Personal – Zwangerschapserlof in lockdown

Zwangerschapsverlof babyshower diyaata.com

Oef, het is alweer lang geleden dat ik hier iets van me liet horen! De reden? Alle aandacht ging even naar de kleine in mijn buik, mijn werk en mijn eigen gemoedstoestand / lichamelijke situatie. Zo’n mini met me meedragen kost me behoorlijk wat energie en helaas lichamelijke ongemakken.

Tijd voor zwangerschapsverlof!

Nu is mijn verlof van start gegaan en begin ik wat rust te vinden. Hierdoor komt de zin om te schrijven ook weer langzaam terug. Inmiddels ben ik 36 weken zwanger en zijn de to-do-lijsten in mijn hoofd iets minder lang te worden. Daarentegen wordt het lichamelijk weer op een andere manier zwaarder, mijn rug vindt het allemaal niet meer zo tof en zitten en slapen is een uitdaging geworden. Het aftellen is voor mij wel echt begonnen nu, van mij mag ze komen! Met als enige ‘maar’ dat ik mijn vriend natuurlijk wel bij de bevalling wil hebben en voordat die thuis is zijn we enkele weken verder. De benen dus toch nog even bij elkaar houden! Momenteel ben ik nog zo’n 2 weken alleen thuis, dus de baby moet echt nog even blijven zitten.

Mini-me

Met de baby gaat het super goed! Ze schopt er vrolijk op los, vooral wanneer mama-to-be lekker wil rusten. Op de laatste echo bleek ze al een flinke haardos te hebben, zo leuk! Ze groeit vrij hard en zat op de eenalaatste echo tegen de grens aan van de groeicurve. Dat is nu iets gestagneerd en momenteel zit ze keurig tussen het groene en rode lijntje in. Niks aan de hand dus.

Haar garderobe is eigenlijk al compleet maar je snapt dat er af en toe nog een nieuw item bijkomt, bijvoorbeeld wanneer ik mini sneakers in de combinatie panterprint en zachtroze tegenkom online… tja!

Sneakers baby diyaata.com
Haar nieuwe sneakers

Lockdown

Een zwangerschapsverlof in lockdown is niet helemaal wat ik me had voorgesteld bij 6 weken vrij zijn. Ik ben er niet super verdrietig om maar het is natuurlijk wel balen. Het liefste zou ik op het gemakje een rondje door het centrum doen (voor die oh zo noodzakelijke last minute baby garderobe aanvullingen) en lekker uit lunchen gaan met lieve mensen om me heen. Nog even erop uit gaan zonder babyzorgen en verplichtingen, hetgeen wat iedereen je aanraadt wanneer je zwangerschapsverlof ingaat. Helaas blijft het bij een wandelingetje langs de hertjes en de eendjes en is een rondje Kruidvat of Etos momenteel het hoogst haalbare uitje. Hierdoor ben ik simpelweg heel veel thuis en waren de kraambedankjes binnen no-time in elkaar gefreubeld!

Wandelen zwangerschap diyaata.com
Één van mijn wandel vriendjes!

Overigens heb ik nu forever een excuus voor een bezoekje aan de Action. Mijn, op het eerste oog, flinke voorraad inpakpapier en striklint is een eind op aan het raken, zie je wel dat zulke dingen altijd handig zijn om mee te nemen! Je weet nooit of er een pandemie aan komt 😉

Een paar weken geleden werd ik verrast met een Coronaproof babyshower. Mijn twee beste vriendinnen kwamen langs, met een prachtig fotoalbum vol met mooie woorden van allerlei lieve mensen om me heen, een heerlijke roze taart, roze (alcoholvrije) bubbels en ook nog cadeautjes. Zo leuk! Ik had al geroepen dat ik geen babyshower hoefde nu in Corona-tijd, maar dit was stiekem toch wel erg leuk!

Wat dit verlof in lockdown wat lastiger maakt is dat mijn rug nu teveel pijn doet om veel te zitten of te liggen, dus hele dagen Netflixen of lezen is ook even geen optie. Het is zoals het is en het komt allemaal goed hoor, maar ik had het me wel anders voorgesteld. Gelukkig hadden we nog 1 zondag sneeuw, zodat het rondje wandelen er net even wat anders uitzag!

Zwangerschapsupdate Diyaata week 241

Gezonde spanning

Ik heb er zin in om mijn meisje te ontmoeten en ik kijk met gezonde spanning uit naar de bevalling. Ik snap dat die bevalling geen feestje wordt, maar de beloning wordt het zeker weten dubbel en dwars waard!

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

14 shares