Londen – hoe was het?

Inmiddels ben ik weer terug in m’n eigen fijne huisje, met m’n kattenkinders en tijd voor m’n blog, maar wat heb ik genoten!

Vrijdag middag vloog ik vanaf Schiphol naar Londen Gatwick. Nog nooit had ik zo’n korte vlucht gehad, heerlijk! Bij aankomst op Gatwick ben ik na een lange wachttijd voor immigratie naar een informatie balie toegegaan voor advies over mijn vervoer die week.

Al snel waren we het erover eens dat ik een los kaartje met de Gatwick Express zou nemen, dit is een trein die je in 30 minuten van Gatwick naar London Victoria brengt, ideaal. Verder nam ik een Oyster kaart met een tegoed van 20 pond waar mee ik 3 dagen gebakken zat en onbeperkt gebruik kon maken van het openbaar vervoer omdat er elke dag een bepaald maximum bedrag is wat van je kaart wordt afgeschreven.

Vanaf Victoria zou ik de underground pakken naar Paddington, de wijk waar ik mijn hotel geboekt had. Normaal gesproken gaat er bij mij altijd wel iets een beetje mis als ik de weg ergens moet vinden, maar wonder boven wonder ging dit allemaal gesmeerd. De trein, de metro, het vinden van mijn hotel, perfect! De toon was ook direct gezet want terwijl ik mijn veel te zware koffer de trap bij de metro op zeulde, kreeg ik een visitekaartje van een meneer die onder de indruk was van mij (en mijn bezwete hoofd?). Deze meneer was CEO van een rijst bedrijf in Nigeria, hilarisch. Uiteraard heb ik het kaartje beleefd aangepakt, maar het bij verdere acties gelaten.

Mijn hotel in Londen maakte deel uit van de University van Londen genaamd Lilian Pension Hall, en was dus erg studentikoos. Volgens mij wonen hier ook veel jongeren en worden de overige kamers verhuurd als hotelkamers voor mensen met een niet zo groot budget, zoals ik 😉 Ik betaalde 100 pond voor 2 nachten. Mijn grootste reden naast de prijs was de locatie, dicht bij een metro station en in de leuke buurt Paddington.

Het was echt alsof ik in een studentenkamer kwam en dan nog een beetje beperkter. Een eenpersoonsbed met nul vering, geen televisie, muren met denk ik de namen van iedereen die hier gelogeerd had er op geschreven, een badkamer zonder voegen en hele vieze vloerbedekking. Maar eerlijk is eerlijk, ik heb me er geen moment aan gestoord, het is ook maar net waar je je op instelt!

Vrijdag ben ik eind van de middag Oxford Street gaan zoeken en had ik een missie om een zwarte broek te vinden. Deze was ik namelijk vergeten van de waslijn te halen die ochtend en had ik echt nodig! De dag ging dan ook erg snel voorbij. Wel ben ik diezelfde avond naar het salsa feest toegegaan waar ik al zo lang naar uitkeek. Als het dan dichterbij komt en je bent moe en een beetje nerveus om alleen te gaan, zou je bijna niet meer gaan. Maar nee, ik had mezelf dit beloofd en dus ging ik! Met de metro naar Kings Cross Road en met behulp van Google Maps vond ik de locatie. Het was er prachtig met veel verschillende dans zalen en heerlijke muziek. Ik heb nog best wel wat dansjes gedaan, thank god werd ik ook echt gevraagd, en ben uiteindelijk rond 01:00 weggegaan. Met de bus naar huis want ik had er even niet bij stil gestaan dat de metro stopt met rijden ‘s nachts! Ik heb me geen moment onveilig gevoeld, zelfs niet bij het wachten op de bus. Wat een heerlijke stad.

 

King's Cross
King’s Cross

Zaterdag ben ik vertrokken naar Camden Town, wat een indrukken! Hier heb ik eigenlijk alleen veel rond gelopen en gewoon genoten van de vele leuke pandjes, winkeltjes en diversiteit aan mensen.

Toen ben ik terug gegaan naar het hotel voor een powernap. Het was een korte nacht geweest om vroeg in Camden te kunnen zijn! Dat was een prachtig plan maar toen ik 20 minuten sliep ging het brandalarm af… Dus haastig aangekleed en toen stond ik samen met zo’n 50 andere mensen ineens in het parkje voor het hotel, te wachten tot het alarm werd stop gezet en we weer gewoon naar binnen mochten.

Dit heb ik maar gezien als een teken.. en dus ben ik terug gegaan naar Oxford Street. Op zoek naar Victoria’s Secret & Lush!

Ik heb me ingehouden. Het leven in Londen was behoorlijk duur en hetgeen ik sowieso bij Lush wou halen waren bubbel spulletjes voor in bad, gelukt!

Tease van Victoria's Secret
Tease van Victoria’s Secret

 

Ja, en toen Victoria’s Secret. Toen ik de winkel eindelijk gevonden had heb ik me laten helpen met het uitzoeken van een parfum. Mocht je zelf ook een parfum willen van Victoria’s Secret, spuit dan zeker de geuren op je huid want ze veranderen direct! Deze geur vond ik eerst bij lange na niet de lekkerste totdat ik geadviseerd werd om alles ook op mijn eigen huid te testen. Toen kwam ‘Tease’ er als winnaar uit!

Zaterdagavond heb ik sushi gehaald om op te eten in mijn hotel want ik was echt zo moe, en voldaan! Zondag moest ik ‘s middags richting Redhill reizen voor mijn cursus en ben ik ‘s ochtends naar het Natural History Museum geweest. Ik had het advies gekregen dat op zondag alle musea gratis waren dus dat vond ik een mooie afsluiting van Londen.

Volgende keer wil ik graag naar het Victoria & Albert museum, dat ligt waarschijnlijk meer in mijn straatje dan dinosauriërs, maar het gebouw was erg indrukwekkend!

Natural History Museum
Natural History Museum

Verder heb ik nog wat kleine spulletjes gekocht zoals Britse tijdschriften die ik nu lekker thuis kan lezen.

Op zondag ben ik met de Uber taxi (wat is dat gaaf!) naar Victoria Station gegaan en daar met de trein naar Redhill waar ik in mijn kasteel voor die week terecht kwam… De cursus was in een iets chiquer hotel geboekt dan mijn hotel in Londen. Ik heb er een super goede (management) cursus gehad en genoten van de prachtige locatie.

Vooraanzicht hotel
Vooraanzicht hotel

Het hotel heette Nutfield Priory hotel. Onder mijn raam stonden Ferrari’s geparkeerd, ik bedoel maar..!

Ik ben verliefd geworden op Londen en ik hoop er snel weer terug te komen want ik had veel te weinig tijd om alles te kunnen zien. ‘Till next time London!

Welke stad zal ik nu eens op mijn lijstje zetten om alleen naar toe te reizen?

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

 1. Wat heerlijk, zo reizen in je eentje. En wat een prachtig hotel!

  1. Reply

   Jaa nu een paar keer gedaan, alleen reizen, en het is echt een aanrader!

 2. Gaaf he Londen!! Ik woon er nu sinds een half jaar en het verveeld nooit – zo veel te doen! Victoria & Albert Museum is inderdaad echt een aanrader, heeft ook een geweldig cafe en binnentuin. Musea zijn overigens altijd gratis!

  1. Reply

   Oh wauw wat leuk! En oh dat is helemaal super om te weten, voor de volgende keer dus sowieso op m’n lijstje! Dankjewel 🙂

  • Godelieve
  • July 1, 2015
  Reply

  Leukleuk! En de volgende wordt gewoon Brighton 😉 Al is Praag ook geweldig en goed te doen

  1. Reply

   Jaa ik zag de trein naar Brighton, volgende x maar instappen? 😉

    • Godelieve
    • July 2, 2015
    Reply

    Gewoon doen! Is een uurtje, max anderhalf, afhankelijk van welke trein je hebt 😛 Vanaf het station 1 rechte lijn naar beneden en je bent aan een geweldig strand, met pieren en en en, nja, je moet er geweest zijn 😛
    Ga gezellig mee in september 😛

    1. Reply

     Oehlala klinkt heerlijk!

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares