Lifestyle – Het buitenleven, een terrasoverkapping!

Terrasoverkapping Diyaata.com1

Als ik denk aan een terrasoverkapping, denk ik aan een mooie tuinset, gezellige lichtjes, plantjes rondom en wijntjes doen met vriendinnen. Sfeer met een hoofdletter en ik wil het! Een kleine overkapping voor extra sfeer én om schaduw te creëren in mijn tuin die wel erg veel zon heeft hartje zomer.

Buitenleven

‘s Avonds als de zon laag staat nog even ontspannen in de tuin met een boek. Het idyllische beeld wat ik voor ogen heb en nét nog iets perfecter wordt met een mooie terrasoverkapping. De tuinkussens niet acuut naar binnen hoeven gooien als er wat sporadische regendruppels naar beneden komen lijkt me ideaal. Evenals de boel leuk aankleden met een waxinelichtje wat niet direct volregent of wegsmelt in de zon (ja echt, zo warm wordt het bij mij in de tuin). Een lounge muziekje erbij en wanneer er geen goed boek op me wacht, goed gezelschap! De barbecue aan, spelende kids, I love it.

Wanneer het weer kouder wordt, de terrasheater aan en dekentjes erbij. Een glaasje rode wijn (of warme chocomel!) en vanuit je terrasstoel toezien hoe de tuin veranderd met de seizoenen.

Opties

Hoe ik het precies ga verwezenlijken, dat weet ik nog niet. Het budget is natuurlijk een ding, anders ging ik wel voor een kant-en-klare perfecte oplossing met mooie materialen. Ik wil de overkapping achter in mijn tuin tegen de schutting aan die komend jaar vernieuwd moet worden. Het moment natuurlijk om ook direct na te denken hoe ik de overkapping wil laten worden. Het gaat maar om een klein stukje tuin, een mini-zitje, dus wie weet verzin ik nog iets creatiefs. Zo luxe en groot als op deze foto’s, dat gaat ‘m nu in deze tuin niet worden haha! Maar hoe mooi is dit, om samen met je dierbaren (of juist alleen) te genieten van een zomerse dag en zomeravond. De terrasoverkappingen van de foto’s zien er niet alleen prachtig uit, maar zijn ook duurzaam en kwalitatief sterk. Als je een grote tuin hebt, zou ik hier zeker over nadenken.

Een mooie bijkomstigheid voor ons is dat als er een kleine overkapping staat, er ook een stukje schaduw komt op het grasveldje. Ik vind het een fijn idee dat Zinzi dan niet in de volle zon hoeft te spelen. En… haar hele wagenpark kunnen we bij regenval ook mooi even onder de overkapping parkeren ;).

Dreams come true?

We gaan het zien, of het me dit jaar lukt. Hoe dan ook ga ik er rekening mee houden bij het plaatsen van de schutting. En anders blijft het een mooie wens om naar toe te leven, en hangen we dit jaar gewoon weer wat schaduwdoeken op.

Ik ben heel benieuwd, hebben jullie een terrasoverkapping in jullie tuin en zoja hoe ziet deze eruit?

*Dit betreft een samenwerking.

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares