Online vs. Offline

Online vs. Offline

Online vs. Offline? Online media vs. offline media! Voor mij twee hele belangrijke mediakanalen waar ik denk ik ook echt niet tussen zou kunnen kiezen. Ik heb het nu voornamelijk over ‘het schrijven’, mijn passie.

Wanneer startte ik met schrijven?

Toen ik nog op de basisschool zat, startte ik mijn eigen schoolkrantje. Met viltstiften en een schaar, welteverstaan! Ik had zelfs mijn eigen ‘redactie’ samengesteld. Eenmaal op de middelbare school was ik na een wedstrijd waarbij ik een stukje tekst van eigen hand moest inzenden, uitverkorene om te schrijven voor het landelijke (scholieren) tijdschrift FutureNews. Helaas was dit geen lang leven bekoord en zijn er slechts een handjevol uitgaves geweest. Het gaf wel een enorme kick om mijn naam en foto afgedrukt te zien op een daadwerkelijke krant!

Eenmaal op de NHTV in Breda sloot ik me aan bij een studentenvereniging waar ik al snel de ‘PR’ indook, hier was ik ook eindverantwoordelijk was voor de uitgave van het studentenblad. Ik volgde tevens een minor (bedrijfs) communicatie met journalistiek schrijven als hoofdvak. Het heeft er dus altijd wel een beetje ingezeten, mag ik wel toegeven. Online media bestond echter al die tijd niet zo voor mij, of zag ik niet als een optie voor mezelf. Na mijn afstuderen ging ik direct werken en verdween het schrijven naar de achtergrond. Inmiddels is zowel de online als de offline wereld mij redelijk bekend, ik hou ervan!

Waarom offline? Waarom online?

Ik heb mijn voordelen van beide soorten media kanalen eens op een rijtje gezet.

PRO Online – Offline

Online - Offline

 

Nog steeds koop ik regelmatig tijdschriften zoals de Viva, Glamour en de Cosmopolitan. Ook in Londen neem ik graag een stapeltje mee!Soms wil ik lekker kunnen bladeren, in plaats van klikken! Zonder scherm voor m’n gezicht, gewoon lekker op de bank of in bed. Een tijdschrift lezen op het strand werkt ook beter dan m’n Bloglovin’ feed bijhouden tussen de zandkorrels!

Stiekem, wordt iedereen nog steeds regelmatig blootgesteld aan offline media. Denk aan de radio, advertenties op het treinstation en gewoon onze televisie (mits je niet Netflix opstart!). Je hoeft dus geen stapels kranten, tijdschriften of boeken in te slaan om offline actief te zijn. Steeds vaker zoekt de offline media, nu wel de online media op! Hoe leuk is het om jouw campagne of uitgave te ondersteunen door een filmpje of interactieve website?!

Steeds meer mensen kijken ook niet meer regelmatig naar de ‘echte’ real live televisie uitzendingen, een hele verstandige aanpak dus.

Wat vind ik  de nadelen, van beide kanalen?

Ook de nadelen heb ik op een rijtje gezet!

ANTI Online – Offline

Anti Online Offline

 

Yep, ook nadat ik de voordelen en nadelen voor mij persoonlijk heb afgewogen, blijf ik bij mijn mening. Offline & online kunnen niet zonder elkaar! Ik hou graag mijn tijdschriften (inspiratie!) plus gratis krantje in de trein. Ik ontdek en lees graag (nieuwe) blogs en Google is my best friend!

Boven alles, ben ik erg blij dat ik de stap naar het bloggen heb gezet! Zonder online geen blog, zonder offline was ik nooit begonnen met schrijven.

Wat is jullie voorkeur? Of kunnen jullie, net als ik, ook niet kiezen? 🙂

 

 

 

Tags: offline, online

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

 1. Reply

  Ik lees eigenlijk zelden nog tijdschriften (boeken lezen doe ik op dit moment ook helemaal niet) alleen in de wachtkamer bij de tandarts of dokter 🙂 Mijn voorkeur gaat toch wel uit naar online, gewoon omdat het tegenwoordig altijd kan, de laatste info geupdate is en de keuze reuze is.

  1. Reply

   Zeker waar! Boeken lezen vind ik zo fijn maar zo geen tijd voor…;)

 2. Reply

  Ik vind het beide fijn, maar geef nu de voorkeur aan online 🙂

 3. Reply

  Helemaal sinds ik een ziek goed internetabonnement heb thuis zou ik dan toch voor online gaan, haha! Zonder internet ga ik me al snel vervelen, hoe slecht dat ook mag zijn.

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares