Personal – En toen groeide er een mini mensje in mij

Aankondiging zwangerschap Diyaata.com

Waarschijnlijk heeft vrijwel iedereen het al gezien op social media en ik ben nu eenmaal niet zo van de cliffhangers.. Ik ben zwanger! Dit is toch wel het mooiste nieuwtje wat ik ooit heb mogen brengen, een nieuwtje wat ook ik een jaar geleden (nog) niet zag aankomen. Alles in mijn leven lijkt ineens op zijn plek te vallen, na al die jaren.

Geluk

Zoveel geluk is er de afgelopen 1,5 jaar op mij afgekomen! Van het leren kennen van mijn grote liefde, tot samen een nieuwbouwhuis kopen, gaan samenwonen en een geregistreerd partnerschap met elkaar aangaan. En toen dit nieuws nog erbij; we verwachten een kleine, een mini mensje van ons samen!

Nee dit had ik twee jaar geleden niet durven dromen. Na alle (dating) ellende en toch best heftige periodes waarin ik er alleen voor stond en meer dan eens dacht; laat maar. Ook ik verloor bijna (!) het geloof in de liefde en besloot dat ik het ook prima alleen kon. En toen ineens was het daar dan toch, liefde op alle mogelijke manieren.

Babynieuws

Af en toe moet ik mezelf nog overtuigen dat het echt is. Wat een bijzonder en mooi idee dat er nu in mij een nieuw leven groeit. Ik heb er zo ontzettend veel zin in, de zwangerschap, het moederschap, alles.

Ik moet wel bekennen dat deze blog met een reden zo laat komt want ai ai wat ben ik ziek (geweest)! De eerste weken ging het nog wel en toen kwam er een dag waarop ik gewoon niks meer kon binnenhouden. Nog geen slok water bleef zitten en dan niet alleen ‘s morgens, maar de hele dag door. Ik was al behoorlijk vermoeid maar wanneer je niks meer binnenhoud, is de energie helemaal verdwenen. Alle trucjes had ik al geprobeerd en ook de biscuitjes naast mijn bed hadden geen enkele toegevoegde waarde meer. Zin in eten of drinken had ik ook absoluut niet en ik wou alleen nog maar slapen. Ik ben meerdere malen gedwongen om iets te eten of drinken en maar goed ook! Afvallen is best fijn maar een gekke gewaarwording als je zwanger bent. De zwangerschap geheimhouden is overigens ook best lastig wanneer je een weekend met familie bent, of in een digitale werkmeeting met webcam zit..

Na een sessie acupunctuur (ik stond inmiddels overal voor open) die helaas niks voor me deed, heb ik dan toch maar de dokter gecontacteerd. Dankzij medicatie blijf ik nu aardig op de been en is het overgeven nog sporadisch een dag aanwezig. Bovendien kom ik nu in de periode waarin de misselijkheid hopelijk afneemt en ik uitkijk naar het echte genieten! Ik kan niet wachten tot ik een echte babybumb heb en van mezelf straks eindelijk babykleertjes mag gaan inslaan!

Ohja, ik durf niet te beloven dat ik niet (te) vaak schrijf over zwanger zijn en baby’s, sorry not sorry!

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Pingback: Personal - Mijn eerste zwangerschap eindigde in een miskraam - Diyaata

  2. Reply

    Oh wat een fijn nieuws en een gelukzalige post. Gefeliciteerd en geniet ervan 🙂

    1. Reply

      Dankjewel! <3

  3. Pingback: Zwangerschap - Wat ik tot dusver heb geleerd - Diyaata

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 shares