Personal – Een nieuw huis, een nieuw begin

Daisy nieuw huis diyaata.com

Misschien heb je het al begrepen via social media, Zinzi en ik hebben een nieuw huisje gekocht! Ik wilde even wachten met deze blogpost, totdat het écht definitief was. Inmiddels is de financiering rond en kan het aftellen gaan beginnen.

Home sweet home

Hoewel ik ervan overtuigd ben dat thuis is waar je geliefdes zijn, heb ik moeite met het loslaten van het huidige huis. Dit huis waar we bijna 2 jaar mee bezig waren voordat we erin konden. Dit huis, wat volledig is aangepast op ons als stel. Dit huis met balkon, waar ik op viel omdat ik het zo romantisch vond. Met ruime luxe badkamer met ligbad, uitgezocht voor en door mij. Met prachtige inloopkast, met veel liefde uitgezocht. Voor en door mij. En één van de moeilijkste voor mij persoonlijk; Zinzi’s kamertje waar ik zoveel liefde in heb gestopt. Natuurlijk blijft dit Zinzi’s kamertje, maar het is toch anders.

Het voelt heel cru om nu weer overnieuw te moeten beginnen, met het creëren van een thuis. Zeker na ruim een jaar in een huis te hebben gewoond waar ik me absoluut niet thuis voelde, maar wat ik deed uit liefde. Twee koophuizen aanhouden was natuurlijk geen optie, en er was een (bonus)kind in het spel. Dus ik offerde veel op, maar het was het zó waard. Alles voor de liefde, dacht ik. Na zo ontzettend lang te hebben toegeleefd naar hier wonen, na alle kopzorgen, stress, tegenslagen, energie en tranen, begint het nu weer van voor af aan. Maar ik weet dat ik het kan.

Het nieuwe huis is een heerlijk huis, al is het niet met het huidige huis te vergelijken. Het is geen nieuwbouw en het ademt niet enkel luxe maar het is wél een fijn thuis van ons tweetjes wat ons rust gaat geven. En rust is wat Zinzi en ik (en Jack en Jessy, onze katten!) nu nodig hebben.

Tijd om te klussen!

Dus, zodra ik de sleutel in handen heb, gaan we er een paleisje van maken. Er moet veel geschilderd worden en mijn badkamer zal worden gerenoveerd. Je snapt, ik grijp m’n kans… Bij het ontwerp van onze huidige badkamer heb ik geen marmer mogen gebruiken (of naja, je houdt uiteraard rekening met elkaar) maar deze badkamer wordt marmer met goud/koper all the way. Een echte meiden badkamer voor ons tweetjes!

Beneden denk ik aan een oudroze tint op de muren en ik wil de keuken laten wrappen. Mijn slaapkamer wil ik donkerder maken, maar welke kleur weet ik nog niet. In Zinzi’s kamer is nu een prachtige muurschildering die we intact gaan houden! Ook heb ik nog steeds een kantoortje op zolder maar dit keer met wateraansluiting, dus ik ga er een aanrechtblok neerzetten en een koffiecorner voor mezelf creëren. Ik merk namelijk dat ik veel te weinig drink nu ik steeds van zolder naar beneden moet voor koffie en water, dus ik neem het er dit keer van.

Een aantal meubels had ik (thank god) nog gehouden uit mijn vorige eigen huis, dus die gaan mee. Verder komt er redelijk wat nieuw, en dat is echt okay. De meubels die we kochten voor dit huis, passen prima in het huidige huis maar niet in mijn nieuwe woning. Die kozen we samen uit en dat is toch anders dan wanneer ik voor mezelf kies.

De tuin, die moet kindvriendelijk worden gemaakt want heeft nu alleen maar tegels. Ik wil een stukje kunstgras, een klein stukje bloementuin en een moestuintje om met Zinzi samen te kunnen planten en oogsten. Natuurlijk moet er een glijbaantje komen en we hadden al een schommel (gekregen van een lieve vriendin).

We got this

Dat schilderen enzo, dat is nog wel iets waar ik tegenop zie. En eerlijk, ik kan nog geen gaatje in de muur boren. Maar ik ben vastberaden dat over een maand wel te kunnen en ik heb me voorgenomen om dit keer de aangeboden hulp, aan te nemen. Want ik heb het gewoon nodig en kan dit niet in m’n uppie.

Nu ik er zo over type, krijg ik er steeds meer zin in! Het wordt gewoon een fijn thuis voor ons tweetjes (+ de katten!), al wordt het de komende maanden wel even bikkelen en financieel puzzelen. Ik weet zeker dat zolang liefde de basis is, we het gewoon gaan redden.

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

 1. Reply

  Wat fijn om te horen! Een hele grote stap voor jezelf en de kleine. Inmiddels is het bij mij bijna 14 jaar geleden dat ik een eigen huisje toegewezen kreeg, daar hebben mijn dochter en ik 10 jaar gewoond en drie jaar geleden zijn we verhuisd naar ons huidige stulpje. Van bovenwoning (er was op dat moment niets anders met mijn inkomen) naar eengezinswoning en dat is zo fijn!
  Ik hoop dat je alles voor elkaar gaat krijgen met de hulp die je aangeboden krijgt. Met deze positieve houding komt dat vast goed, heel veel succes!

  1. Reply

   Oeps. verkeerd ingelogd. Dit zijn mijn juiste gegevens…

  2. Reply

   Wat lief, dankjewel! Wat fijn dat jullie nu ook naar jullie zin wonen!

 2. Pingback: Personal - Op zoek naar liefde (voor mezelf) - Diyaata

 3. Pingback: Personal - Daten als alleenstaand moeder #1 - Diyaata

 4. Pingback: Fashion - Ringen met (edel)steen - Diyaata

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

15 shares