Nieuwe obsessie? – Handlettering – Mini shoplog

Handlettering

Al een tijdje ben ik helemaal obsessed geraakt met handlettering en kalligrafie. Deze nieuwe trend trekt me aan en ik kon het dan afgelopen weekend ook niet laten een VVV bon uit te geven aan deze nieuwe hobby to be!

Filmpjes kijken op YouTube, live video’s volgen waarin uitgelegd wordt hoe men die prachtige letters op papier krijgt, I love it! Tot nu toe had ik er alleen nog niks ermee gedaan, het bleef bij toekijken en obsessief zoeken naar mooie voorbeelden en quotes. Als liefhebber van mooie woorden, quotes, verhalen en taal moest ik er toch echt iets mee gaan doen.

Shoppen

Een poosje geleden zag ik op Facebook dat er een soort run was ontstaan op een bepaalde soort viltstiften bij de Action, de zogenaamde Twinmarkers. Hiermee maakte men de prachtigste handlettering (en andere) creaties en dus wilde ik ze ook hebben! Dat plan viel echter al snel in duigen want in Goes waren ze al helemaal uitverkocht, bummer.

Totdat ik een paar dagen later een envelop vond op mijn deurmat. Één van mijn liefste vriendinnetjes was ook direct naar de Action gerend voor zichzelf, en voor mij! En dus ben ik nu de trotste bezitter van in ieder geval het roze setje twinmarkers, want ja roze en Daisy dat is een match. Super lief!

Twinmarkers Action

Maar als ik ergens aan begin, wil ik er wel goed aan beginnen. En dus gaf ik mijn VVV bon uit aan een handlettering boek, twee pennen en een schetsboekje. Niet aan hét bekende handlettering boek waar iedereen nu mee loopt, nee een andere!

Handlettering

Het boek heet ‘Creatief Handletteren & Meer – Inspirerende tips, technieken & ideeën voor handletteren om prachtige kunstwerken te maken’.

Wat ik ideaal vind aan dit boek is dat er werkbladen in het boek zelf zitten, geen apart werkboek dus. Ook wordt er aandacht besteedt aan het digitaliseren van je creaties. Wie weet een leuke optie voor Diyaata!

Ik kocht ook nog een simpel schetsboekje, een zwarte fineliner en een witte gelpen voor het aanbrengen van accenten.

Handlettering

En nu, nu moet ik nog beginnen. En staan de zogenaamde brushpennen nog op mijn verlanglijstje, zucht.

Ik heb zin om aan de slag te gaan! En ben heel benieuwd wat ik hier van bak.. Wil je meer weten over het boek of hoe ik het er vanaf breng, laat het me dan even weten 🙂

Ben jij ook al gestart met deze leuke trend of is dit niks voor jou?

 

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  • Inge
  • February 3, 2017
  Reply

  Ja leuk! Zie het ook steeds meer maar nog geen hype hier. Maar als chef ‘bordjes bij artikelen schrijfster’ ook wel een idee voor in de winkel

  1. Reply

   Ja heel leuk voor de bordjes!

 1. Reply

  Ziet er uit als een leuk boek! Ben na die ene keer nog niet toegekomen aan een vervolg maar ga er zeker verder mee oefenen ? Ga zo nog ff naar HEMA om extra fineliners te kopen ? Ben benieuwd naar je creaties xo Daisy

  1. Reply

   Leuk leuk! Ik heb zin om van start te gaan ?

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

71 shares