Lissabon fotoverslag

Uitzicht Lissabon

Wat een mooie stad is Lissabon! Deze keer heb ik mijn tripje wél bewust meegemaakt en ondanks de regen ervan kunnen genieten. Gebleken is dat je inderdaad sowieso veel loopt, maar er ook zeker andere middelen van vervoer zijn als het eventjes niet meer gaat. Mijn schoenen hebben het letterlijk begeven tijdens deze trip! Wees voorbereidt op veel vrolijk gekleurde foto’s!

Één van de vele steile trappen
Één van de vele steile trappen

Ik hou van de kleurrijke gebouwen en huisjes; roze, blauw, geel en mintgroen, zo leuk!

Kleurrijke gebouwen in Lissabon
Kleurrijke gebouwen in Lissabon

Op mijn verjaardag at ik inderdaad een Pastel de Nata en ik heb gedineerd in de levendige wijk Bairro Alto waar de live muziek overal te horen was.

Bakkerij

Bakkerij Lissabon
Food porn!

Ik ben wederom naar Castelo de Sao Jorge geweest want ik hou van kastelen en alles wat daarbij hoort! Wij hebben overigens niet de trap genomen die je hierboven zag en naar het kasteel toe leidt. Wij namen de tram!

Castel de Sao Jorge
Castel de Sao Jorge, kijk hoe een mooi beeld met mama en zoon <3

Het hotel waarin ik verbleef was ook een soort kasteeltje, een soort landhuis. Wij verbleven in kamer zeven in de roze toren! Dit gebouw komt uit 1902 en was van een (uiteraard) rijke familie. Nu zitten er allemaal verschillende hotelkamers in, vernoemd naar (voormalig) Portugese koninginnen. De kamers in het blauwe gebouw zijn, logischerwijs, vernoemd naar (voormalig) Portugese koningen.

De roze toren in Torel Palace
De roze toren!
De blauwe toren - Torel Palace
De blauwe toren

Ik raad Torel Palace van harte aan, de gastvriendelijkheid was top, de kamer was bizar mooi en de service geweldig. Het is vlakbij de gezellige wijk Bairro Alto. Torel Palace bevindt zich wel midden op één van de zeven bergen, dus wees hier wel op voorbereidt. Behalve een geweldig uitzicht dus ook kuitspieren kweken!

Een geweldig uitzicht over de stad, zeker 's avonds met de lichtjes aan
Een geweldig uitzicht over de stad, zeker ‘s avonds met de lichtjes aan

Gelukkig kosten taxi’s niet zoveel in Lissabon, wij hebben hier ook regelmatig gebruik van gemaakt. Ohja, altijd alleen het bedrag betalen dat de taxi meter aangeeft. Wij zijn de eerste keer opgelicht en hebben het nagevraagd.

Het kasteelbed!
Het kasteelbed!

 

Badkamer Torel Palace
Deze badkamer wil ik graag thuis alstublieft!
Poseren, in de badkamer!
Poseren, in de badkamer! Pssst….deze heels hebben de hotelkamer dus niet verlaten, dat snap je!

Wat ik nog meer heb gedaan? Rond geslenterd, tripjes in trams gemaakt met bestemming onbekend en gewoon genieten. Omdat het zo regende was een plan maken wat moeilijker en go with the flow was het beste om te doen!

Raad ik Lissabon aan? Jazeker, met een goed stel schoenen en hopelijk iets meer zon dan ik, denk ik dat je een geweldige city trip kunt hebben. Voor mij is het wat lastiger door alle heuvels en mijn lichaam wat niet altijd meewerkt door de reuma. Maar zelfs ik heb er van genoten, van zoals gezegd alle kleurtjes om me heen, de gezelligheid op straat en de vriendelijkheid van de inwoners. Dus boeken maar! 🙂

Welke city zal ik nu eens gaan bezoeken? Heb jij nog tips?

Tags: citrytrip, lissabon

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

 1. Reply

  Wat leuk om te zien!! Op heels door Lissabon 😛 haha Wel leuk voor de foto! 😀 Ja echt leuke stad vond ik dat. Gezellig, mooi en niet te groot. Ik vond Edinburgh ook geweldig! Ook door de combinatie stad, cultuur en natuur bij elkaar.

  1. Reply

   Vond ik mooi! Wel heel lang geleden trouwens, goede tip!

 2. Reply

  Superleuk! Ben je niet een avondje wezen dansen op je heels? Klinkt in ieder geval als een fijne trip. En die pastel de nata mmmmm.

  1. Reply

   Nee zelfs dat niet haha! Na al het ‘bergbeklimmen’ konden m’n voetjes niet meer! Wel erg genoten inderdaad 🙂

 3. Reply

  Wat een gave foto’s heb je gemaakt zeg! Ziet er echt leuk uit. -x-

 4. Reply

  Wauw! Wat een prachtige foto’s!

  1. Reply

   Dankjewel!

 5. Reply

  Die foto’s! Echt prachtig.

  1. Reply

   Leuk om te horen! 😀

  • Kim
  • February 1, 2016
  Reply

  Wat een prachtige foto’s! Nooit geweten dat Lissabon zo’n mooie stad is <3
  Stockholm is ook een heel leuke stad om te bezoeken 🙂

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares