Food – Hittebestendig & Snack-Proof – Nacho’s met gehakt en groenten uit de oven

Nacho's uit de oven1

Terwijl ik deze blog zit te typen smelt ik bijna weg jongens. Dat smelten doet ook geen goed aan m’n hersenpan en dus ga ik jullie gewoon laten zien wat ik deze week klaarmaakte als hittebestendig en snack-proof diner. Geïnspireerd door m’n collega’s fixte ik maandagavond voor mezelf nacho’s met gehakt en groenten uit de oven!

Boodschappen

Ik ben naar de Lidl geracet en heb daar een hoop dingen in m’n mandje gemikt.

Nachos uit de oven1

Uiteindelijk ben ik wel nog ietwat afgeweken en is dit mijn aan te raden boodschappenlijstje.

 • Cherry tomaatjes (of trostomaten)
 • Puntpaprika
 • Lente uitjes (of rode uien)
 • Knoflook
 • Avocado’s
 • (Extra) Mager rundergehakt (ik had een bakje van 400 gram)
 • Mais, ik gebruikte baby maiskolfjes
 • Naturel nacho’s (1 zak is meer dan genoeg voor twee personen)
 • Creme fraîche
 • Rode peper (heb ik uiteindelijk niet meer gebruikt, want lui, maar vast lekker)
 • Limoen(sap)
 • Taco kruiden
 • Courgette lijkt me ook heerlijk erbij, maar mijn pan zat vol haha
 • Kaas – dit zeg ik alleen om jullie te plezieren, ik zou dit er dus NOOIT op gooien met mijn kaasfobie

Hoeveelheden heb ik ingeschat. Ik heb simpelweg groentes toegevoegd aan het gehakt tot mijn pan vol was. Dit bleek meer dan genoeg te zijn voor zeker twee keer eten.

Bereiding

De oven verwarm je voor op 180 – 200 graden terwijl je het gehakt in de pan mixt met de taco kruiden en rul bakt. Hier hoef je geen olie of margarine bij te gebruiken, het gehakt zelf is alsnog vet genoeg (ook al heb je extra mager gehakt).

Ondertussen snij je alle groenten in stukjes; de lente ui, de tomaten, de punt paprika, maiskolfjes (natuurlijk niet nodig als je gewone mais gebruikt). Dit gooi je allemaal in één schaal en daar komt ook de uitgeperste knoflook bij. Dit recept is niet voor als je daarna nog op date gaat :). Peper en zout toevoegen naar smaak.

Je vet een ovenschaal licht in met wat olie en dan bedek je bodem en de zijkanten van de schaal met de chipjes.

Zodra het gehakt gaar is, gooi je hier de gehele schaal groenten bij en bak je dit geheel beetgaar. Zodra dat het geval is, schep je de ovenschaal bijna helemaal vol met de vulling. Daar doe je een beetje crème fraiche op waarna je dit met nog een laagje nacho’s bekleed en het geheel aftopt met nog wat vulling. Ieder ander mens zou hier vervolgens flink wat kaas overheen strooien, maar die stap sla ik over gezien mijn kaasfobie. Dit geheel schuif je 10 minuten in de voorverwarmde oven.

nachos uit de oven

Terwijl de oven zijn werk doet fix je nog een lekkere guacemole met blender of staafmixer. Ik heb een avocado gemengd met wat lente ui, knoflook, een beetje limoensap en een klein beetje crème fraîche. De rest van de crème fraîche kan ook nog dienen als dip.

Resultaat

Nou, ik heb gesmuld! Relatief weinig werk en nog redelijk gezond (als je de kaas skipt en niet overdrijft met de crème fraîche en gewoon de helft laat staan en alleen voor de foto gebruikt, zoals ik). Prima food voor een luie nazomerdag, op het terras in de tuin!

Nacho's met gehakt en groenten uit de oven - Diyaata.com

 

 

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

7 shares