Mijn eerste keer..

Roomservice

Pakkende titel he? Dat dacht ik ook! De titel van mijn allereerste (terugkerende) rubriek op Diyaata!

In Londen / Engeland besefte ik dat ik redelijk vaak ‘nieuwe’ dingen meemaak. En dat dit bij mij vrijwel nooit vlekkeloos gaat. Genoeg inspiratie dus om veel mooie, grappige, leuke en ook vaak gênante blogs te typen. Vandaag, mijn eerste keer..

ROOMSERVICE

Voor 5 nachten logeerde ik in een heel chique hotel in Redhill, een half uur met de trein vanaf Londen. De 3 dagen hiervoor had ik gelogeerd in een studentikoos hotel van de Universiteit van Londen, studentikoos en ook wel een beetje pauper als ik heel eerlijk ben. Verwacht binnenkort een post over mijn verblijf in Engeland!

Ik was in Redhill voor een cursus van mijn werk en in de joining instructions stond dat je de zondagavond, de avond van aankomst, roomservice mocht bestellen. Hallelujah! Omdat ik net 2 nachten min of meer had moeten overleven in een krakkemikkig eenpersoonsbed, uit elkaar vallende douche en 3 dagen lang de underground van Londen fanatiek had meegemaakt was ik wel toe aan toe aan wat ontspanning en luxe.

Mijn plan was dus: aankomen, koffer uitpakken en alles een plekje geven, beetje tv beetje WiFi (hello afkickverschijnselen na 3 dagen). Daarna roomservice bestellen, een bad laten vollopen, nog een beetje bloggen, lezen en YouTube’en. Lekker rustig aan doen dus en ondertussen iedereen via Instagram jaloers maken met foto’s van de ‘kasteelkamer’ waar ik in vertoefde.

Koffer uitpakken, tv (Cinderella story!) en WiFi, so far so good. Toen de roomservice; Vriendinnen had ik ook al geappt, wat doe je eigenlijk met je dienblad nadat je je eten op had? Niemand wist het echt zeker, dus ik zou het gaan vragen als het afgeleverd werd.

Op de menukaart had ik gekozen voor zalm met risotto, I love risotto! En een cola light want ik had dorst (en alcohol op de rekening voor je werk staat ook niet zo chique). For roomservice dial ‘roomservice’. Nou, dat was makkelijk, er zat inderdaad een knopje ‘roomservice’ op het telefoontoestel. Mijn gerecht heette ‘salmon’ dus dat bestelde ik, plus een ‘diet coke’. No problem, thank you madam. Zo, dat was voor de bakker. Televisie iets zachter gezet want ik keek net Love Island en ik wist nog niet precies wat voor programma dat was en wat voor geluiden er vanaf konden komen.

Triiiiiiing

Hello, I’m sorry but which salmon do you want? Because we have many sorts, salad, sandwich, plate. 

Uhm, it’s just called Salmon, plate I guess? On the menu below main dishes?

 Ah okay no problem, thank you, bye!

Triiiiiing

Hello, me again, did you want normal coke or diet coke? 

Diet coke?

Oh okay I’m so sorry, byeeeee!

Nah dit ging nog niet heel soepel…

Triiiiiing

Hello, your roomservice is ready!

 

Ja en toen snapte ik het echt even niet meer, dus ik hoorde mezelf vragen:

Oh okay, so do I need to come and pick it up?

 

Neeeeee natuurlijk niet, ROOM service, duh! Maar waarom belt ‘ ie dan?

 

No no, someone will bring it in a few minutes.

 

ROOMSERVICE!

En jawel, een vrouwtje met een dienblad met zalm en… aardappels? Ik had nul zin meer in discussies en dacht, whatever, dan maar geen risotto. Even de bon aftekenen en toen vroeg ik nog waar mijn dienblad heen ging straks. Ik mocht het gewoon op de gang naast mijn deur plaatsen, top. Zo’n gekke vraag was dat trouwens niet want diezelfde instructies stonden op een kaartje naast mijn bord zag ik daarna.

Toen ik mijn zalm en aardappels…grr.. op had, twijfelde ik nog even of ik het potje met speciale Engelse mosterd durfde mee te nemen voor m’n vader maar ik was bang dat de potjes geteld werden dus ik heb het braaf laten staan. Ik moest van mezelf mijn bord echt echt leeg eten, anders stond het zo raar, zo op de gang. Op naar de gang dus.

Een zwaar dienblad en een nog zwaardere deur. Toen ik de deur opende besefte ik me dat de gang wel heel smal was. Als ik dus mijn dienblad neer zou zetten kon er niemand met koffer meer langs. Dat is asociaal, toch?

Dus ik liep ietsje verder, naar een breder stuk, zette voldaan mijn dienblad neer (kijk mij nou chique en sophisticated zijn!) en liep terug.. Deur dicht.. Nog even duwen…echt dicht.. You gotta be kidding me. Daar stond ik dan, in een veel te veel sterren hotel op m’n sokken (met gat in) op de gang. Uhm..en nu?

Veel keuze had ik niet, dus ik liep richting lift maar net achter me zag ik iemand van de housekeeping voorbij lopen dus ik snelde terug:

Hello, I’m so sorry buy I locked myself out when placing the roomservice euhhh stuff on the corridor. Can you help me?

Yes! …. stilte

So can you open the door for me or do I need to get to reception?

Yes! … stilte

So I need to get to reception?

Yes!

Okee never mind, mijn Engels is niet altijd perfect maar deze vrouw had echt geen idee wat ik haar net had verteld en keek nog wat versuft naar mijn sokken. Dus op naar de receptie. De lift in, thank god was ik de enige,. En toen kwam ik beneden en stond ik middenin een soort chique borrel met onder andere van die typisch Britse vrouwen met mini hoedjes met veertjes en bloemetjes op hun hoofd. Heel leuk, maar niet als je zelf op sokken (met gat, belangrijk detail) loopt en een zebra print vest draagt..

Ik ben er op mijn tenen voorbij gesneld, alsof ik zoveel lawaai maakte op m’n sokken, naar de receptie. Toen ik 3,5 uur geleden incheckte, zat hier een normaal manpersoon. Nu had ik het ‘hello there!’ effect want stond er een prachtig nieuw manpersoon achter de balie. Ik het hele voorval uitleggen inclusief het feit dat ik op sokken liep, want waarom zou je details weglaten in een toch al genante situatie, en hij knikte veelbegrijpend.

Ik kreeg een nieuwe pas en ben vervolgens in hetzelfde tempo als op de heenweg, wederom op m’ n tenen, langs de borrel gesneld richting lift en hoppa m’n kamer in. Op slot, do not disturb! Mijn zebra vest in de kast gelegd, misschien voor het einde van de week weer..

Hebben jullie weleens roomservice besteld? Was het een succes of ga je toch ook de volgende keer, net als ik, liever het restaurant in?

Om op de hoogte te blijven van al mijn ‘eerste keren’, kun je je abonneren op Bloglovin’, me volgen op Instagram of een e-mailalert instellen! Rechts van deze blog vind je alle opties 🙂

Tags: eerste keer, roomservice

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  • Gerda
  • June 28, 2015
  Reply

  Hihi, nee nooit roomservice besteld. Maar leuke Bridget Jones actie van je ☺️

  • eva
  • June 29, 2015
  Reply

  Haha leuk stuk! Zelf nog nooit roomservice besteld. Maar als ik het ooit doe zal ik aan je denken :p

  1. Reply

   Haha dat vind ik een eer ?

 1. Reply

  Zelf heb ik nog nooit roomservice besteld. Maar het is nu niet om te zeggen dat ik zovéél op hotel ga. 😉

 2. Reply

  Ik heb hetzelfde, ik durf het gewoon niet op de gang te zetten, vind het zo aso. Maar ik heb zalm besteld en het was niet zo lekker, heb heel schandalig de helft opgegeten. Dus zit ik lekker met mijn goeie gedrag vannacht een beetje weg te stinken. Bestel nooit roomservice! #kansloos #wel #leermomentje

  1. Reply

   Hahaha, ik snap je helemaal!

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares