Lifestyle – Filmtips voor een avondje op de bank met chocomelk (of wijn..) en kaarsjes!

Filmtips november 2020 Diyaata.com

Eerlijk, ik ben een lente- en zomermens. Geeft mij maar warmte, zon en lange zomeravonden buiten op het terras. Maar er zijn wel degelijk positieve punten aan dit herfst- en winterweer. Wat te denken van opkrullen op de bank met een heerlijke feelgood film, drankje, hapje en kaarsjes op tafel?

Bij zo’n filmavondje horen, wat mij betreft, niet te zware films. Films waarbij je niet hoeft na te denken en je na afloop sowieso happy naar je bed gaat! Tijd voor wat filmtips. Ohja, en allemaal te vinden op Netflix!

Love, guaranteed

Tja, als een datingwebsite een garantie geeft dat je na 1000 dates de ware liefde moet hebben gevonden, dan moeten ze zich daar natuurlijk wel aan houden! Dat dacht hoofdpersonage Nick dan toch en om die reden spant hij een rechtszaak aan tegen de desbetreffende datingwebsite. Advocate Susan gaat hem daarbij helpen, al gaat het niet direct van harte. Wanneer de rechtszaak echter groter wordt en ze elkaar beter leren kennen, blijken ze elkaar toch leuker te vinden dan voorheen gedacht!

Holiday in the wild

Een tweede huwelijksreis om de romantiek in ere te houden, klinkt top toch? Daar dacht de man van Kate anders over en hij verbreekt spontaan de relatie. De reis was echter al geboekt en dus gaat Kate in haar eentje op safari in Afrika. Wanneer ze onverwacht hulp biedt bij de redding van een weesolifantje in Zambia, raakt ze steeds meer op haar gemak op de Afrikaanse savanne. Ze verlengt haar vakantie en verblijft ook de kerstdagen tussen de wilde dieren en het mooie landschap. En dan bloeit er ook nog liefde op..

Holidate

Dit is er zo één voor op de lijst; heerlijke feelgood kerstfilm! Wellicht ben jij van mening dat kerstfilms nu nog niet op horen te staan maar, please do. Je word hier instant blij van! In deze film besluiten twee singles (knappe man alert – Luke Bracey) dat tijdens de feestdagen elkaars metgezel worden. Niks romantisch, niks lust, maar wel elkaar bijstaan tijdens al die confronterende feestdagen. Je snapt het al hè? Er ontstaat toch net iets meer dan enkel en alleen een platonische relatie..

Operation Christmas Drop

Nu ik je misschien overtuigd heb van het feit dat kerstfilms ook mid november erg leuk zijn, hier hebben we nog zo’n pareltje! Wees wel voorbereid op een aantal erg flauwe en een beetje ‘neppe’ momenten, maar dat moet je sowieso zijn als je een dergelijke filmavond ingaat. Hoofdpersonage Erica is vastberaden om een promotie binnen te halen en reist om die reden met de feestdagen af naar de Stille Oceaan. Hier moet zij op een prachtig eiland, imperfecties zien te vinden op de luchtmachtbasis die voor ‘geldverspilling’ zouden zorgen. Ieder jaar wordt er door de luchtmachtbasis een project georganiseerd waarbij er op verschillende eilandjes kerstpakketten worden ‘gedropt’ met artikelen die de mensen daar hard nodig hebben. Uiteraard worden hier vragen over gesteld, want dit kost geld en tijd, toch? Erica wordt met de loop der tijd milder en begint in te zien dat dit toch wel een erg mooi project is. Oh en die man die het organiseert? Die is ook wel erg leuk..!

The Queens Gambit

Deze past niet helemaal in het bovenste rijtje en matcht eigenlijk ook niet met de titel van dit blogartikel, maarre, dat is dan heel jammer. The Queens Gambit is namelijk een miniserie die ik binnen no time uitgekeken heb en de serie gaat over.. schaken. Ja echt, schaken. Klinkt super suf, is het dus zeker niet. In deze serie zie je een weesmeisje opgroeien in het kindertehuis waar ze stiekem schaken leert van de conciërge in de kelder. Ze blijkt een waar natuurtalent en zodra ze geadopteerd wordt als tiener, breekt ze al snel door als een professioneel schaakster. Intrigerend verhaal, niet te heftig en niet te ingewikkeld, gewoon nice!

Ik zeg, zet die mok chocomelk maar in de magnetron. Dekentje erbij, iets lekkers te snacken en let’s go! Wat zijn jouw filmtips voor dit moment?

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

14 shares