Lifestyle – Een kijkje in mijn gepimpte keuken

Keuken make over diyaata.com4

Mijn keuken is eindelijk zo goed als af! Ik laat jullie graag zien hoe het is geworden want ik ben enorm trots op het eindresultaat wat ik relatief goedkoop bereikt heb. Helaas was het budget er niet voor een nieuwe keuken, maar ik wist wel wat ik ongeveer wilde bereiken.

Look en feel

Omdat ik niet alles simpelweg kon vernieuwen, zat een flitsende nieuwe design keuken er niet in voor mij. Dat was echter wel welke look-en-feel er een beetje moest komen, modern maar tegelijkertijd een keuken waar je blij van wordt en waar je wilt zijn. Mijn keuken is open en daarmee een verlengstuk van mijn woonkamer, dus alles moest enigszins met elkaar matchen. Een SieMatic keuken bijvoorbeeld, heeft een urban style die voldoet aan het beeld wat ik wilde creëren. Een leefkeuken, een keuken met karakter. Een keuken die niet hypermodern is maar een keuken waar verschillende stijlen mogen worden gecombineerd tot een uniek geheel.

Make-over

Mijn eerste prioriteit was om de keuken van kleur te laten veranderen. Hoogglans wit is niet mijn ding en dat moest voor mij absoluut anders worden. Hier even een kleine sfeerimpressie van hoe de keuken er vantevoren uitzag…

Deurtjes laten vernieuwen, spuiten, alle opties zijn voorbij gekomen maar ik heb uiteindelijk gekozen voor het laten wrappen van mijn keuken. Het materiaal wat gebruikt wordt, is veel steviger en duurzamer dan ik in eerste instantie dacht. Toen ik eenmaal iemand liet langskomen met staaltjes en een offerte ontving, was ik al snel verkocht. De deurtjes, maar ook het aanrecht en de grote RVS delen (zoals de koof bij de afzuigkap en de spotjes) werden allemaal vakkundig beplakt.

Van hoogglans wit ging ik naar mat zwart! Je kunt begrijpen, dit gaf al een bizar verschil. Het aanrecht kreeg een soort van betonlook. Deze is niet helemaal egaal en hierdoor zie je er weinig op liggen (perfect!). Bij de wasbak kwam een ‘metal gun’ kleurige kraan in plaats van RVS en de RVS achterwand bij het gasfornuis werd eraf gehaald. Hier heb ik vervolgens met plaktegeltjes een nieuwe achterwand over de hele breedte van de muur gemaakt met kleine hexagons in grijs-, goud- en bruintinten.

Accessoires

Boven het kookgedeelte kwam een schilderijenplankje van de Ikea, wederom in matzwart. Hier heb ik mijn meest gebruikte kruiden en dergelijke opgezet. Boven de hoek van de koffiemachine kwamen kleine plankjes voor de mokken en ik kocht twee matchende hangrekken voor onder andere wijnglazen en voorraadpotten.

In de voorraadpotten, de waterkoker en de handdoekhaakjes komt het goud/brons terug van de hexagon tegeltjes en de rekken zelf zijn weer matzwart. Ik heb een mooie tapasplank in mangohout, die matcht met mijn ronde eettafel in mangohout met zwarte poten. De rode SMEG steekt lekker af tegen het zwart en aangezien ik toch nieuwe pannen moest aanschaffen, zijn die nu ook rood!

Missie geslaagd?

Hoewel ik niet alle middelen voor handen had die ik idealiter had gewild, ben ik enorm trots op het eindresultaat en kijk ik nu blij naar mijn keuken vanaf de bank! Koken is echter nog steeds m’n hobby niet, maar je kunt niet alles hebben ;).

Wat denken jullie, missie geslaagd?

*dit artikel bevat gesponsorde content

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

27 shares