Inzamelen maar! Maandverband en tampons voor de Voedselbank

Voedselbank inzameling hygieneproducten-Diyaata.com

Hebben jullie het meegekregen in het nieuws? Er is in Nederland (en ook Groot-Britannië!) een schrijnend tekort aan maandverband, tampons en inlegkruisjes onder minima. Negen procent van de vrouwen tussen 12 en 25 jaar kan soms geen maandverband of tampons kopen, en daar moeten we iets aan (proberen te) doen!

Hoe erg is het, als je je in de meest kwetsbare periode van de maand, ook nog zorgen moet maken over de producten die je wel of niet hebt? Het ontbreken van geld om hygiëneproducten te kopen heeft impact op zoveel aspecten waardoor je simpelweg beperkt bent in je doen en laten. Naar school of werk gaan levert al problemen op!

Dit nieuws bereikte mij behalve via de reguliere mediakanalen, ook via een aantal medebloggers die acties hebben opgezet. Zij zamelen in diverse delen van het land (Woerden, Zoetermeer, Bregje in Zuid-Limburg) dames hygiëneproducten in, om deze via de Voedselbanken te kunnen verspreiden aan de mensen die het nodig hebben. Ik wil ook iets doen!

Na contact te hebben opgenomen met Voedselbank de Bevelanden hier in het Zeeuwse die deze actie supporten; is het nu tijd om van start te gaan. Ladies, gentlemen, we gaan inzamelen en ik hoop door mijn en jullie bereik samen een mooie bijdrage bij de Voedselbank te kunnen afleveren!

Wat zoeken we?

Dat is simpel! We hebben zoveel mogelijk maandverband, tampons (allerlei maten), herbruikbare menstruatiecups, inlegkruisjes en toiletpapier nodig. Alles om ‘die’ week in de maand, als vrouw te lijf te kunnen gaan.

Hoe kun je doneren?

UPDATE: Op 13 december stop ik het inzamelen van zowel geld als producten. Op die manier kan ik het ingezamelde geld besteden aan producten en alles samen nog voor de feestdagen afleveren bij de Voedselbank.

Afleveren:

Update: de vaste aflevermomenten zijn voorbij, hierdoor ben ik nogal aan huis gebonden. Wil je nog producten doneren (bij mij in Goes) dan kan dat nog door mij persoonlijk te contacteren via mijn social media (Facebook en Instagram) of mijn contactpagina.

Het zou mij enorm helpen als hetgeen wat wordt gebracht, zoveel mogelijk in tassen en/of dozen zit.

Financiele bijdrage

Help je liever mee met een financiële bijdrage? Dat kan ook via het volgende betaalverzoek. Hier koop ik dan producten voor, die meegaan naar de Voedselbank:

https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=EswmzHFs2KkbQNknFujL90MNJdYrSDAH

Delen

Ik weet dat er heel veel lieve mensen in mijn omgeving zijn en/of die mij volgen, met ook hele grote netwerken. Het delen van deze actie is dan ook super lief en helpt mij om meer mensen te bereiken en dus producten in te zamelen. Met een beetje geluk kan ik straks een mooie hoeveelheid afleveren bij de Voedselbank, waardoor we veel dames kunnen helpen.

Liefs,

Daisy (met dank aan Bregje, waar ik bij heb gespiekt voor het opzetten van deze actie!)

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  • Ria van der Wal Veurink
  • November 25, 2019
  Reply

  veel succes, goed actie

  1. Reply

   Dankjewel!

  • Lydia de Raad
  • November 26, 2019
  Reply

  Ik kan op de voorgestelde data niet, maar ben donderdagochtend in Goes (woon op Schouwen). Is dat een mogelijkheid?

  1. Reply

   Hi Lydia, kun je me misschien contacteren via xxx? Dan kunnen we iets afspreken.

    • Lydia de Raad
    • November 26, 2019
    Reply

    Heb je een appje gestuurd!

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

64 shares