Personal – Wat zijn mijn 3 belangrijkste waarden? – Back to basics

Waarden

Tijdens het zoeken naar leuke tags, andere blogs en terug lezen in archieven van mede bloggers kwam ik blogposts tegen van een aantal jaar geleden (2014!). Deze gingen over de ‘happy challenge’ en in deze challenge kwam een opdracht naar voren waar ik mij ook wel eens in wou verdiepen. Namelijk, het uitkiezen van mijn drie belangrijkste ‘waarden’.

Wat zijn waarden?

Wat vind je nu echt belangrijk in het leven, we gaan echt even back to basics! Welke drie waarden vormen zogezegd ‘jouw fundering’, jouw manier van in het leven staan. Wat is voor jou de essentie? Best een zwaar onderwerp maar stiekem ook erg leuk om eens bij stil te staan!

Voor deze opdracht bestond er een lijstje met waarden waaraan je jezelf kunt meten:

waarden

Uiteraard ben ik het één en ander gaan wegstrepen, heroverwegen en terug zetten om uiteindelijk tot mijn drie meest belangrijke waarden te komen. Yep, ik kon er wel veel meer neerpennen maar dat is natuurlijk juist het ding, ik mocht er maar drie! En ik heb er dan ook echt drie uitgekozen.

Naastenliefde

Ieder mens op zich is uniek maar ik ben ervan overtuigd dat ieder mooi mens, zo mooi is geworden dankzij een goede portie naastenliefde. Iedereen heeft een beetje liefde nodig, of dit nu komt van een partner, familie, vrienden of de buren, dat maakt wat mij betreft niet uit. Natuurlijk is er een groot verschil maar in essentie is naastenliefde wat mij betreft de key tot een gelukkig leven. Ik heb de afgelopen jaren genoeg mensen leren kennen die het echt niet zo makkelijk hadden. En toch, toch kwamen ze er doorheen, dankzij een klein beetje of soms heel veel naastenliefde. Een hele belangrijke waarde voor mij!

Persoonlijke groei

In de loop der jaren veranderen we allemaal en ik denk dat het ook heel gezond is om te blijven werken aan persoonlijke groei, hou jong of oud je ook bent. Ik hoop ook dat ik hier zelf altijd voor open zal blijven staan. Een beetje uitdaging ligt me wel! Er is zoveel te leren en te ontdekken, wat mij betreft stopt persoonlijke groei nooit.

Verscheidenheid

Ik kan enorm genieten van verscheidenheid in mensen, culturen en gebruiken. Dat is ook wel gebleken in een eerder artikel over de kleurentest. Begrijp me niet verkeerd, ik kan me ook enorm ergeren op z’n tijd hoor 😉 Maar ik vind het ook echt heel intrigerend om te zien hoe iemand iets totaal anders kan ervaren dan ikzelf, of hoe iemand op een compleet andere manier gelukkig is dan ikzelf.

Met de gebeurtenissen van afgelopen week omtrent man-man liefde sta ik dan ook helemaal perplex. Hoe kan iemand nou zoveel aanstoot geven aan het feit dat twee mannen, die van elkaar houden, hand in hand lopen? Verscheidenheid is zoiets moois en ik heb geen idee waarom we zo heftig op elkaar moeten reageren, zeker bij iets prachtigs als de liefde. Verscheidenheid moest dan ook wel mijn derde waarde worden.

Ik ben heel benieuwd, welke drie waarden kies jij uit?

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

18 shares