Momenten om nog even na te denken.. Liefdesverdriet

Liefdesverdriet

Je kent ze wel, in een vlaag van verstandsverbijstering, woede, verdriet of blijdschap zeg of doe je iets waar je later spijt van krijgt. Een momentje van bezinning had jou op dat moment veel schaamte, verwarring en gevolgen kunnen besparen. Tijd dat je ze gaat herkennen dus, de momenten dat je beter even kunt wachten met reageren of actie nemen. Categorie 1, liefdesverdriet..

Liefdesverdriet

Ja toch wel één van de grootste valkuilen, een meisje met een gebroken hart maakt rare sprongen, zullen we maar zeggen. Stop, even nadenken voordat je actie onderneemt!

 1. Je bent gedumpt en dus besluit je om de meest bitcherige quotes en RUMAG plaatjes ever op je Facebook timeline te zetten. Zonder naam hoor, maar heel je vriendenlijst snapt dat dit over jouw ex lover gaat. En dat weet je dondersgoed. Voelt heel goed, op dat moment. Morgen niet meer, morgen schaam je je dood en vraag je je af of je die berichten weg kunt halen zonder dat het opvalt. Niet aan beginnen dus, geloof me.
 2. Facebook, Instagram en Twitter volgen op zoek naar updates over de nieuwe liefde van jouw ex vriend. Ehm, wat gaan we hiermee bereiken? Het enige wat je hiermee bereikt is dat je per ongeluk ergens een duimpje of hartje indrukt plus jezelf alleen maar meer pijn doet. Tuurlijk doet jouw ex heel vrolijk op social media! Net zoals jij, nadat je die berichten van gisteravond hebt verwijdert…
 3. Dingen zeggen als ‘ik was toch nooit gelukkig met hem’ tegen al je vriendinnen. Wie probeer je nu eigenlijk wat wijs te maken? Verhalen gaan snel rond en je kwetst hem ermee, is dat echt nodig. Beter om gewoon de mooie herinneringen vast te houden en na te vertellen! Tenzij hij echt een boerenlul is en is vreemd gegaan, dan mag het.
 4. DESTROYYYYYY! Alle foto’s, herinneringen, bioscoopkaartjes en suffe cadeautjes die je al die tijd vol liefde hebt bewaard, gooi je nu acuut weg. Of nog erger, je verbrand, versnippert, vernietigd ze. No good. Morgen heb je spijt… Ik heb je gewaarschuwd!
 5. Je gaat zijn gedrag herkennen bij alle mannen in je omgeving. Inclusief de vriend van jouw beste vriendin, die nog geen vlieg kwaad doet. Stop, ho, niet generaliseren. Ze zijn echt niet allemaal zo.. Denk ik.
 6. Het opgeven. Don’t. Ook voor jou komt er een leuk manpersoon langs, of vrouw natuurlijk, maar pas als jij niet meer wanhopig bent en wellicht zelfs op het moment dat je het toch opgegeven hebt en er niet eens meer bij stilstaat. Tja sorry, kan ik ook niet helpen.
 7. Nadat je fase 1 hebt gehad, met de boze RUMAG plaatjes, verdrietige quotes op Pinterest opzoeken en vervolgens op je tijdlijn, Instagram, Twitter gooien. Ten eerste, omdat je jezelf voor schut zet. Ten tweede, omdat ik, en jouw sociale media vriendenkring, het hoogst irritant vind.. Je mag ze wel opzoeken (guilty) maar bewaar ze dan gewoon op je phone of tablet tot je weer vrolijk bent 😉 morgen ofzo.

Liefdesverdriet sucks maar we blijven ons wel gedragen als een lady, ladies!

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

 1. Reply

  Ja, liefdesverdriet kan rare dingen met je doen. Ik hoorde laatst iets over dat het een officiële ziekte zou zijn.

  1. Reply

   Oh dat zou ik echt zo geloven inderdaad!

 2. Reply

  Hahah geweldig geschreven! Ik heb samen met een vriendin de beer die ze van haar ex vriendje had gehad, verbrand en de ringen door de wc gespoeld! Als beste vriendinnen steun je elkaar hier in… Maar t voelde op dat moment wel goed haha!

  1. Reply

   Hahah… Op dat moment voelt dat zeker weten goed, snap het helemaal! 😉

 3. Reply

  Ik heb nu nog wel eens spijt dat ik alle foto’s van mijn ex heb verwijderd. Nu een aantal jaren later had ik toch graag die foto’s gehad, ik stond zelf ook op die foto’s en andere mensen ook wel eens en nu kan ik van die hele periode bijna niets meer vinden. Dus inderdaad, op dat moment lucht het op maar later is het jammer.

  1. Reply

   Ahw zonde! Herkenbaar.. X

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares