Boekentip – Recensie – Mijn niet zo perfecte leven – Sophie Kinsella

Mijn niet zo perfecte leven

Op een dag zal mijn leven net zoals mijn Instagram posts zijn.. Met deze ondertitel had Sophie Kinsella me direct gegrepen. Dit boek wilde ik lezen en hierdoor lekker even niet stilstaan bij alle hectiek in mijn leven, maar bij die van Katie, de hoofdpersoon in ‘Mijn niet zo perfecte leven’.

Instagram leven

Allereerst, natuurlijk beseft iedereen direct waar dit over gaat. Mijn Instagram is, ik geef het eerlijk toe, een verzameling van mooie, leuke, belangrijke, grappige foto’s die ik maak in het dagelijks leven. Als ik echter een glas op de grond laat stuiteren, mijn kat heeft een haarbal neergelegd of ik heb een giga puist op m’n kin, dan zal je hier niet achter komen via Instagram. Instagram laat een verkapt beeld zien en in de meeste gevallen uiteraard in het voordeel van de persoon achter dit Instagram account. En eerlijk? Ik vind dat okay. Maar deze roman spreekt me wel direct aan, want wat schuilt er allemaal achter deze perfecte levens?

Mijn niet zo perfecte leven

Samenvatting

Katie is een jonge meid afkomstig uit Somerset en woonde daar met haar vader en stiefmoeder in een boerderijtje op het platteland. Die achtergrond laat ze echter met alle liefde achter want ze is gedreven op het krijgen van een succesvolle carrière in Londen. Ze start dan ook bij een Londens reclamebureau en is vastbesloten hier te laten zien wie ze is en wat ze kan. Zelfs haar naam heeft ze aangepast naar Cat, alles om in het plaatje te passen. Katie wordt echter afgescheept met de meest onzinnige rotklusjes door haar bazin Demeter. Op Instagram leeft Katie het perfecte leven en zo houdt ze velen dan ook in de waan. Dit totdat ze totaal onverwachts wordt ontslagen, bezuinigingen.

Haar vader is inmiddels een luxe biocamping gestart, met de nodige marketing hulp van Katie op afstand. Ze besluit dan ook om terug te keren naar Somerset, haar dromen laat ze achter in Londen en ze gaat meewerken op de camping. Dit gaat prima totdat er een boeking binnenkomt met een wel heel bekende naam. Katie’s ex bazin Demeter komt met haar gezin vakantie vieren op de ‘glamping’ en Katie zint op wraak..

Mijn mening

Het boek leest heerlijk weg, zonder dat ik het doorhad was ik zo 20 pagina’s verder. Katie’s verhaal neemt je mee en is volledig te begrijpen waardoor je je kunt verplaatsen in haar leven. Ik heb om bepaalde stukjes echt moeten lachen en het is weer zo’n typische Sophie Kinsella chicklit zoals we ze kennen. Wel vond ik sommige delen van het boek heel voorspelbaar en met vlagen een beetje te ver gaan om realistisch te blijven. Het stuk waarbij Katie wraak neemt bijvoorbeeld, een stapje minder was wat mij betreft ook okay geweest. Situaties worden levendig beschreven en dat maakt dat je dit boek zeker weten snel wilt uitlezen.

Een tip dus? Jazeker, maar verwacht dan ook wel echt een chicklit. Humor, vermaak en geen ingewikkelde verhaallijn. Zo’n boek wat heerlijk weg leest op het strand of in de tuin, met een drankje in je hand. Even ontsnappen aan je eigen werkelijkheid en Instagram leventje ;). Het boek is verkrijgbaar als zowel E-book als hardcopy, de directe links vind je hieronder:

[bol_product_links block_id=”bol_59184f3c766cb_selected-products” products=”9200000072475608,9200000072453130″ name=”Sophie Kinsella” sub_id=”” link_color=”00030A” subtitle_color=”636363″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”B5355F” background_color=”FFFFFF” border_color=”121212″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Lees jij graag? En zoja, kies je dan voor roman of thriller, of voor afwisseling zoals ik?

 

 

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Reply

    Oh ja die wil ik lezen!!! Houd van Sophie Kinsella, maar had geen idee dat er weer een nieuw boek was. Bedankt voor de leuke tip!!

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

9 shares