?

Ik ga zeker weten gourmetten (i loooooveeeeee gourmetten!) en verder staan alle opties nog open. Ik weet in ieder geval dat ik hou van Kerst en dus van plan ben er van te genieten, single of niet! 


Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

16 shares