Lifestyle – Column – Over SecondLove en cheaten

Liefde

Ik ben onderweg naar huis, het is later op de avond en ik heb de radio in de auto aanstaan. Er is een reclameblok aan de gang, als zo vaak, maar het is voor het eerst dat ik vol verbazing luister naar de reclame voor SecondLove. En ik besloot er maar eens een stukje over te schrijven.

SecondLove of eeuwige romantiek

SecondLove is discreet, niemand hoeft ervan te weten dat jij er via het World Wide Web een tweede liefje op nahoudt. Nou dat is prettig hè? Er hoeft niemand achter te komen. Behalve natuurlijk als de gegevens van SecondLove op straat komen te liggen, zoals in 2016 het geval was. Kortom, er wordt reclame gemaakt om in het geheim te kunnen cheaten, om jouw partner te kunnen besodemieteren.

Ik weet het, we leven in een vrij land, en tot op zekere hoogte mogen we in Nederland heel veel. Maar dat we dit gedrag afdoen als ‘normaal’ is voor mij eigenlijk nog steeds niet te begrijpen. Ik ben een romanticus, ik hoop ooit met een lieve man aan mijn zijde de rest van mijn leven te slijten. En dat dat niet altijd zo loopt, dat snap ik. Dat ik een droombeeld nastreef, dat is misschien wel waar. Maar ik kan me werkelijk niet voorstellen dat ik in het geheim bewust op zoek zou gaan naar een tweede vent, een tweede persoon om mijn liefde (of pure lust) bij kwijt te kunnen.

Ieder z’n ding hoor, besluit je samen met je partner een open relatie aan te gaan, doe vooral wat jullie gelukkig maakt. Ik lees steeds meer over Polyamorie, het hebben van een relatie met meerdere personen tegelijk. Het lijkt mij persoonlijk verschrikkelijk en ik heb er een mening over, maar wederom ieder z’n ding want er wordt open kaart gespeeld. Maar dat je bewust iemand bedondert en kiest om in het geheim een tweede partner te hebben, voor wat dan ook, daar kan ik niet bij.

Dat het soms gebeurt, dat iemand in een relatie spontaan verliefd wordt op een ander, er kusjes uitgedeeld worden en daarna de oorspronkelijke relatie beëindigd wordt, daar kan ik wel inkomen. Ik praat het niet direct goed, maar aan gevoelens doe je weinig en zolang er dan maar direct open kaart gespeeld wordt, c’est ca.

Ik hoor echter om me heen over mannen en vrouwen die jagen op anderen terwijl hun partner nietsvermoedend thuis zit en ik vreet mezelf erover op.

Goede voornemens

Laten we met zijn allen gewoon de beslissing maken om het in 2018 anders te doen. Om twijfels uit te spreken naar de persoon waar we om geven, om te werken aan dingen waaraan gewerkt kan worden. En ergens een punt achter zetten wanneer dat de enige oplossing is. Maar om altijd proberen te voorkomen dat we de persoon waar we om geven, of toch echt heel veel om gegeven hebben, te bedriegen en te kwetsen. Want ik weet het zeker, dit soort dingen komen altijd uit, al het is het nog zo ‘discreet’. Karma is a bitch, en heel terecht.

Zo. Deze eeuwige (en misschien een beetje naïeve) romanticus heeft gesproken ;).

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Pingback: Dating - Tinder update - Over bizarre berichten en fijne dates - Diyaata

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 shares