Personal – Sporten met reuma – Ik ga ervoor!

Sporten

Zoals ik al in de titel verklap, de komende week gaat het er dus echt van komen. Daisy gaat sporten. Een drempel die voor mij meters hoog is, waar ik maar niet overheen kwam. Ik heb de eerste stappen al gezet en komende week begin ik écht.

Sporty Spice

Laat ik eerst iets uit de wereld helpen, ik verwacht namelijk geen wonderen. Ik verwacht niet dat ik over een tijdje een sporty spice figuur heb gekregen en me helemaal top voel. Die reuma is namelijk killing me met periodes, zoals nu op dit moment, en dus ga ik sporten op een manier die voor mij haalbaar is. Een manier waardoor ik het hopelijk kan volhouden en waarbij mijn absolute doel is om fitter te worden, beter in mijn vel te zitten.

Dankzij de verhalen van een lieve vriendin kwam ik erachter dat er nog meer bestaat dan een standaard sportschool waar je zelf je ding moet doen. Er zijn ook sportscholen waarbij constant begeleiding aanwezig is, waar je een bepaald routine parcours afwerkt en de oefeningen op jouw niveau en jouw manier kunt uitvoeren.

Proefles

Afgelopen week heb ik een proefles gehad waarbij we doorgesproken hebben wat ik wel en niet kan, wat mijn doel is en hoe ik dit het beste kan aanpakken. Op een hele relaxte manier waarbij meten en wegen absoluut niet hoeft, en dus sla ik dit ook simpelweg over. Het zou voor mij een reden zijn om thuis te blijven, en daar moet ik dus ver vanaf blijven.

De oefeningen gingen eigenlijk nog best lekker, op mijn manier, en ik kan dus net zoveel ‘power’ erin gooien als ik op dat moment lichamelijk aankan. Ik vond het niet heel erg ongemakkelijk en ik vind het prettig dat dit een sportschool is waar weinig echte ‘sporty spice’ girls rondlopen. Niks tegen extreem sportieve ladies hoor, maar dan voel ik me zo extreem… niet sportief. Dus, ik ga alle confrontatie uit de weg en ik ga voor ‘relaxed’ sporten haha.

Outfit

Ik heb een erg leuke sport outfit aangeschaft, de sportschoenen staan nog te blinken en omdat ik toch bezig was heb ik ook een chill vest gekocht om de sportschool weer warm te kunnen verlaten deze winter. Ik ben er dus helemaal klaar voor! Voor nu heb ik een proef abonnement aangeschaft om de komende vijf weken te ontdekken of het voor mij werkt en zoja, hoe vaak in de week ik wil gaan sporten.

Of het nu een succes wordt of niet, ik ben al zo freaking trots op mezelf dat ik die drempel (letterlijk) ben overgestapt! Een paar jaar geleden danste ik nog elke week maar dat zit er inmiddels ook niet meer in dus hopelijk kan ik op deze manier fit blijven.

Hoe kom jij wekelijks aan je beweging? Ik ben benieuwd!

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

 1. Reply

  Wat goed zeg! Gaat je zeker lukken! Ik kom op dit moment niet aan mijn beweging helaas. Omdat we verhuisd zijn zit er geen sportschool meer in de buurt en moet ik een andere oplossing vinden. Ik beweeg wel hoor, maar niet zoveel als dat ik zou willen.

  • Teadrip Catcher
  • November 12, 2017
  Reply

  Ohhhhh hoop zo voor jou dat het gaat werken! Dat je er volop plezier aan beleeft. Mijn osteopaat raadde mij Pilates aan om sterker te worden. Nu ga ik 1x per week onder de infrarood lampen naar Pilates. Heerlijk! Gun het jou ook zo.

 2. Reply

  Yaaaay for you! Hoop dat het allemaal goed gaat en trots dat je doorzet xo

 3. Pingback: Personal - STOM! #1 - Over Zwarte Piet en paniek in een tunnel - Diyaata

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

12 shares