Mr X.. #13

Mr X 13

‘Nou, ik heb dus een blauw met crème outfit.. Denk jij ehm.. Denk je dat we kunnen matchen op de bruiloft?’

Mr X had ja gezegd, hij ging met mij naar de bruiloft van mijn broer en schoonzusje. En nu we toch zo dicht bij de perfectie zaten, vond ik dat het er ook wel vanaf mocht stralen dat we bij elkaar hoorden. Blauw en crème dus!

Mr X strubbelde niet tegen, sterker nog, Mr X vroeg me welke soort blauw ik droeg. Wauw. Ik kon me dus vol goede moed en een mooi vooruitzicht op mijn ceremoniemeester taken storten. Zo ook de ochtend van de bruiloft. Ik streste me een ongeluk zo vroeg op de morgen (regen, help!). Mr X sliep uit, want hij moest immers niet mee met de fotoshoot. Grmbl.

Tegen het einde van de fotoshoot, die overigens helemaal goed kwam, belde ik hem op.

‘Hi, we’re almost ready so I’ll come and pick you up in a bit okay?’

Mr X was er ready voor, zei hij. De fotoshoot liep nog een beetje uit en het ging allemaal maar net. Met draaiende motor stond ik hem thuis op te wachten en daar kwam ‘ie dan echt, in het marineblauw met crème, perfect. Beetje jammer dat wij inmiddels aan de late kant waren en ik niet zo’n goed humeur had. Dat humeur werd er niet beter op toen ik aangekomen bij de kerk niks snapte van de parkeerplaatsen (met mij, alle gasten ook niet) en mijn aanspreekpunt aldaar een regelrechte heks bleek. Maar, ook dit kwam goed. En Mr X nam mij mijn humeur niet kwalijk, pfjoe. Voorstellen aan de familie dan maar, awkward!

‘Ehm oma, opa? Dit is mijn vriend, Mr X.’

Tantes, ooms, nichtjes en neefjes, het kwam allemaal voorbij en werd de hand geschud. Er werden (veelzeggende) blikken op ons geworpen maar gelukkig waren we op een bruiloft dus zodra het bruidspaar binnenkwam was alle aandacht weer van ons af. Halleluja! Omdat ik getuige was, zat ik tijdens het burgerlijk huwelijk apart met mijn vader. Mr X naast mijn moeder en tussen de rest van de familie. Toch wel een beetje spannend, stiekem, zou iedereen zich gedragen?

Tijdens het kerkelijk huwelijk mochten we wel naast elkaar zitten. En Mr X zette op vol volume de kerkliederen in. De kerkliederen die ik zelf niet eens kende en ehm… in het Nederlands waren. Dit werkte op m’n lachspieren, heel erg. Zie jezelf maar eens goed te houden als er naast je, in een enorm Brits accent, Nederlandse kerkliedjes worden gezongen door iemand die geen idee heeft wat ‘ie zingt. Ik playbackte maar een beetje, leek me de veilige weg.

Baby

Sssst….

Next song i wanna HEAR you!

Het ging allemaal maar net goed, net niet de slappe lach en net genoeg fatsoen om mezelf in te houden. Het scheelde weinig. Na het kerkelijk huwelijk gingen we naar de volgende locatie en op de volgende locatie had ik een photobooth gehuurd. Een PHOTOBOOTH! Mét attributen als brillen en snorretjes en heel de mikmak. Nah, wat een geweldig ding. Dus ik ging los, voor de photobooth met iedereen en met sommige meer dan eens. Of ook wel meer dan vijf keer. Dit gaf gelegenheid aan de rest van de familie om contact te zoeken met Mr X. Toch wel interessant he, zo’n Britse bodyguard die ineens de familie binnenwandelt. Mr X won eigenlijk binnen no time iedereen voor zich. Ik hoorde alleen maar lovende woorden. Oma wou per se met Mr in de photobooth, zette daar een space bril voor op, praatte plat Zeeuws tegen hem en het kwam allemaal goed. Opa kon ineens vloeiend Engels, mijn tante werd ‘auntie’ en Mr X won de overige familieleden voor zich door mijn avondeten op de barbecue te bereiden.

Iedereen was onder de indruk en ik niet minder. Wat had hij zich hier goed doorheen geslagen. Ik nam nog een wijntje en een rosé biertje om het te vieren. Mr X zou ons terug naar huis rijden. Ohja babe, aan de rechter kant van de weg, toch?!

Volg me op instagram voor regelmatige sneakpeeks in mijn leventje, mét en zonder Mr X 🙂 Tot volgende week!

 

 

Tags: Mr X

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares