Lifestyle – De ‘Is het al bijna Kerst’ Tag! – Gourmetten en beestjes in de boom

Kerst

Hoe een leuke Sinterklaas ik dit jaar ook had, inclusief treffend Sinterklaasgedicht en super lieve cadeautjes, tóch ben ik blij dat de Kerstdagen er nu echt aankomen. Vanaf nu mag ik gewoon over Kerst praten zonder boze blikken van de pro Sinterklaas mensen, en dus gooi ik er ‘Is het al bijna Kerst’ tag in!

  • Hoe lang nog totdat het Kerst is?

Het is vandaag nog 16 nachtjes slapen tot Kerstavond en 17 nachten tot eerste Kerstdag! Helemaal niet zo ver weg meer dus.

  • Op een schaal van 1 t/m 10, hoe erg kijk jij uit naar Kerst?

Ik denk dat ik mezelf een goede 8 geef. En waarom dan geen 10, hoor ik jullie denken. Nou dat is heel simpel, omdat ik 2 jaar terug de shitste Kerst ever had en er voor mij dus nog een beetje een nare bijsmaak aan eerste Kerstdag zit. Daarbij komt dat ik tijdens liedjes als ‘All I want for Christmas’ en ‘Last Christmas’ ook soms een beetje kan balen. Heel af e All I Want for Christmasn toe hoor, driekwart van de tijd blèr ik gewoon keihard mee!

  • Wanneer zet jij de kerstboom op?

VANDAAG! Vandaag zet ik mijn mini (neppe) kerstboompje op en gooi ik de andere kerstversiering erin. Ik heb er zelfs een vrije dag voor genomen, haha! Nouja, ik had gewoon zin in een spontane vrije dag en dus werd het vandaag en ga ik ook de kerstboom opzetten. Win win!

  • Hoe ziet jouw ideale boom eruit?

Een echte grote boom helemaal bomvol met versiering. En dan eigenlijk zo bij binnenkomst in een heel groot huis voor zo’n prachtige trap. Maar omdat ik twee stoute kattenkinders heb en een iets kleiner huis, hou ik het bij een klein nep boompje. Minder kans op drama’s en dan worden er ook geen dennennaalden door het huis gevoetbald. Ik moet zeggen dat ik wel een beetje huiverig ben geworden van al die berichten over de hoeveelheid beestjes in een echte kerstboom..

  • Wat is je favoriete kerstliedje?

Tja, eigenlijk de twee liedjes waar ik zowel verdrietig als heel blij van kan worden. Dus ‘Last Christmas’ van Wham! en ‘All I want for Christmas’ van Mariah Carey. Oh en ‘Do they know its Christmas’ doet het bij mij ook altijd goed. Ooooh en ‘Driving home for Christmas’ natuurlijk!

  • Wat vind jij echt niet kunnen met kerst?

Tja… niet kunnen… Alles kan vind ik en ik vind een boom of versiering niet zo snel kitcherig of too much. Haha! Misschien gewoon helemaal niks doen aan Kerst? Dat vind ik wel bijzonder, als er zelfs geen extra waxinelichtje op tafel staat ofzo.

  • Naar welk kerstgerecht kijk jij het meest uit?

Gourmetten for sure! Ideaal, want iedereen eet wat hij of zij wil. Avondvullend, niet puur en alleen bunkeren (en 1 iemand zwetend in de keuken). En gewoon super leuk! Ja gourmetten blijf ik leuk vinden. Vroeger noemde ik het ‘placematten’ want ja, wij hadden hele leuke placemats tijdens de gourmet 🙂

  • Wat voor outfit draag jij meestal met Kerst?

Het liefste tut ik me op en draag ik een leuk jurkje, een little black dress ofzo. Maar tijdens de gourmet met familie vind ik dat weer niet zo chill, dus dan kies ik toch vaak voor iets anders (wel mooi, maar relaxt).

  • Hoe ziet Kerst er bij jou over 25 jaar uit?

25 jaar?! Ik kan niet eens 5 jaar vooruit denken op dit moment! Dus laten we er 10 van maken, goed? Dan hoop ik toch wel huisje, boompje beestje met een liefde aan m’n zij en kindjes. Ja, picture perfect. Samen aan de gourmet!

  • Wat geeft jou nou echt HET kerstgevoel? Heb je een traditie?

Geen tradities, helaas. Maar gewoon het gevoel dat iedereen net een beetje meer liefde aan elkaar toont. Gourmetten, een kerstfilm kijken, niks ingewikkelds maar gewoon leuk. Cadeautjes geven hoort wat mij betreft ook echt bij Kerst.

Wat geeft jou het ultieme kerstgevoel?

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

9 shares