Première – Bios tip – Beauty and the Beast – Recensie

Beauty and the Beast

Het was weer tijd een voor een ouderwetse ladiesnight in de Da Vinci bioscoop in Goes! En dit keer niet voor een Bridget Jones-achtige film of een 50 shades opvolger, nee het was tijd voor good old Disney! Beauty and the Beast!

Mijn eerste indruk? Allemachtig wat veel werk zit er in deze film! Van ‘echte’ acteurs ga je naar Mrs Pott, de pratende theepot, naar prachtige kostuums en terug naar mijn held Lumière, de pratende kandelaar. Eerder ging ik naar de musical Beauty and the Beast en deze film doet zeker niet onder voor de theater decors.

Beauty and the Beast, we kennen allemaal het verhaal wel toch? Disney films lijken altijd wel een boodschap te bevatten en deze persoonlijke favoriet vertelt dat innerlijk altijd voor uiterlijk gaat. Hoe mooi of lelijk iemand ook is, het is het innerlijk wat telt. Zoet? Ja. Sprookje? Yup. Genieten? JA!

Emma Watson vertolkt de rol van Belle, Beauty, en staat prachtig met de welbekende gele Disney jurk. De film ademt Disney, het kasteel gaat voor je leven (letterlijk haha!) en Lumière stal weer mijn hart met zijn klunzigheid en tegelijkertijd zijn gevoel voor romantiek.

The Beast gaat van eng monster, net als in de tekenfilm, toch echt weer naar aandoenlijk ‘knuffel beest’ en het is maar goed dat we met zijn allen weten dat de film goed afloopt. Zodra Gaston in beeld kwam, kreeg ik het namelijk toch weer een beetje benauwd. De muziek is uiteraard niet weggelaten in deze verfilming en maakt dat het verhaal nog meer gaat leven. Al wilden wij de volumeknop iets hoger zetten toen het welbekende liedje ‘Beauty and the Beast’ dan eindelijk in werd gezet tijdens de dans (in die gele jurk!).

Is het een aanrader? Ja, ik vind van wel. Ik ga er dan wel vanuit dat je een Disney liefhebber bent, geen verrassende plots verwacht en gewoon wilt genieten van het sprookje wat Belle and the Beast heet. Dan zou ik zeker een middag of avond bioscoop inplannen, love it. De film is vanaf 29 maart te zien in de reguliere bioscopen. As usual, deel ik uiteraard ook de officiële trailer even met jullie:

 

Ben jij een Disney liefhebber?

 

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

 1. Reply

  Leuk! Hier is ie al een week of twee uit en als het goed is ga ik komend weekend naar de bios. Met mijn man, die denk ik vooral mee gaat voor mij haha 😛

  1. Reply

   Ik ben benieuwd hoe je ‘m vond! En je man ook haha! ?

   1. Reply

    Jaa was super leuk! Naar de 3d versie, echt heel leuk. Zelfs mijn man vond m goed en dat zegt veel hahaha

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 shares