Personal – Geen rust in m’n kont, maar ik wil lezen!

Geen rust om boeken te lezen - Diyaata.com

Ken je dat? Je hebt al tijden zin om op de bank neer te ploffen met een goed boek en een dekentje, maar het lukt je simpelweg niet. De tijd is er in principe wel, maar de rust kun je maar níet vinden.

Het is maandagavond. Rusteloos scroll ik door Facebook, door Instagram, app ik vriendinnen om te vragen naar de laatste status. Ik sop de keuken, vouw het wasgoed op en verschoon de kattenbakken. Hee, dat kastje kan weleens volledig uitgezocht en opgeruimd worden, is dat ook maar weer gebeurt. Ik bel een vriendin, nog even real time bijkletsen. Even Markplaats updaten want daar staat nog het één en ander van me te koop. Ook schrijf ik me in voor dansles, twee uur op de woensdagavond, moet lukken. Nog één aflevering van You start ik op op Netflix, en één worden er vanzelf twee.

De dagen vliegen voorbij en voordat ik het weet, is het weer een nieuwe maandagavond. En wederom heb ik geen letter gelezen in al die tijdschriften en mooie boeken die op me staan te wachten. Waarom lukt het me niet? Waarom laat ik die social media, die schoonmaak en Netflix niet gewoon met rust, om vervolgens te kiezen voor dat lezen waar ik zo naar verlang?

Ik probeer het wel, maar ik heb er gewoon de rust niet voor om mezelf te verliezen in een goed boek. Vanuit m’n ooghoek zie ik allerlei dingen die eerst ‘moeten’ en dus kom ik geen bladzijde vooruit. Frustrerend, want ik wil nog zoveel lezen!

En dus, ga ik mezelf dwingen. Elke dag toch zeker een kwartier voor het slapen gaan, moet ik van mezelf gaan lezen. Klinkt niet erg gezellig op deze manier, maar ik hoop zo de lees flow weer te pakken te krijgen. De stok achter de deur? Hier op Diyaata, jullie weer gaan updaten over de boeken die ik heb gelezen! Blijft het dus te lang stil hier op ‘boeken gebied’? Dan verwacht ik een digitale schop onder m’n kont van jullie!

Lees jij graag? Heb jij dat ook weleens, die irritante rusteloosheid? Laat me jullie tips weten want ik ben desperate!

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 shares