Mijn eerste keer.. #3

Magazine

Jawel, ik kan er weer eentje afvinken! Een nieuwe eerste keer met succes voltooid! Benieuwd wat ik deze keer heb meegemaakt? Eigenlijk weten jullie het natuurlijk al..

Ik was ceremoniemeester. En daar heb ik heel veel van geleerd! Omdat ik zelf vooraf geen idee had wat me te wachten stond, deel ik jullie mijn 5 belangrijkste tips. Gewoon voor het geval dat je ooit, net als ik, heel enthousiast ja roept en vervolgens, net als ik, een beetje in de paniek schiet. En terecht…

 •  Tip 1

Van alle kanten hoor ik het nu: ‘Oh ik was/ben samen met nog iemand/ met 2 anderen ceremoniemeester, was jij alleen?’. Uhm, ja? Gelukkig kon ik mijn ouders vragen voor support en op de dag zelf was 1 van mijn beste vriendinnetjes de fotografe, dus die was er ook voor mentale steun! Mijn grootste frustratie was vooral, je kunt niet overal tegelijk zijn. Een tweede aanspreekpunt zou mijn tip voor volgende keer (?) zijn!

 • Tip 2

Begin op tijd… met alle verrassingen, gekke dingen die je wilt plannen. Als verrassing had ik persoonlijke favoriete recepten ingezameld bij de gasten (via een extra kaartje bij de uitnodiging), hier maakte ik een recepten magazine van en de gasten namen een ingrediënt mee op de dag zelf. Heel leuk. Maar na de uiterlijke inleverdatum had ik welgeteld 1 week om alles in elkaar te zetten, want de printdatum kwam nabij! Zelf had ik hier eigenlijk geen invloed op, want de uitnodigingen gingen vrij laat de deur uit. Mocht je hier wel invloed op hebben, probeer dan meer speling te creeeren! Het resultaat was wel echt heel gaaf en als extra detail had ik ook een inkijkexemplaar laten drukken, zodat het magazine in te zien was voor de bruiloftsgasten zelf. Dit plus uiteindelijk een overvol krat met boodschappen maakte het een leuke toevoeging en minder afgezaagd dan het welbekende boodschappenspel.

Magazine1

 • Tip 3

Regel wel iets van een verrassing! Het hoeft geen toneelstuk of serenade te zijn, maar doe wel IETS! We hadden ook mini bellenblaas in de vorm van champagne flesjes bij aankomst van het bruidspaar op de feestlocatie, cute!

 • Tip 4

Een stukje zelfbehoud; neem platte schoenen mee en zeker als je ook mee gaat met de fotoshoot! Tijdens de fotoshoot ben je alleen diegene die de paraplu’s, bruidsboeket en andere attributen draagt, geen hond die naar je schoenen kijkt. Behalve dan als er een groep Duitse toeristen denkt dat jullie een bezienswaardigheid zijn..maar hee, m’n schoenen hadden wel de goede kleur! Ohja, en gooi dus een paraplu in je auto. Kan ook voor jezelf zijn 😉 Ohja 2, en eten en drinken! Ode aan mijn vriendin fotograaf!

 • Tip 5

Als je dan door hebt dat je tijdsschema goed gaat komen, je gearriveerd bent op de feestlocatie, laat het los en geniet. Ik moet wel bekennen, wij gingen naar de Vierlinden in Goes en daar was alles echt top geregeld, een groot compliment voor alle mensen daar! Vooraf had ik de ballonnen (helium) en photobooth (GAAF!) besteld en de details aan mijn contactpersoon doorgegeven. Dit ging allemaal perfect, alles hing en stond klaar, helemaal geweldig. Ook de bruidstaart stond klaar om aangesneden te worden. Vanaf dit moment ben ik dus ook gaan genieten en volgens mij is het al met al een topdag geworden voor zowel het bruidspaar als alle gasten.

 

Ben jij al eens ceremoniemeester geweest? Zou je de challenge aandurven?

PS: de foto’s op de bruiloft, en ook deze van het magazine, zijn gemaakt door Willemijn. Haar site vind je hier!

 

Tags: bruiloft, ceremoniemeester

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

 1. Reply

  Het lijkt me best stressvol om ceremoniemeester te zijn. Leuk dat er een photobooth was!

  1. Reply

   Dat was het ook best wel! Ja dat was echt super, zeker een aanrader.

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares