Mr X.. #1

MrX-1

Een paar weken terug schreef ik over de lange-afstand-relatie waarin ik mij bevond. Juist, bevond. Tegen de tijd dat dit artikel online kwam, wist ik eigenlijk ergens al wel dat dit ‘m niet ging worden. Dat ik dit niet kon, dat er teveel onzekerheid en ‘gedoe’ omheen was plus een andere verwachting over wat een relatie inhoudt, aan beide kanten.

Met veel verdriet heb ik dus kort na mijn artikel, hier een punt achter gezet. Met veel steun van mijn lieve vriendinnetjes heb ik geprobeerd het verdriet om te zetten naar het vasthouden van een prachtige herinnering en dat lukt me nu aardig.

Op het moment dat ik deze beslissing nam, was ik in Londen. Een beetje ontmand door emoties maar ook vastberaden een mooie tijd te gaan hebben, ben ik op de vrijdag dat ik aankwam in Londen in m’n eentje gaan dansen.. Want hee ik ben onafhankelijk, ik hou van dansen, ik kan dit!

Uiteraard had ik 0 zin voordat ik vertrok, heb ik honderd smoesjes verzonnen om maar in mijn hotel te kunnen blijven; hoofdpijn, moe, ik kan het niet goed genoeg, ik weet de weg niet en ga nog maar even door… Toch vond ik dat aan mezelf verplicht was om te gaan. Een beetje girlpower want anders ging ik spijt krijgen! Dus, make up erop, haar omhoog, een veilige maar enigszins chique zwarte outfit aan en hup die metro in!

Ik moest naar Kingscross Road en daar ergens zou de club zich bevinden waar het salsa feestje was. Vanaf het moment dat ik de metro uitstapte, ging dat een beetje mis. Met behulp van Google Maps en een ontzettend vriendelijke kebab-verkopende-meneer vond ik toch de plek waar ik wezen moest. Geen excuses meer.. Nog een keer tot tien tellen…diep ademhalen… en go.

Één stap binnen en de bachata muziek kwam al op me af, goed voor de zenuwen! Al bachata huppelend kwam ik binnen en met een:

‘Wow hold on there tiger!’

werd ik welkom geheten door de beveiliging. Hello London!

Vanaf dat moment was alles een beetje awkward. Ik kende niemand, er zaten een behoorlijk aantal hele goede dansers bij en ik wist mezelf geen houding te geven. Dansschoenen aan en op naar de garderobe, dat leek me een goede eerste stap. Het meisje van de garderobe vroeg me iets, maar achter mij stond de security met veel bombarie aandacht te vragen van al het vrouwelijk schoon en dus verstond ik er helemaal niks van. Na 5 x herhalen vroeg het meisje dan ook vriendelijk doch strict of meneer de security even zijn mond wou houden. Ik draaide me naar hem om, hij draaide zich om naar ons en.. Well, hello there.. Mr X stapte mijn leven in..

Zonder pardon en zonder aan te kloppen, was Mr X daar. Een doordringende blik, een imposante verschijning en charisma om knikkende knieën bij te krijgen. Daisy, doe normaal.. Je bent niet helemaal oké op dit moment, je bent nogal snel onder de indruk nu. Het zijn de emoties die je parten spelen, hij heeft 100 schatjes in Londen, GA WEG DAAR.

En dat deed ik, erg vluchtig snelde ik naar de andere kant van de zaal die ik op dit moment erg klein vond aandoen. Ga ik staan, ga ik zitten, oké ik neem een drankje. Drankje op, nog een flesje water dan. Ai dat is wel erg koud, buikpijn, even zitten.. Mr X was still there… Zouden de andere zalen niet beveiligd moeten worden ofzo? Of de ingang, nee? Zelfbescherming, weg blijven uit dat hoekje.

Het eerste dansje deed zich aan. Een wat klungelige maar verder aardige jongen vroeg me ten dans en mijn dans moves kwamen niet helemaal lekker uit de verf. We hadden geen dans klik en hij was net iets te voorzichtig (volgens mij compleet van slag vanaf het moment dat ik zei dat ik Dutch was) waardoor ik steeds een tel te laat doorhad wat hij van me wou. Ai dit was niet leuk, Mr X stond nog steeds in positie en ik ontkwam zelfs niet aan een tweede dansje met deze jongen. Embarassing.. Nee niet! Who cares wat Mr X van me vond, want ik vond niks van hem, toch? Na het tweede dansje op het veel te lang durende nummer had ik het warm, erg warm. Even uitpuffen. Zenuwen, warmte, emoties, muziek, geen idee wat er met me gebeurde. Donker hoekje opzoeken… Ver weg bij Mr X!

Ik werd opnieuw ten dans gevraagd. Dit keer door de showmaster van de bachata zaal, you gotta be kidding me. Ik? Echt? Oké, ik laat me niet kennen. Hij kijkt.. niet op letten… dansen… focus je op de muziek.. Deze jongen kon HEEL goed dansen. Te goed voor mij eigenlijk en ik ontkwam niet aan een paar missers. Door gebrek aan ervaring maar ook gebrek aan focus. Ik heb me door het nummer heengeslagen maar het verdiende geen schoonheidsprijs.

Weet je wat Mr X, ik weet niet wie je bent en waarom je dit effect op me hebt maar ik ga verkassen! Op naar de volgende dans zaal, kizomba. Dat was eventjes leuk. Ik heb een paar leuke en grappige dansjes gedaan maar de bachata, tja dat is mijn ding. Dus nog eventjes terug.

Om 01:00 besloot ik dat het mooi was geweest. Ik ben in m’n eentje naar het feest gegaan, ik heb lekker gedanst, grenzen verlegd en doelen gehaald. Het is goed zo. Op naar de garderobe…

Binnenkort #2.. stay tuned :).. Volg me op Instagram voor sneak peeks!

Tags: dating, londen, Mr X

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

 1. Reply

  Leuk om je verhaal te lezen! Ik zat er helemaal in! Ik ben nog nooit echt alleen uitgegaan. Maar met salsa feestjes is dat natuurlijk anders. Daar heb je sneller aanspraak omdat je zoals je beschreef ten dans wordt gevraagd. Komt er een vervolg? Ik ben fan! 😀

  1. Reply

   Dankjewel Roxanne! Deel twee komt er zeker aan 🙂 Inderdaad, een gevoel van machteloosheid is heel herkenbaar voor mij..

 2. Reply

  Ohh en ik wens je veel sterkte toe. Mijn eerste afstandsrelatie was een ramp en het ging veel te ver. Het is moeilijker omdat je niet gewoon even ‘kunt praten’, het voelde voor mij als machteloosheid.

 3. Reply

  Wauw, wat knap dat je in je eentje bent gaan dansen. Dat is echt niks voor mij. Ik voel me zo raar als ik niemand heb om tegen aan te kletsen, haha. Respect! Ik ga snel de andere delen lezen. Ik ben wel nieuwsgierig naar hoe het verder gaat.

 4. Pingback: Diyaata - Google Analytics - Feitjes, getallen en een nieuwtje - Diyaata

 5. Pingback: Travel - Terug in het mooie Londen - Covent Garden met restaurant tip! - Diyaata

 6. Pingback: Personal - Over een scheur in mijn toekomstplaatje en een deadline - Diyaata

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares