Racoon – All In Good Time Theatertour

Racoon - All in good time

Mijn muzieksmaak loopt nogal uiteen en kan van dag tot dag verschillen maar er is één band die echt een plekje heeft veroverd in mijn hart en dat is toch wel Racoon. Als middelbare scholier kreeg ik in het eerste jaar Franse les van Bart (zanger van Racoon) zijn zus en zij liet ons al jong kennismaken met de eerste singles van Racoon waar op dat moment nog niet heel Nederland weet van had. Ik herinner me dat een klasgenoot met een 10 voor Frans op haar rapport een cd meekreeg, wat was ik jaloers!

Het hield me niet tegen, ik downloadde illegaal (toen was dat nog een stuk makkelijker, vind ik) de singles als Feel Like Flying en zette ze op mijn mp3 speler waar wel 20 liedjes op pasten destijds.

En toen braken ze door. ‘Love you’ more werd een hit van iedereen en ik kocht de originele cd’s.

Optredens in het kleine theatertje ”t Beest’ in Goes en je heel cool voelen als je weer één van de mannen was tegengekomen op de fiets in ons stadje. Later optredens in Theater de Mythe met zitplaatsen, wat voor mij een uitkomst is want die kl*te reuma werkt me erg tegen als ik een avond op m’n benen moet staan!

En dus had ook ik, kaartjes voor de nieuwe theatertour ‘All in good time’ in de Mythe afgelopen donderdag 18 februari. Beetje jammer dat je er dan als grote fan als eerste bij bent met de kaartverkoop en er vervolgens een tweede concert op de woensdag ervoor wordt bij gepland… Ben je alsnog niet als eerste! Maar hee, ik had er zin in!

Het was een Racoon concert zoals we ze kennen. Niet teveel poespas, mooie liedjes, prachtige muziek en stemmen, wat heb je nog meer nodig! Een goede plek op de achterste rij midden op het balkon met een perfect uitzicht. Het was een try out, zoals Bart het zelf benoemde maar daar hebben wij als publiek naar mijn weten weinig van meegekregen. De flauwe grapjes horen er altijd bij en ik lach er ook iedere keer weer om. Foutjes? Vast wel, maar ik heb ze zelf niet opgemerkt. Niks try out dus! Ik heb genoten van een mooie show en het belangrijkste, prachtige liedjes. Het nieuwe liedje ‘hate to love’ kwam bij mij erg binnen en aan de bekende liedjes was een twist gegeven zodat we ze niet direct herkenden. Niet alle liedjes natuurlijk, aan een nummer als  ‘Love you more’ moet je niet teveel meer doen 🙂

Oké één klein puntje van kritiek: hoe kun je een concert in Goes nu afsluiten zonder ‘My Town’ te zingen?! My Town gaat over Goes en had wat mij betreft niet mogen missen.

Racoon - Diyaata

Ja en dan gooien de slimmeriken van de Racoon crew de kaartjes voor het benefiet concert Racoon & Friends voor stichting Jayden op zaterdagochtend in de verkoop. Voor wie onder een steen heeft gelegen (grapje hoor ;));

Racoon is ambassadeur van stichting Jayden en werkt samen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het onderzoek tegen neuroblastoom kinderkanker. Een verschrikkelijke ziekte waar kinderen aan overlijden en waar nog veel onderzoek naar moet worden gedaan. Het nummer ‘Don’t give up the fight’ werd ook geschreven voor stichting Jayden. Alle opbrengsten van zowel de single als het benefiet concert gaan naar de stichting.

Jullie begrijpen het al, ik heb twee kaartjes! Het concert is inmiddels uitverkocht en vindt plaats op 22 mei op de Grote Markt in Goes. Voor de derde keer op rij ben ik erbij!

Welke artiest of band heeft een speciaal plekje in jouw hart? Let me know!

 

 

Tags: racoon

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares