Personal – Samenwonen en.. een huis gekocht!

Samenwonen - nieuw huis - Diyaata.com

Oh boy, wat een hectische maanden hebben wij achter de rug. Al een aantal maanden zijn we namelijk bezig met iets groots, leuks en bovenal moois. Een huis van ons samen, een nieuwe start!

What’s happening?

Nu is het eindelijk allemaal rond en mag ik het van de daken schreeuwen: we gaan samenwonen én we hebben een nieuwbouwhuis gekocht! Dit voorjaar gaat mijn huis de verkoop in ga ik bij mijn lover wonen. Waarna we na (hopelijk) ruim een jaar in ons nieuwe onderkomen kunnen trekken. We blijven gewoon wonen in het mooie, bekende, fijne Goes maar dan wel in een gloednieuw mooi en groter huis, een nieuwe start!

We hebben al een keuken uitgezocht en de keuzes voor de badkamer zijn ook een eind rond. We praten over stopcontacten en waar de eettafel komt te staan voor het lichtpunt in de eethoek. Wat voor vloer gaan we leggen en hoe komt de tuin eruit te zien? Mijn google zoekgeschiedenis gaat nu over waterontharders en ‘zijlichten’ en ik moet me in bouwtekeningen verdiepen, wat niet direct mijn hobby is (zacht uitgedrukt).

Inrichting

Wat wél helemaal mijn ding is, is over de inrichting nadenken! De keuken en de badkamer uitzoeken, dat is echt heel tof om te doen. Een mooi keukenblad, een eiland met bar en niet te vergeten: ons kruidenrekje wat uit het keukenblad omhoog komt. Waar komt wat te staan, kleuren, materialen, het is bizar wat er allemaal komt kijken bij een nieuwbouwhuis en waar je beslissingen over moet maken.

De woonbladen liggen al thuis en ik heb heel veel zin om me op dat gedeelte te richten. Plaatjes knippen, Pinterest afstruinen en mijn wederhelft overtuigen waarom iets écht heel mooi of handig is haha! Ook het stukje samenwonen gaat natuurlijk gepaard met wat veranderingen en interieur updates. Ik heb dan ook zin om de komende tijd regelmatig wat blogs te schrijven over de voortgang van ons eigen huis en leuke/mooie/gave wooninspiratie met jullie te delen.

Spannend

Het is spannend, om mijn eigen huisje te verkopen. Dat is iets waar ik nog steeds, ook op dit moment, heel veel moeite mee heb. Ik ben altijd onafhankelijk geweest sinds mijn afstuderen. Had mijn dingen op orde en ben daar eigenlijk ook wel trots op. Is dat stom om te zeggen? Ik heb moeite met dat stukje onafhankelijkheid loslaten en mijn eigen huis, mijn thuis, achter te laten. Maar tegelijkertijd weet ik dat dit me brengt naar de toekomst die ik wil: samen zijn en een toekomst sámen in plaats van alleen. En dus, is het het waard! Ik ga nog heel veel tranen laten, tot aan de notaris aan toe wanneer ik mijn huis verkoop. Maar het is het écht allemaal waard.

Jessy is nog niet overtuigd..

Ook moeten onze, bij elkaar, drie katten gaan samenwonen. Help! Tips, anyone?

Wanneer?

Dit voorjaar gaat de bouw van start en gaat ook mijn eigen huis in de verkoop. Spannende dingen dus, waar ik een beetje bang voor ben maar vooral heel veel zin in heb. Ik hou jullie op de hoogte!

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

    • Tineke
    • January 17, 2020
    Reply

    Wauw, wat leuk en wat ben ik blij voor je! Heel veel plezier en geluk!

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

58 shares