Travel – Turkije – Marmaris, de leukste restaurants aan de boulevard!

Marmaris restaurants

Afgelopen vrijdag kwam ik terug van wederom een week vakantie in mijn geliefde Marmaris, Turkije. Inmiddels durf ik wel te stellen dat ik de leukste hotspots en dus ook restaurants weet te vinden, vandaag deel ik dan ook drie van mijn favorieten aan de boulevard van Marmaris!

Pukka

Marmaris restaurants

In Pukka heb ik al verschillende keren gegeten. Pukka is een erg stijlvol restaurant met een uitgebreide menukaart. Ik vind Pukka heel trendy en ‘chique’ aandoen. Zowel voor de lunch als het diner heeft Pukka een uitgebreide menukaart met heerlijke gerechten. Van typisch Turks tot vis, pizza en pasta, ze zijn er van alle markten thuis en alle borden zien er altijd prachtig opgemaakt uit.

Pukka vind ik zo’n typisch Instagram proof restaurant met een hele goede prijs- kwaliteitverhouding. Het personeel is super lief en attent, wat de hele ervaring bij Pukka af maakt. Voor een drankje is Pukka ook een top plek! Zowel goede cocktails als uitgebreide milkshakes worden hier geserveerd. Is het wat fris, dan kun je één van de dekentjes pakken die klaar liggen. Altijd fijn tijdens de frisse nazomeravonden waarbij je wel in je zomerjurkje van ‘huis’ bent gegaan!

Marmaris restaurants

Er wordt veel georganiseerd in Pukka, van live muziek tot het uitzenden van voetbal wedstrijden. Behalve toeristen weet de lokale bevolking Pukka dan ook altijd te vinden. Er zijn zowel tafeltjes binnen als buiten te vinden, met fijne stoelen of op de lounge bank. Reserveren is geen probleem, zodat je je favoriete tafeltje (bij het raam) kunt claimen. Pukka heeft ook strandbedjes, waar je overdag een heerlijke vers geperste jus d’orange drinkt.

Pukka vind je dus uiteraard aan de boulevard en kom je tegen aan je linkerkant wanneer je van winkelcentrum Blue Port naar de boulevard loopt. Adres: Çıldır Mahallesi, 207. Sk., 48700 Marmaris/Muğla, Turkije

Uno Momento

Marmaris restaurants

Uno Momento vind ik een gezellig, toegankelijk, restaurant met een heerlijke menukaart. Het personeel herkent je zodra je één keer bent langs geweest en verwelkomt je de volgende keer dan ook vol enthousiasme.

Of je nu komt voor een drankje, een strandbedje of uitgebreid diner (met erg leuke complete deals!), gastvrij is Uno Momento altijd. Het eten is ‘like Mama used to make’ en die slogan doen ze eer aan. Één van de obers spreekt Nederlands en gooit deze charme dan ook graag in de strijd, zonder irritant te worden!

Voor 35 lira hadden wij een menu met vooraf een soepje, een hoofdgerecht en een cocktail na afloop. Op moment van schrijven (de Lira fluctueert nogal) kwam dit neer op ongeveer 8,50 euro per persoon. Een koopje natuurlijk! Tevens werd er een heerlijk versgebakken en nog warm brood geserveerd met smeersels, wat mij betreft één van de lekkerste etenswaren in de Turkse restaurants! Bij Uno Momento heb ik ook een heerlijke vis gegeten die door onze Nederlandse ober deskundig voor mijn neus gefileerd werd.

De wijn is heerlijk en mag je gerust even voorproeven, als je bijvoorbeeld net als wij wat bang bent geworden na de vieze rode wijn in ons hotel. De wijn bij Uno Momento was perfect dus onze zorgen waren voor niks, maar het kán dus gewoon!

De heren van Uno Momento zorgen ervoor dat je een heerlijke avond (of middag) hebt en je je meer dan welkom voelt wanneer je de volgende dag weer over de boulevard flaneert.

Adres: Çıldır Mahallesi, 48700 Marmaris/Muğla, Turkije

Jimmy’s Martini’s

Marmaris restaurants

Jimmy’s bar, Jimmy’s Martini’s, ontdekten wij tijdens onze twee laatste twee dagen in Marmaris, op aanraden van een lieve barman. En inderdaad, de laatste TWEE dagen want we zijn na één avond hier eten, de volgende dag direct weer teruggegaan!

De mannen van Jimmy’s Martini’s zijn erg correct en ‘chill’. Ze laten je heerlijk dineren en dringen zich niet bij je op, maar zorgen er wel voor dat alles naar wens is. Loop je op de boulevard en kom je voorbij een restaurant waar een ober een zwaar bord met heerlijk smeulend vlees omhoog houdt? Grote kans dat dit Jimmy’s Bar is en dus een goede reden om te blijven staan!

Bij Jimmy’s hebben mijn moeder en ik twee keer heerlijk gegeten en onze laatste avond genoten we van een soort Turks stoofpotje met beef. Het potje kwam op tafel en de ober zorgde ervoor dat het heerlijke vlees met groentes op onze borden terecht kwam. Nadat we allebei al een flink bord hadden gekregen zat er gewoon nog een gigantische portie in onze stoofpot, way too much! Hopelijk hebben de heren hier later zelf nog van mogen genieten.

Marmaris restaurants

Ohja, heb je kleine kindjes? Dan zorgen de obers van Jimmy’s Martini’s ervoor dat je kids niks tekort komen en tja, af en toe ben je dan even je dochtertje of zoontje kwijt want er wordt heel wat met de mini’s afgesjouwd  en geknuffeld. Helemaal kind proof dus!

Bij Jimmy’s hebben wij ook nog een dag op het strand gelegen en ook hier werden we op onze wenken bediend.

Adres: Çıldır Mah, 207 Sk. No:56, 48700 Marmaris/Muğla, Turkije

 

Ik kan niet wachten tot ik weer terug mag naar mijn tweede thuis, om uiteraard ook deze restaurants weer te bezoeken. Heb jij ook een favoriete vakantiebestemming met favoriet restaurant?

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Pingback: Kroongetuige - De finale aflevering 2017 - Victoria Oregrund - Diyaata

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 shares