Personal – De charme van papier

Papier heeft charme. Diyaata.com

Ik hou van papier. Een papieren agenda, een (zelfgemaakt) fotoboek, een fysiek boek of tijdschrift, een geschreven to do list, een kaartje op de deurmat. Ouderwets, niet zo hip, niet altijd even praktisch of snel maar wél heel leuk. Papier heeft charme en ik hou ervan.

Plannen op papier

Een papieren agenda is voor mij absoluut noodzakelijk. Om enigszins overzicht in m’n leven te creëren moet ik schrijven, doorstrepen, markeren. Een vakantie wordt er binnen no time ingezet evenals kapper of pedicure afspraken en leuke dates met vriendinnen. Het geeft me rust om een afspraak op te schrijven en datzelfde effect bereik ik niet met een digitale agenda.

Het liefst versier ik alles ook nog met de nodige washi tape, stickers en stempels. Maar helaas, daar ontbreekt het me aan tijd.

To do lists, idem dito. Het is zo fijn om een lijstje fysiek af te strepen, in plaats van digitaal een bolletje of kruisje aan te tikken!

E-book of een écht boek?

Ja de uitvinding van de e-books, ik ben er echt heel blij mee. Vooral wanneer ik op vakantie ga en me niet het leplazerus (is dit een woord? Heb ik dit zelf verzonnen? Is dit Zeeuws?) wil tillen aan kilo’s boeken. Maar als ik kan kíezen, heb ik toch liever een echt boek in m’n handen. Gemakkelijk even terugbladeren, al lezend de bladzijde al een beetje omslaan zonder dat de digitale pagina direct voor je ogen verschiet.

Ik kan ook ZO genieten van het kopen van een écht boek in een fysieke boekwinkel. Twijfelen, dat ene boek nog eens terugleggen en dan besluiten dat je het verdient hebt. Afrekenen maar. Het mooiste; wanneer ze dat verse boek voor je in een papieren zakje doen. Nog beter dan een vers broodje bij de bakker! Ook heel blij word ik van een tijdschrift, het liefst zo’n mooie dikke met heel fijn papier. Genieten!

Nu nog tijd vinden en maken om weer lekker veel te lezen. Want daar hou ik van! Bregje van Bregblogt.nl is mijn inspiratie op dat gebied, want die regelt die tijd dus wél en leest allerlei prachtige boeken. Hier schrijft ze ook weer recensies over, dus tip van mij voor jou!

Foto herinneringen

Ja en toen werd ik ruim een half jaar geleden dus verliefd. Heel erg verliefd. En wat doe ik dan, dan wil ik al-les vastleggen met de camera. Kleine indicatie: verliefde selfies, foto’s van een pannenkoek bakkende man (ja heus), nog meer verliefde selfies en eindelijk een foto van ons samen (gemaakt door m’n lieve bonuskind). Ik laat er een aantal afdrukken, vul twee lijstjes en dan zit ik nog met een overload aan foto’s.

Ik heb dus geen zin om te wachten tot het zoveel foto’s zijn, dat ik een digitaal album kan samenstellen. Tegen de tijd dat het zover is, snap ik ook de helft van de foto’s niet meer en vergeet ik dat ze bestaan. En dus lieve mensen, ben ik begonnen aan een ouderwets écht (liefdes) fotoboek. Iedere keer wanneer hij de hort opgaat om een aantal weken te werken in het buitenland, bestel ik weer een nieuwe lading foto’s. Behalve foto’s is er in mijn album natuurlijk ook plek voor kleine kaartjes, stickers en fijne bijschriften. Nu nog tijd blokkeren om daadwerkelijk te gaan plakken, maar de intentie is er en wat is het leuk!

Papier heeft charme

Ik hou van papier, écht papier. Niet altijd even praktisch en zeker niet altijd de meest budgetproof optie. Wel heel leuk, fijn en mooi. Helaas is er geen budget om mijn eigen blogs iedere keer te laten printen en verspreiden, maar anders deed ik het ;).

Ben jij het met me eens en ook zo’n fan van papier, of ben jij helemaal tevreden met alles digitaal?

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Pingback: DIY - Viking - Crea kerstkaarten met persoonlijke touch! - Diyaata

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

18 shares